icon

Sú tieto šaty vhodné na krst?

16. mar 2024

V kostole by nemali byť odhalené ramená, tie rukávce sa dajú dať normálne na plecia 🙂 . Na hostinu by som si ich ale dala asi dolu ako je to na foto. Váham či to nie je moc. Od včera hladám nejaké pekné šaty a jediné tieto ma zaujali.

Sú tieto šaty vhodné na krst?
domkakvet
16. mar 2024

Nie nehodia sa do kostola na krst.

hopsas
16. mar 2024

Do kostola tie šaty určite nie, ten výstrih je obrovsky, nehodí sa to vôbec a zvážila by som či chcem ukazovať celému svetu hrudník

kitycat
16. mar 2024

Odfot nam saty co mas doma

princezna_bosorka
16. mar 2024

a podla mna su uplne v pohode, ludia nosia do kostola a aj inam ine zverstva (a vydavaju ich za elegantne oblecenie). Ak sa ti pacia, tak si ich vezmi (ja by som ich urcite nechcela, vadili by mi rukavy, obtiahnuty strih a ani ten material sa mi nezda dobry, ale kazdy ma svoj vkus).

sofia1979
16. mar 2024

Určite nie možno na svadbu

zuzuliennka1
16. mar 2024

@1mata to je problem tych osob. Ja v okoli nemam ludi/zeny, ktore by sa na svadbu obliekali ako stetky.
A ked nevies co je na tom poburujuce, tak je to smutne ale ocividne nema cenu ti to vysvetlovat. (to je ten “chochmes” o ktorom pisem vyssie, nuz nie kazdemu bolo nadelene)
A uz vobec, ze na krst ide ako matka krsteneho dietata, ked uz nic ine, vyzera to fakt smiesne, taketo nieco sa proste na krst do kostola nehodi - a pre zenu, matku, ktora bude stat uplne vpredu, ako najdolezitejsia osoba na krste, spolu s otcom dietata a krstnymi rodicmi - uz vobec. Toto je tak akurat tak na ples, alebo ked pojde tomu svojmu dietatu neskor na stuzkovu, ked uz…

zeldia
16. mar 2024

@zuzuliennka1 úplne suhlasim a dodám že väčšina spoločnosti sa nevie správať, nevie hovoriť, nevie sa obliect a je iba jednoducho nevkusná a vulgárna ale taky je svet. Preto je fajn sa aspoň snažiť skrášliť okolie ako sa dá napríklad aj pekne oblečenou mamičkou😉

timea301196
16. mar 2024

Ale prestane tu prosím vás s týmito trapošinami. Prečo vy sa žena/matka nemohla cítim pekne? Boze veď v tom kostole bude 20minut ak nebude na omši iba po omši. 😀😀😀

zuzuliennka1
16. mar 2024

@timea301196 hovori sa tomu etiketa

zeldia
16. mar 2024

@timea301196 “pekne” je veľmi subjektívny pocit. Kľudne môžeš chodit bez šiat keď si myslíš že je to pekne každému to bude jedno ale tebe bude zima🙂

timea301196
16. mar 2024

@zuzuliennka1 etiketa na 20minut ked si oblečený v kabáte. Určite farára zaujíma oblečenie Boze robíte z toho pomaly ples 😀😀

@zeldia Keby som sa nato cítila a mala postavu chodím 🤣

1mata
16. mar 2024

@zuzuliennka1 neurazaj... co je komu nadelene...
Nevidim nic stetkovske ani na tychto satach. A ak bude krstit v tomto obdobi, tak v kostoliku s holymi rukami asi autorka nebude. Bodka

zuzuliennka1
16. mar 2024

@1mata saty su do kostola nevhodne. Etiketa, zdravy rozum. (ani do divadla nepojdes v kratasoch a tielku, ci ano?)
Bodka.

zuzuliennka1
16. mar 2024

@timea301196 obleceny v kabate, skutocne? ty aj citas autorkinu otazku? 🤣🤦🏼‍♀️ “V kostole by nemali byť odhalené ramená, tie rukávce sa dajú dať normálne na plecia 🙂” nic o kabate.

