icon

V čom vám pomohli barefoot topánky?

19. apr 2025

Pozitíva/negatíva.
Ďakujem

Strana
z2
galganka
19. apr 2025

Nebolia ma malíčky, nezarastá necht na palci, keď prídem domov, tak neskopnem topánky s úľavou, nederú sa mi silonky na prstoch, pohodlne sa mi chodí, nemám zodraté päty, keď sa balím na dovolenku, zaberú v kufri minimum miesta...

majamat
19. apr 2025

nebolievaju ma tak nohy ako predtym.
netvrdim, ez ma obcas nebolia, ak clovek vela chodi, tak samozrejme nohy boliet mozu nech mas na nohach cokolvek. a obzvlast po tvrdom rovnom terene.

ja osobne som mavala bolesti klbu palca. nemam az taky halux, ale tlak na palec mi vyvolaval obdobia, ked ma vlemi neprijemne bolieval.
mam vcelku siroku nohu, dost problem najst sirsie boty v nasich obchodoch. pri BF mam rozne strihy,a j uzsie, nie vyslovene na moj typ nohy no pokial su snurovacie, povolim a halvne nemam otlaky na malickoch.
zospodu na chodidle v strede za prstami mam zhrubnutu kozu, taky pasik,. urcite z toho, ako som mavala stiahnutu nohu v topankach teraz to takmer nemam. este pozostatky tam su, ale uz to nie je take.
dalsia vec, tie vankusiky za prstami - zospodu ma dost bolivali, hlavne ked som chodila v botach na opatkoch. niekedy ma aj teraz bolia, ked vlea chodim, ale uz menej

pozor, pri prechode na BF boty mozz na zaciatku nohy boliet. treba sa naucit spravne chodit, spravnu techniku chodze a asi postupne boty zavadzat. ja som do toho isla zhurta, aj ma nohy boleli,a le vsak boleli aj predtym, no traz ma uz nebolievaju, kym nechodim vela po betone.

galganka
19. apr 2025

Hej a asi aj celkom zastavili, alebo spomalili moju dedičnú predispozíciu na haluxy.
A vydržia dlho. Jedny zimné už "deriem" desiatu zimu.

mamamasama
19. apr 2025

Takmer odstránili rokmi pestované haluxy

miskajerry
19. apr 2025

A kde si ich, prosim, kupujete?

miskajerry
19. apr 2025

A kde si ich, prosim, kupujete?

ayato
19. apr 2025

Prestal má bolieť chrbát a prestali mi zarastať nechty a konečne sa nejaká tá klenba začala črtať 😃 ortopéd potešený ako dobre" cvičím"

ayato
19. apr 2025

@galganka bože, tie haluxy keď vidím, svokra má také, že je to doslova trčí z tých sandál čo nosí 🥴. Aj za ňu ma nohy bolia. Sťažuje sa furt, ale špicu na topánkach vždy musí mať čo najužšiu

galganka
19. apr 2025

@ayato ja mám na ne nábeh z maminej strany. 🫣 Takže som rada, že to ide tak, ako to ide. Občas si dám aj klasické topánky, napr. minulý týždeň som mala conversovú náladu, ale vždy sa po dvoch - troch dňoch vrátim k pohodliu.

autor
19. apr 2025

Baby ďakujem. Ja mám svoje prvé bf značka Froddo a zatiaľ sú super. Dobre sa mi v nich chodí od začiatku.
A presne tým haluxom sa chcem vyvarovať, lebo to vyzerá fakt strašné a každá stará žena to snáď ma...

simsalabim
19. apr 2025

@miskajerry ja mam dobru skusenost barefoot od Batu. Maju aj radu s podrazkou do tvrdych mestskych povrchov - ja taku obycajnu tenucku nemozem, ale tieto su top.

autor
19. apr 2025

@galganka no tiež som zvedavá, či v lete vydržím v Converse teniskách...

ayato
19. apr 2025

@galganka u nás v rodine našťastie nikto, ale aj tak sa toho bojím 😃 veľa ľudí to v dnešnej dobe má, tá staršia generácia snáď väčšina . Svokra tá si na to dáva ten fixator a potom narve ( doslova narve ) nohu do špicatej topánky 😃

majamat
19. apr 2025

@miskajerry rozne, zavisi od znacky. ja mam sice rozne, ale fakt je, ze kazda znacka ma svoj tvar boty, preto si treba vybrat spravne niektore znacky su uzsie, ine sirsie.

a teda su aj eshopy, kde maju viacere znack.mne osobne sa asi najviac paci tato,a le su aj dalsie
https://www.bosonozka.sk/damska-obuv/

este obcas objednam aj odtialto https://www.naboso.cz/Damske-barefoot-boty/
https://www.littleshoes.sk/damske-barefoot-topa...
https://www.barefoothedvika.sk/

a teda aj zo stranok od vyrobcov

a tiez tu v bazari mas 2 slovenske znacky, ktore predavaju nove boty ako 2.tr - bud pouzite na fotenie, alebo maju chyby pri vyrobe- casto uplne banalne chyby, skrabanceka pod. no sandale Be Lenka sa mi odlepuju. druha znacka je Shapen.

