Sú tieto šaty vhodné na nie nóbl ples?
Ahojte dievčatá. Ideme prvý krát na ples u nás v dedine, téma je black tie optional. Organizujú to vlastne skautsky krúžok, nie je to žiaden nóbl ples. Ale obliecť sa chcem pekne. Dnes mi prišli tieto šaty, sedia perfektne. Páčia sa mi, len neviem či sa hodia na ples. Ako s tými čižmami to vyzerá divne, ale s lodičkami sa mi to celkom páči. Opasok by som ale dala iný so zlatými práčkami asi, tenší/hrubši? (poraďte aký). 🙂 budem rada za každú radu ďakujem 😉

@lenka_2611 Toto nie sú plesové šaty. Poznámka black tie vôbec neznamená, že šaty majú byť čierne.
@miskakyska mne prídu tie modelky ako nadrogovane a nafetovane .. konkrétne táto je ešte v pohode, pozri modelky Zara, HM
Na ples nie, su to obyc.saty do prace.
@lenka_2611 Mne sa na tebe páčia, len ten opasok ja by som dala iný. Pripadá mi ako pánsky, mne sa páčia tie tenšie opasky. Podľa mňa na dedinský ples sú pekné. Príjemnú zábavu prajem.
@lenka_2611
Podla mna v pohode. Hlavne, aby si saTy citila pohodlne. Ale to je len moj nazor. Ja nie som velmi plesovy typ.
Na ten ples (Black tie optional) by mali byť spoločenské šaty - dĺžka nie je rozhodujúca, ale radšej midi alebo dlhé (záleží aj od veku) a bez rukávov alebo len taký volanikový rukáv a tiež lodičky také drahšie. Šaty môžu byť aj farebné, aj čierne a zladené so šperkami.
@lenka_2611 nie
@lenka_2611 ale inak su tie saty velmi pekne aj ti velmi pekne sedia 🙂 len teda, na ples velmi nie su..
black tie je celkom "prísny" dress code. určite čierne/tmavomodré/tmavobordové dlhé šaty a výrazné doplnky. no a chlap smoking, black tie nepovoľuje sako.... my me práve kvôli tomuto dresscodu nešli na jeden ples, kde sme chceli, lebo mužovi sa nechce ísť narýchlo zháňať smoking, smokingovú košeľu, motýľa a k tomu smokingový pás alebo vestu. ale neviem, do akej miery to bude prísne na tom vašom plese.
Za mňa absolútne nie. Na ples sa nosia dlhé slavnostne šaty. Toto tak do školy alebo do práce.
Takéto šaty som nosila dennodenne do práce, čiže za mňa nie 🤷
Za mňa veru tiež nie. To nie sú plesové saty a je jedno ci je dedinský alebo skautský
@solange7 nebazirujem na čiernej čiernu neznášam. Ale väčšina ide v čiernej nechcem tam svietiť
@lenka_2611 akoze podla mna by si na takom plese svietila s nadychanymi satami s kruhovou suknou. 😀
Ked si das obycajne elegantnejsie saty akejkolvek farby tak nijak specialne svietit nebudes.
Mimochodom odkedy sa na skautskom plese nepije alkohol? Bola som na par skautskych plesoch a boli to normalne plesy, akurat ze boli organizovane skautskou organizaciou za ucelom ziskania prostriedkov pre cinnost...
@solange7 organizujú to deti (skautsky krúžok) a dostali od dediny sálu tá symbolické 1€ pod podmienkou, že tam nikto opitý nebude robiť bordeľ. Tak je to akože bez alkoholu (aby deti nevideli) samozrejme si ten alkohol donesieme :D
Určite nie na ples.ani ten sedliacky.
Tie saty su na denne nosenie. Ja by som si ich dala aj na veceru, ano lodicky, pekne doplnky. Ale na ples urcite nie.
@lenka_2611 na pohreb
@lenka_2611 pozri aj tak porušíš jedno pravidlo (chystáš sa chlastat na bezalkoholickom plese a nechces prísť pripita už z domu, tak si donesieš fľaštičku v igelitke) tak je úplne jedno v čom pri tom budeš oblečená. Za mňa sa saty hodia aj tak to bude mať úroveň dedinskej zábavy, akurát len dúfať že organizátori napr bez vyhladzovačov zvladnu udržať večer bez otravovania policajtov, hasičov a zdravotníkov.
Tie rukávy sú priesvitné, nie je to vidieť. Ja som ich mala synovi na stužkovú. Opasok som vymenila za zlatý, vysoké lodičky som k nim mala, zlaté náušnice. Ak bude pekný účes tak podľa mňa v pohode ich môžeš mať. Nebude to ples v opere..
@zeldia Ježiš nepreháňaj 😂 ja neviem ale niektoré ste fakt mimo
@mateson že sú pohodlne? Dávno som sa tak dobre necítila v šatách. Neviem si predstaviť mat na sebe nejakú plesovú róbu .. ale budiš uvidím
@lenka_2611 do práce áno, na ples nie. Ani na dedine.
@lenka_2611 toto nie sú plesové šaty. A to nie je tema oblečenia, nemusíš mať čierne šaty.

@lenka_2611 ja som šla pred dvomi týždňami s malou dušičkou na podobný ples v krátkych šatách a bolo to uuuuplne OK, veľa žien malo tiež krátke šaty a aj podobné ako tvoje. Nerieš a hlavne ušetríš za šaty, ktoré ti budú iba stáť v skrini 🙂