icon

Sú tieto šaty vhodné pre mamu na stužkovú?

alenka900
28. okt 2025

Ahojte žienky.Poraďte mi, či sú tieto šaty vhodné na stužkovú. Sú jemné, saténové, príjemné, len ten výstrih. Neviem, či to nie je pre mňa (ako mamu ) moc. Ďakujem

Sú tieto šaty vhodné pre mamu na stužkovú?
anonym_213ea0
30. okt 2025

@alenka900 autorka kludne si oblec tie saty, svedcia ti, nie je vulgarny ten vystrih.
Mas peknu postavu.

Tu na MK su same uspesne ženy s nehnutelnostami, so super vyplatou, super manzelov, so super vychovanymi detmi a samozrejne maju aj super postavu.
A oni by nikdy neurazili inu ženu.

evkatk
30. okt 2025

Nielen pre mamu nie sú vhodné, ale ani pre študentku. Predsa také základné veci by každý mal vedieť. Na školské podujatia ako je stužková, promócie,.... sa nepatrí mať šaty s holými ramenami. Ale nejakej primitívnej sedliačke, je to jedno a možno aj vyhovuje obnažovať sa pred ostatnými na takýchto podujatiach.

tim23
30. okt 2025

@alenka900 a čo na šaty vraví tvoja dcéra? Alebo syn(neviem komu ideš na stužkovú)
Nemáš vôbec zlú postavu, šaty skryjú bruško, výstrih nieje veľký a ruky nemáš tučné 🫣 navyše sa farba šiat hodí k farbe pokožky a k farbe vlasov. Ja osobne by som si dala menej nápadné šaty ale si pekná.
Reálne ma zaujíma čo na ne vraví dcéra/syn. Vieš, bude to jej večer, nechaj si od nej poradiť.

matkahelka
30. okt 2025

@alenka900 ak mozem byt trufala...mas chlapa? lebo ten tvoj posledny koment vyznieva tak uboho, akoby si isla na tu stuzkovu so zamerom zbalit nejakeho otecka.

lylyjana
30. okt 2025

@alenka900 podla mna nie velmi. Na ples fajn, ale ako mama by na stuzkovu mohla zvolit nieco skor pod kolena, decentne koktejlky.

majus2323
30. okt 2025

@alenka900 máte super postavu, určite áno !

luizina
31. okt 2025

@alenka900 ja som mala taketo saty a vacsina mamiciek tiez podobny styl. Tie tvoje su sice pekne, ale nie na takuto prilezitost.

gerrwie_girl
31. okt 2025
@anonym_212713

Áno, sú vhodné ale nechápem, prečo by mala byť matka na stužkovej. Chodia tam dcéry so svojimi partnermi.

@anonym_212713 co? 😁😁😁 Jasne ze chodia aj rodicia.

anonym_644d28
31. okt 2025
@ivana11155

@alenka900 napisu ti tu, ze nie su vhodne. Ale boli sme minuleho roku a mali aj taketo saty a aj taketo kratke a pokial je na to postava, tak to aj dobre vyzera a vobec nie vulgarne. Za mna ano. Ja som mala tiez dlhe, sice nie s tenkymi ramienkami a bolo nas tam takych viac. Tu MK som sa docitala, ze mamy maju mat kratke aby nezatienili studentky🙈...neviem no

@ivana11155 to som nikdy nepocula, ze msmy nemozu mat dlhe. Ako mozu 36 a starsie matky zatienit dcery? 🙈

anonym_b45f50
31. okt 2025
@alenka900

@biba_18 nooo to si veľmi fandíš...fotku som síce videla, len krátko, ale bola tam vychudnutá postava bez ženských kriviek a pŕs v hrozných šatach...chlapi sa o takýto typ žien určite biť nebudú...a ako vravíš, len vreco na teba ...

@alenka900 to píšeš diskutujucej Biba že mala ploche telo malé prsia a nepáčili sa ti šaty lebo chlapi by sa o takú nebili?? A ty akoze za akým účelom ideš na stužkovú? 🤣 Nerob tam dieťaťu hanbu 🙈 chlapa si hľadaj inde

mirage
31. okt 2025
@evkatk

Nielen pre mamu nie sú vhodné, ale ani pre študentku. Predsa také základné veci by každý mal vedieť. Na školské podujatia ako je stužková, promócie,.... sa nepatrí mať šaty s holými ramenami. Ale nejakej primitívnej sedliačke, je to jedno a možno aj vyhovuje obnažovať sa pred ostatnými na takýchto podujatiach.