1mata
16. mar 2024

@zuzuliennka1 mas pravdu v tielku a kratasoch tam nepojdem. Ale pojdem tam tak, aky som sa citila pohodlne a spokojne predovsetkym ja. Neviem co tu stale splietate o tielkach. Ved ty si krsti v com chces, ja som si krstila v com som chcela. My ked sme krstili mamicky mali oblecene gace a rifle ako keby isli v dedine vyniest smeti. A co, boli mi to uplne u prdele. Idem tam kvoli svojmu dietatu

zuzuliennka1
16. mar 2024

@1mata 🤣🤦🏼‍♀️ vidim ze to je ako hrach na stenu… dobre 🙂 pekny vecer

1mata
16. mar 2024

@zuzuliennka1 aj tebe, aj tebe

sticker
barbora0308
16. mar 2024

Naozaj sa divame na rovnake saty? Ja na nich nevidim naozaj nic extra vulgarne! Su po kolena? Su! Bude mat odhalene ramena? Nebude! Bude mat vystrih? Ano bude, ale ani vasa ospevovana Kate napr. na fotke (konkretne fotka z krstin dietata...)nizsie, ma za mna dost velky vystrih. Nehovoriac o tom, ze ma biele saty, co ste tu niektore pisali, ze je tiez "mimo etikety a nevhodne". 🤦

zeldia
16. mar 2024

@barbora0308 a vidíš na tých bielych šatách rukávy, áno? Lebo presne to je ono.

barbora0308
16. mar 2024

@zeldia Ale ved si ich autorka vie dat hore, ved to pisala, nebude mat odhalene ramena, tak naozaj nechapem, co sa tu riesi!

zuzuliennka1
16. mar 2024

@barbora0308 😅 ved sama autorka celej diskusie riesi... ked je to take jednoznacne, tak naco zaklada diskusiu. Nech si ich oblecie a vybavene. Ale aj ona sama vaha, ci ano. (a pise ze od vcera hlada saty,.. tak neviem kde googli ale za 2min by som vygooglila 10 vhodnejsich a peknych siat)

pralinka86
16. mar 2024

Toto je vymyslené...
Matka, co ide krstit vlastne dieťa v kostole, tak nevie co sa hodi do kostola... A len takyto typ siat lichoti postave, no zároveň nechce pútať pozornosť

aandrea9
16. mar 2024

Preboha nie 🙏 ani s rukávmi hore ani dole.

timea301196
16. mar 2024

@zuzuliennka1 ano skutočne 🙂 neviem ako ty ja som krstila Novembri a apríli a mala som celý čas za tých 20 minút kabát v kostole 🙂

autor
16. mar 2024

@zuzuliennka1 Ja sa ospravedlňujem, že som ťa tak “rozohnila”. Pýtam sa tu slušne, lebo naozaj do kostola nechodím. Obliekam sa trendy a preto neviem, čo úplne sa do kostola hodí. Viem si uznať chybu? Viem. Vidím že sa to nepatrí po týchto komentoch? Vidím. Neviem prečo ma tu tak “do krvi” rozoberáš. Len som sa pýtala na názor a nechám sa poučiť. Žila som dlhé roky v zahraničí a tam dievčiny nosily na takéto udalosti šaty tohto typu. Prepáč mi, že inde to príde normálne a prepáč mi, že mojej postave “bohužial” lichotia obtishnuté šaty a nie žiadne áčkové a pod. Súhlasím, že ramená by nemali byť v kostole odhalené, preto da pýtam, či by boli vhodné aj tak, že by boli rukávy na ramenách. Ja na tých šatoch nevidím inak vulgárne nič. Sú dlhé, v kategórii elegantné a jediný rušivý element NA SLOVENSKU sú asi len tie rukávy dole, čiže odhalené ramená. Píšem, že sa nechám poučiť a poradiť. Neviem prečo ti tak ležím v žalúdku. Ja som žena, ktorá sa rada pekne oblieka a oblečenie mi ľudia chvália, aj sa pýtajú kde kupujem a nech poradím… áno, síce na iné udalosti ako sú napr. oslavy, diskotéky, rodinné posedenie… ale kritiku nedostávam. Riadim sa zahraničnými trendami. Chápem, že na Slovensko je toto moc, takže preto sa pýtam. Prosím ťa, ŽI A NECHAJ ŽIŤ. Ja si poradiť nechám, ale slušne, bez urážok..