inak tie eshopy maju aj clanky, ako vybrat boty. je kvantum znaciek.-

majamat
19. apr 2025

@simsalabim ja som ich pozerala, len enskusala. nemala som ponozky a ani sa mi to nechcelo riesit, lebo som bola uz utahana a nemala som cas. no ale skoda. mne pridu akesi dlhe. podla rozmerov by som mala mat nejake cislo,a le zda sa mi, ze by mi boli velke, ako ti sedia?
nevies dlzku svojho chodidla a ako ti ti pasuje z ich tabulkou?

galganka
19. apr 2025

@ayato hej, veľmi veľa ľudí. Jeden čas som si všímala nohy ľuďom v meste (tak neúchylkovo 😂) a buď majú haluxy, alebo na zodratých podrážkach vidno, že zle chodia.

ayato
19. apr 2025

@galganka ja si na plavárni zvyknem všimnúť. Aj keď nechcem , ale to ti udrie do očí proste 😂

13uzivatelka11
19. apr 2025

Nebolia má konečne nohy, keďže mám väčšie halluxy, skoro v každých čižmách má dosť boleli nohy.

simsalabim
19. apr 2025

@majamat mam nohu v 38 a tieto si kupujem 39. Su mi kusok volne, ale v 38 sa mi palec dotykal vpredu. Tieto vacsie staci dobre zasnurovat a su super.

galganka
19. apr 2025

@ayato bosé veľmi nesledujem, tie nie sú bohvieaké ani moje... Len tie všelijaké moderné hrubopodrážkové botasky a zozadu zčaptané došikma, to mi vždy oko zachytí. 🫣

majamat
19. apr 2025

@simsalabim skor som myslela, kolko cm mas nohu, lebo komercna obuv je nieco ine, aj BF su roznych dlzok. ja mam viacere znacky a vacsinu mam 39, ale niektore su mi volnejsie, ine dobre a niektore dokonca tesnejsie.
a teda mama z niektorych zancik aj 40, alebo 38. dokonca jedny mam 38 a su mi teda este velke.

nevenka
19. apr 2025

Tak by som BF chcela nosit, bohuzial, bude to problem. Mam detske cislo a vsetky detske su uzke na moju nohu. Nasla som jedine tenisky na Ali, ktore su mi na sirku dobre. Takze u mna neviem, ci to ma zmysel, lebo ma tlacia aj BF Jonap sandale, ktore mam, vzdy sice lepsie, ako ina klasicka obuv, ale dotlacene a bolave nohy mam aj tak. Ci to vobec stoji za tie peniaze. Skusala som si Koel zimne a uzasne boli, nepremokave, ale chodila som v nich asi pol hodinu doma v obyvacke a zacali ma nohy boliet z toho, ze mi boli uzke. Zvazovala som, ci to roztlacim, ale za 100+ eur...no ee...😑
Mne sa inak este stale paci aj lodicka na nohe a ked uz zozeniem velkost, tak si ich aspon do kostola chcem obut. Ale je to coraz horsie s tymi nohami aj skrz krcove zily.

majamat
19. apr 2025

@nevenka ake mas cislo?

simsalabim
19. apr 2025

@majamat 23.7cm.

majamat
19. apr 2025

@simsalabim tak to hej, aj BF vychadza asi skor 38. to je vcelku zujimave, ze B*ata ti vychadzaju vacsie, fakt mi prisli strasne dlhe.
pacia sa mi teraz ie balerinky ci maju. ja mam nohu asi do 24,5cm. ja teda nosim casto 39.

autumm
20. apr 2025

Skúsim sa votriet to diskusie. Tiež aktualne uvažujem nad bf ale neviem ci sú pre každého. Ja totižto od detstva zle naslapujem teda zle chodím a mam uz problémy s kolenom. Ako tak mi pomáhajú ortopedicke vlozky lebo mi odlahcuju dopad. Je pre mňa vhodné kúpiť si BF?🤷🏼‍♀️

simsalabim
20. apr 2025

@autumm ja mam problemy s klbami, za sebou operaciu chodidiel. Barefoot nosim iba ten od Batu a vylucne s podrazkou flotactive, co tlmi narazy, tie obycajne nemozem, potrebujem, aby to tlmilo narazy. A davam do nich 3/4 vlozku na priecnu klenbu. Prave kvoli podpore. Barefoot su super hlavne tvarom prednej casti, ze prsty maju volny pohyb, ja uzke topanky vobec nemozem. Ale kombinujem barefoot a obycajne siroke topanky.

nevenka
20. apr 2025

@majamat 35, ale niektore su mi este velke, ako ktore a ako co. Vnutorna dlzka tych 23 max. mi je dobra, zimne, ked aj viac, asi by to.bolo v pohode. Lenze sirku mi yreba 10 cm.

evkamotka
20. apr 2025

@simsalabim mne su Bata uzke. Kupujem si protetiky, be lenka alebo tipsie toes

evkamotka
20. apr 2025

@autumm urcite. Niektoré bf maju hrubsiu maksiu podrazku a vzdy si vies dat do nich orto vlozku. No budes tazit aspon zo spravneho tvaru spicky a spravneh sirku. Froddo je priklad, treba najst rozmerovo vhodne pre teba

Strana
z2