@evkatk Na stuzkovu sa nepari mat saty s odhalenymi ramenami? Kde, v akej prirucke o spolocenskej etikete sa to pise? Najdi mi to prosim.. Na stuzkovej mava 90 percent dievcat odhalene plecia. Promocie su nieco ine.

mirage
31. okt 2025
@anonym_f63340

@alenka900 sú pekné, ber si ich.

Vieš, čo je paradox! Že väčšina žien tu tvrdí, že nie sú vhodné, lebo bontón, atď, ale ich synovia kľudne pôjdu na stužkovú v obleku a , vkusných ' bielych teniskách.

@anonym_f63340 bola som na stuzkovej pred 2 tyzdnami, tenisky zo 70 chlapcov mali asi ... asi piati

barbie2023
31. okt 2025

Mám 34 rokov a veľkosť XS no napriek tomu by som sa už ako matka v tomto necítila na stužkovej dobre. Sú aj iné strihy ,ktoré podčiarkujú ženskú krásu ,ale v miere . Toto je ozaj pre slečnu .

barbie2023
31. okt 2025
@luizina

@alenka900 ja som mala taketo saty a vacsina mamiciek tiez podobny styl. Tie tvoje su sice pekne, ale nie na takuto prilezitost.

@luizina presne takto si to ja osobne tiež predstavujem. Krásna dcéra , ktorej patrí ( s jej spolužiakmi)večer a krásna hrdá matka, ktorá sa obliekla vhodne, veľmi pekne k jej postave a charakteru oslavy.

mirage
31. okt 2025
@joannita

Nechápem tie komenty že nevhodné pre matku, daj si bolerko, zahal si ramená, tenké ramienka....
Na bežné plesy sa nosia šaty s výstrihom, tenkými ramienkami a odhalenými ramenami.
Len si preboha nedávaj bolerko, to sa ešte nosí že bolerko?? Skôr nejaké sako moderné, si mladá baba, obleč sa moderné, nie babkovsky.
Šaty sú pekné, páčia sa mi. Mám po 45 a dala by som si ich kludne.

@joannita tiež nechápem rady : bolerko, pléd.. to je podľa mňa nemoderné a out.

kamatopo
31. okt 2025

Na stužkovú tieto šaty za mňa nie. Na ples určite. Stužková je o mladých slečnach, to je ich deň, ich oslava dospelosti, tie majú pútať pozornosť a majú byť v centre diania. Nie matka čo chce silou mocou upútať a mať svoju chvíľku samoprezentacie. Mama má byť decentná. Toď môj názor. A tie čo tu píšu,, načo rodičov,, tak za mojich čias bola stužková hlavne pre rodičov. Bolo to poďakovanie za to kam sme tie deti priviedli- ku skúške z dospelosti 😉.

mooonika1975
31. okt 2025

Za mňa nie, vyniknúť majú dievčatá a nie matky.

mooonika1975
31. okt 2025
@vlada41

mas 36, kludne si tie saty oblec. Matky na stuzkovej nemusia vyzerat ako dochodkyne, s dlhymi rukavmi, bez vystrihov 🙂. Ja na stuzkovej mojho syna budem mat 50 a teda tiez neplanujem obliect sa ako stara zena 🙂

@vlada41 aj na pohreb sa oblečieš ako sa cítiš? Teda ramienka a lazoplazo, lebo mi to pristane? Hádam je to formálna udalosť, ale to by bolo treba sa dovzdelať

mk22
31. okt 2025
@mooonika1975

@vlada41 aj na pohreb sa oblečieš ako sa cítiš? Teda ramienka a lazoplazo, lebo mi to pristane? Hádam je to formálna udalosť, ale to by bolo treba sa dovzdelať

@mooonika1975 presne tak, je úplne jedno koľko ma žena rokov, aku konf veľkosť nosi..v prvom rade sa obliekam a volím oblečenie primerane udalosti, na ktorú idem.

drahomirrra
31. okt 2025

@evkatk
Tu mas priamo od damy, co sa zaobera etiketou. Ze sedliacky nosia ramienka, na teba uz udiera demencia starecka asi.

sa3ka
31. okt 2025

Podla mna to vsetky az moc riesite a prehanate..mne ako maturantke bolo uplne jedno ake ma kto saty..aky vystrih,ramienka,dlzku,farbu..kazdy bude aj tak riesit seba..teda ak neprides oblecena v Evinom ruchu..

anonym_b45f50
31. okt 2025
@matkahelka

@alenka900 ak mozem byt trufala...mas chlapa? lebo ten tvoj posledny koment vyznieva tak uboho, akoby si isla na tu stuzkovu so zamerom zbalit nejakeho otecka.

