Taška cez plece na strednú školu
Dobrý deň,
rada by som sa opýtala na vaše názory a skúsenosti s nosením tašiek cez plece (tote/shoulder bag) na strednej škole. Zvažujem ich ako alternatívu ku klasickému batohu – ideálne tašku, do ktorej by sa zmestil tablet a zošity formátu A4.
Zaujímalo by ma:
• či je tento typ tašky praktický na každodenné nosenie do školy
• či je na strednej škole bežne potrebné nosiť veľké množstvo učebníc, alebo sa dá fungovať aj s ľahšou taškou (otázka najmä pre tých, ktorí už na strednej študujú)
• aké máte osobné skúsenosti z hľadiska pohodlia a záťaže
• a prípadne aké značky alebo e-shopy by ste odporúčali
Vopred ďakujem za každú radu a skúsenosť.🫶🏻
@ellsesemere88 je to tazke na jedno plece. Radsej ruksak.
Ja som mala, nemam nasledky. Ale iba dva rocniky
My sme nosili v podstate len väčšie kabelky/shoppery, knihy sme nechávali v škole v skrinke pokiaľ ich vyslovene na niečo nebolo treba doma, namiesto zošitov sme takmer celá trieda mali zakladače a len v nich delili predmety. Skoro z každého predmetu nám pridávali prezentácie a Word poznámky do Edupage stránky,takže knihy sme takmer vôbec nenosili domov a to bolo pred 10 rokmi 🙂

Dobre to nie je, jednostranná zataz, najlepsie je klasický vak. A kolko veci nosíš? Neviem, ja som nosila toho dost, ozaj len veci na ten ktory den, ostatní si nechávali veci v škole, ale ako sa potom učili, netuším. Záleží ake boli predmety, ak bola v jeden den nemčina aj angličtina, tak to bol velký zosit, pracovny zosit, kniha, slovník 2x a sú to len dva predmety. Záleží aj aka škola to bude. Ale taška len na jedno plece zlý nápad. Tvoje chrbtica a ramena nebudu nadšene.