Sú tieto šaty vhodné na krst?
V kostole by nemali byť odhalené ramená, tie rukávce sa dajú dať normálne na plecia 🙂 . Na hostinu by som si ich ale dala asi dolu ako je to na foto. Váham či to nie je moc. Od včera hladám nejaké pekné šaty a jediné tieto ma zaujali.

Chápem že nechces vyzerat ako tetka aké ako tu bolo spomenuté inšpiruj sa fotkami Kate Middleton, aby si vyzerala ako dáma a mama. Farby môžu byt pastelove aj výraznejšie podľa toho čo sa ti hodí môžu byt kvety aj iny vzor ako potlač ale nie je vhodne ísť odhalená - je to lacne a škaredé.
Nie
Posledne miesto, kde by som sa pytala na nazor ludi, ci su nejake saty pekne je MK, hlavne pri mojom style, ktory by mi tu zhejtovalo asi 80% zien. Mne sa napr. nepaci vacsina veci, ktore tu nasledne zeny radia ako "pekne a vhodne". Obliekam sa tak, ako sa to mne paci a ak sa pytam na nazor, tak uprednostnim ludi, ktori vedia co nosim a ako vyzeram, ci sa mi to vobec hodi...vacsinou poradia vynikajuco.
Co sa tyka tvojej otazky, ci sa hodia na krst tak si myslim, ze skor nie, ale podla mna by sa ani nic nestalo, ak by si si ich dala pokial sa ti naozaj pacia (ak by si nemala naozaj odhalene ramena). Do tychto siat musis mat ale naozaj peknu postavu, aby to dobre vyzeralo.
@zeldia dobry napad
Kate Middleton je ozaj elegantna a pritom pekná
Tak v tomto ked prídeš, zažiariš 👍
Do kostola na krst sa nosia klasické šaty, nie také ako na prvom obrázku, záleži kedy to bude môžu byť napr. šaty bez rukávov so sakom, farby tiež také ako na slávnostnú príležitosť. Biele sa nehodia.
Na oslavu doma alebo v nejakej reštaurácii si môže dať aj menej klasické.
Oblec sa tak, ako sa citis dobre.
Neviem, akoze nevesta ktorej trcia cecky, ze fararkovi ide oci vypichnut ( kazda druha) to je OK. Ale zena co ma trochu odhalene ramena je nevhodne oblecena👀
Ja som mala biele satenove tielko na tenucke ramienka a bolo mi jedno co si myslia ostatni
Tieto balonove rukavy su teraz v mode. Ale pozor - saty zo shein nemusia vyzerat ako z obrazku. Skus asos, maju aj bezplatne vratenie.
Toe prve su nadherne, pekne sa obliect nie je hriech. A ak ich este vyuzijes aj v buducnosti nevidim problem.
@victoriab I ked ja osobne nejako moc trendy nesledujem, mne sa tieto balonove rukavy, ktore teraz ficia velmi pacia. Akurat mi prednedavnom prisla tato bluzka s podobnymi rukavmi, je skvela a mne sa velmi paci! 🤗
@1mata mna raz babky upominali v kostole, že zvadzam farara, a to som mala normalne tričko na ramienkach bez postrannych umyslov. tam sa viac menej slušne kvôli druhym oblieka..mala som koženu bundu aj za tu som bola ohovorena a krst je taka prilezitost, ze ozaj treba byt elegantne oblečeny
@1mata ziadnej neveste v kostole netrcia “cecky” a fararovi to moze byt fuk. Snad maju este zeny zakladny zdravy rozum a chochmes, ako sa kam treba obliect. Do kostola sa oblieka slusne. Bez ohladu na to, ci tam niekto pravidelne chodi alebo nie.
Aj niekto, kto nechodi do divadla, a pri nejakej prilezitosti sa tam dostane hoci aj raz v zivote, si tam snad neobliecie tielko a sortky 🙄
@karolinakr v kostole sa obliekas slusne nie kvoli “zvadzaniu farara” a druhym, ale kvoli samotnemu kostolu a ze je to svate miesto. Z ucty.
@zuzuliennka1 kedysi sa za zle oblečenie nepuštalo do divadla
@karolinakr ano. A malo by to tak byt. U nas v kostole kazde leto dava aj farar oznamy a aj visi plagat, ako sa treba v lete obliect do kostola. Zeny aj muzi.
@zuzuliennka1 ale aj kvôli druhým, aby si nepohoršil..na to som narážala
Osobne si matka dieťaťa alebo len hosť? Ja by som si ich vzala aj do kostola ale som extravagantným typ a nevadí mi to... :D
Tak ako do mešity nepustia odhalenú ženu alebo v Ríme do kostolov malo by to byť všade. Raz idem na miesto, ktoré je pre veriacich posvätné tak by som sa mal primerane tomu obliecť. A nie veľké výstrihy, krátke sukne, šortky a odhalené plecia vhodné nie sú nech je to v kostole hoc aká príležitosť
za mna su tie saty pekne,do kostola mozno rukavy hore prehodit cez to nejake sako/kabat(aj ked neviem ako by to cez tie rukavy vyzeralo) a na oslave uz mozes dat ako chces
su pekne,elegantne
@timea301196 je matka ide krstit svje dieta ale do kostola nechodi. Tak nevie ako sa v kostole oblieka.
Autorka neuraz sa, táto zúfalá kópia haute couture sa nebude nehodit nikomu. Modelka na fotke má sťahovacie prádlo a je riadne upravená fotosopom aby to ako tak vyzeralo. Aj keď si stihla, tento typ šiat by si si musela dať ušiť na mieru aby sedeli tak ako majú.
@slavomira236 no nevítala som to cele. Však v to kostole nebude neviem koľko. Okrem toho asi tam bude zima a bude v kabáte. Nič nebude vidno :D
Mne sa náhodou páčia 🙂 ale tie rukavniky by som úplne vynechala a do kostola k nim určite nejaké sako alebo svetrík hlavne kvôli ramenam
Si matka, ideš krstiť svoje dieťa, ale nechodíš do kostola. Tak urob láskavosť svojmu dieťaťu a nekrsti ho vôbec, nech sa neskôr rozhodne sám. Alebo ideš krstiť len aby ľudia nepovedali? V tom prípade by ti nemalo byt ani ukradnuté, že na teba budú pozerať ako na.... V týchto šatách.
@zuzuliennka1 bola som na nie jednej svadbe a mozem ti povedat, ze minimalne trom nevestam isli tie cecky vypadnut a to doslova. Neviem co je take poburujuce a nevhodne na satach, ktore sem pridala autorka ( ked sa jej samej pacia). A fararko to neriesi, len babicky a okolie

@ewwe nechce sa mi hladat obrazky ale do kostola nie je vhodne mať odhalený celý dekolt (keď už koli ničomu inému tak je tam zima). Ako vhodne sa mi zdajú tie druhé čo dala @katka164 su tam farby a normalne oblečené telo (väčšinou top výstavnú pokozku ma malo kto bohužiaľ sa musí okolie potom pozerať na vyrážky, znamienka, začervenania). Tie prvé z bonprixu som mala je tam obrovský výstrih po pas otvára sa to ale dá sa uchytiť par stehmi materiál bol taky umelý elastický mne sa nepáčil ten chvost vzadu vrátila som.
Autorka ak chces tie prvé tak odpárať rukávy a na vrch sako a sako zapnúť.