@matkahelka ktovie či chce zbaliť otecka. Tým ako o sebe píše aká je ešte mladá 36 ročná. Možno bude mieriť na maturantov 😃

anonym_0cf5af
31. okt 2025

@alenka900 autorka, toto nie, zahaľ si ten dekolt a aspoň čiastočne ruky. Pre obézne kypré ženy si stelesnením štíhlosti, pre vymakané ženy si sama oplácaná. Preto tie rôznorodé reakcie na tvoju postavu. Príklad by som si brala z @luizina , takto má vyzerať žena-matka na stužkovej.
Bolerko je out, ani šatky okol šiat sú out.

ivana11155
31. okt 2025
@anonym_644d28

@ivana11155 to som nikdy nepocula, ze msmy nemozu mat dlhe. Ako mozu 36 a starsie matky zatienit dcery? 🙈

@anonym_644d28 tak si dohladaj starsie diskusie z minuleho roku a taketo mudrosti sa tam docitas

mk22
31. okt 2025
@anonym_0cf5af

@alenka900 autorka, toto nie, zahaľ si ten dekolt a aspoň čiastočne ruky. Pre obézne kypré ženy si stelesnením štíhlosti, pre vymakané ženy si sama oplácaná. Preto tie rôznorodé reakcie na tvoju postavu. Príklad by som si brala z @luizina , takto má vyzerať žena-matka na stužkovej.
Bolerko je out, ani šatky okol šiat sú out.

@anonym_0cf5af ale tu nikto neriesil jej postavu ako takú.
Tie komentáre boli ze konkr tieto saty sa nehodia jej postave. A na to sa aj sama autorka pytala.
Ani jeden komentár nebol urážlivy. Možno čakala iné reakcie.

anonym_0cf5af
31. okt 2025
@mk22

@anonym_0cf5af ale tu nikto neriesil jej postavu ako takú.
Tie komentáre boli ze konkr tieto saty sa nehodia jej postave. A na to sa aj sama autorka pytala.
Ani jeden komentár nebol urážlivy. Možno čakala iné reakcie.

@mk22 niektoré komentáre boli na hrane, to nemôžeš poprieť, typu rozliate prsia, ruky ako valčeky a podobne, čo som postrehla, viac komentov nepamätám, ale sú tam.

mk22
31. okt 2025
@anonym_0cf5af

@mk22 niektoré komentáre boli na hrane, to nemôžeš poprieť, typu rozliate prsia, ruky ako valčeky a podobne, čo som postrehla, viac komentov nepamätám, ale sú tam.

@anonym_0cf5af to je názor, každá mame iný názor, a áno do týchto šiat autorka nemá až tak pekne ruky, a to neurazam jej postavu. Neriešim jej postavu, vyjadrujem sa konkr k týmto šatám na jej postave na stuzk slávnosť.

anonym_0cf5af
31. okt 2025
@mk22

@anonym_0cf5af to je názor, každá mame iný názor, a áno do týchto šiat autorka nemá až tak pekne ruky, a to neurazam jej postavu. Neriešim jej postavu, vyjadrujem sa konkr k týmto šatám na jej postave na stuzk slávnosť.

@mk22 ja rozumiem, ale tak vidíš, že autorku to urazilo a nebrala to ako dobrú radu, ale začala sa hneď vyjadrovať k postavám iných žien, takže málokto vie prijať kritiku šiat a nebrať osobne.

zuzana76
31. okt 2025

Ono zavisi aj kde ta stuzkova je, ak je to niekde v kulturaku, alebo nejakej sale strednej skoly, tak ok, roba nemusi byt, ani dlhe saty, ak su to vsak honosnejsie priestory, nasvietenie, vyzdoba, tak sa hodi slavnostnejsie sa obliect. My sme amli napr honosnejsie priestory a preto som volila dlhe saty, v kratkych by som si pripadala nie tak slavnostne, ale samozrejme boli mamicky co mali aj kratke.

gabrielkaa
Autor odpoveď zmazal