autor
16. mar 2024

Celkom ma ale udivuje, že obyčajnými šatami som rozpútala takú divokú diskuziu🤷🏼‍♀️. Ženy, celkom ma mrzí, že nedržíme spolu. Mňa keď sa niekto spýta na názor odpoviem SLUŠNE a bez zbytočnej kritiky. Proste poradím. A nepríde mi vhodné hneď nadávať, kydať a urážať. Za to, že sa chce žena cítiť pekná… Áno, ako tu bolo spomenuté, nechcem sa cítiť ako “stará tetka” ale preto sa vás pýtam aj na názor. Beriem každý, ktorý je napísaný slušne. Pochopila som, že do kostola sa to nehodí, preto hladám iné, vhodné slternatívy. Ale aby mi po komentoch kde som uznala, že sa to asi nepatrí, písali dalšie ženy urážlivé komentáre je trochu moc🤷🏼‍♀️. Kamarátky zo zahraničia mali podobné šaty alebo sa im páčili a žiadna kritika nebola. Fotky z ich krstín obsahovali šaty podobného rázu/s podobnými prvkami a nikto na to nehovoril nič zlé. Ale ja chápem, že som Slovenka, žijem tu a chcem sa teda tomu aj prispôsobiť. Preto sa pýtam, či to vhodné je.. a aké prípadne vhodné sú. Ospravedlňujem sa, ak som niekoho pobúrila. Ale opakujem sa- mne sa až také vulgárne nezdajú.

barbora0308
16. mar 2024

@autorka Nic si z toho nerob, u mna sa iba potvrdilo znova to, ze ludia chodiaci do kostola sa vobec nespravaju tak, ako by sa na veriacich ludi patrilo. Uplne bezdovodne tu niektore do teba hustia, osocuju, kritizuju a urazaju. Kvoli banalite, ako su uplne normalne vyzerajuce saty. Nazvat tieto saty vulgarnymi a teba clovekom, co nepozna slusnost a etiketu je pre mna nepochopitelne. Ak by som si precitala komentare bez toho, aby som videla saty, ktore si pridavala, tak by som si myslela, ze sa jedna o priliehave mini saty s vystrihom k pupku...🤦

autor
16. mar 2024

@barbora0308 To je to! 🙂 Ja síce do kostola nechodím, ale snažím sa vypočuť a rešpektovať každého. A stále sa mi potvrdzuje to, že tí, čo tam chodia majú potrebu len urážať a kritizovať. Pekný príklad tetky na dedine- ohovárajú, vymýšlajú si.. a do očí hovoria niečo iné. No ruky spínať chodia.. Potom sa idú vyspovedať a myslia si, že je to odpustené. Ja sa snažím vychádzať s každým, aj tu v diskuzii rešpektujem, zoberiem názor a snažím sa nejako prispôsobiť, ako mi radia… ale s tými urážkami to naozaj dobre nevyzerá. “Miluj bližného svojho” ale to tu velmi nevidím. Škoda. Nie je to len o kostole, ale ako aj rodičia vychovali. A to mi tu bohužial chýba.

barbora0308
16. mar 2024

Aj pre toto sa viere a veriacim snazim z daleka vyhybat. Uz davno som na cirkev zanevrela...moje dieta by som nikdy pokrstit nedala, iba ak by sa neskor samo tak rozhodlo. Ale to je zase o niecom inom 🙂.
Tieto saty by na krste nikoho nemali urazit a ak aj urazia, tak iba zeny, ktorym vyhovuje iba to, ak sa zena do divadla, ci kostola oblecie ako Mary Poppins. Taraju tu o etikete, vkuse a pod. ale ak niekto nema "nudny basic" styl, tak je to uz vulgarne a poburujuce 😅🤷.

morusha
16. mar 2024

@barbora0308 Nepaušalizuj, ja teda veriaca som, do kostola chodím a šaty ako také som autorke pochválila 🙂(do kostola ale teda so sakom) Tiež ma zarazili nepríjemné, odsudzujúce komentáre ale ten istý odsudzujúci tón tentoraz ale voči veriacim cítiť aj z tvojho posledného komentára, prepáč.