Pozitíva a negatívna Keto diéty

zuzkapatrik2016
8. jan 2020

Áno či nie? Pozitíva a negatíva? Ďakujem že info

ivkazba
8. jan 2020

Chudne sa nie diétou ale zmenou životosprávy. Pretože okej, budeš jesť XY týždňov prípravky Keto diet a čo potom? Ak chceš schudnúť trvalo, nepotrebuješ dávať peniaze za umelé prípravky, tabletky atď... Stačí zmeniť jedálniček (natrvalo, nie na dobu kým schudneš) a začať ako podporu na chudnutie a spevnenie tela nejakú fyzickú aktivitu. Ja som takto schudla za cca rok 27 kíl a váhu som si udržala. Lebo ak budeš držať akúkoľvek diétu, schudneš, ale akonáhle sa vrátiš k pôvodnej životospráve, kilá sa postupne vrátia.

kikulienkadd
8. jan 2020

🤣 čítam "keto DIEŤA" ... 🤦‍♀️ - účinky dlhej md/rd!😂😂😂

laurika25
8. jan 2020

@ivkazba super👍🏻Mala si aj KT?

ivkazba
8. jan 2020

@laurika25 KT je skratka Keto diet? Nie, nemala som, písala som, že som schudla trvalou zmenou životosprávy, t.j. žiadnu diétu som nedržala

zuzkapatrik2016
autor
8. jan 2020

@ivkazba a akosi to dokázala 🙂

zuzkapatrik2016
autor
8. jan 2020

@kikulienkadd to by bolo zaujímavé 😁

laurika25
8. jan 2020

@ivkazba kt - kalorické tabuľky ;)

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janynyna
8. jan 2020

@kikulienkadd aj ja som to tak čítala 🙈
@zuzkapatrik2016 kamaratova mama to mala. Schudla pekne. Ale aj pekný jojo efekt

ivkazba
9. jan 2020

@zazvorka87 iste že schudneš, nepíšem že nie. V podstate schudneš pri každej diéte. Písala som však o trvalom schudnutí. O takom kde nenastane jojo efekt ak sa človek vráti k normálnej strave.

@laurika25 nie, nemala som

@zuzkapatrik2016 niektoré veci som úplne vylúčila a nejem ich už vôbec, upravila som si jedálniček, jedla som pravidelne a prvé mesiace som bola naozaj na 100% dôsledná. Napíšem v priebehu dňa viac ako budem mať čas.

errinye
9. jan 2020

@zuzkapatrik2016 keto dieta je začiatok možnej rakoviny hrubého čreva. Prosím dávajte si pozor 😔 stačí len prestať jest sladké a zaradiť viac zeleninky radšej. Nerobte drastické zmeny v zivote ❤️ Prajem veľa úspechov

janulienockanr
9. jan 2020

@zuzkapatrik2016 prosím t a len neber KetoDietu to co dáš peňazí za tie sáčky ktoré sú budes objednávať si radcej zmeň životo správu alebo vyhľadaj nejakého trénera ktorý ti urobí nejaký jedálniček a zbwhnws aj do fitka len nie keto dieťa... Ako schudneš z toho nevravím ze nie ale keď to prestaneš brat tak potom tak pri berieš jeden známy si tiež dal túto keto diétu lebo chcel schudnúť a keď prestal to brat tak chudat pribral ešte raz toľko ako mal... Podľa man to je len reklama a zrut peňazí radcej zmeň jedálniček a máš to určite oveľa lepšie ako nejaké sáčky si zarábať s vodou....

nevludna
9. jan 2020

@ivkazba lenze treba zobrat do uvahy, co je to normalna strava, ze? ;) normalna strava pre ludi je plna junk foodu, sladkosti a inych nezdravych veci. Takze nie je to sposobene tym, ze clovek drzal dietu ale preto, ze je "normalna strava" nezdrava pre cloveka. Keto dieta sa zatial ukazuje ako najzdravsi sposob stravovania s tym, ze sa este aj chudne. Ak sa k tomu prida este prerusovany post, tak je to pre telo hotovy zazrak, lebo ma telo konecne cas na regeneraciu tkaniv a tym sa vedia vyliecit rozne neduhy ako cukrovka, zapaly v tele, travenie, zrychlit metabolizmus, obezita, alzheimer a pod.

Pri keto diete si nemusite kupovat tie mega marketingove vyrobky a pod. Proste vylucte vsetky sacharidy a zvyste prijem zdravych tukov. Nic tazke a nemusite nikomu nic platit.

ivkazba
9. jan 2020

@nevludna no ja som normálnou stravou myslela zdravú stravu. Ale áno, máš pravdu v tom, že väčšina populácie vníma ako normálnu stravu tú nezdravú.

penelope11
9. jan 2020

Podla mna keto dieta neni riesenie. Teda je to len docasne, mam kamarata co sa na to dal, schudol riadne, akoze vyzeral dobre, lenze teraz sme sa stretli po styroch mesiacoch, co prestal tu dietu drzat a ma naspat tie kila co mal, ba by som povedala, ze ma este viacej. Cize skor by som sa zamerala na vyvazenu a zdravu stravu 😉

zuzkapatrik2016
autor
9. jan 2020

@errinye och tak to radšej nie aj som myslela ze to nebude celkom zdrave

zuzkapatrik2016
autor
9. jan 2020

@penelope11 ďakujem za rady

zuzkapatrik2016
autor
9. jan 2020

@nevludna nooo normálna strava, v podstate asi treba pečivo vylúčiť ci?

zuzkapatrik2016
autor
9. jan 2020

@ivkazba potom napíšte ako ste upravila jedálniček ďakujem

nevludna
9. jan 2020

@zuzkapatrik2016 vylucit vsetko z rafinovanej muky, vsetok cukor a sladidla, rastlinne oleje okrem olivoveho, varit uplne od zakladu z cerstvych surovin.

Keto dieta k tomu pridava vylucenie uplne vsetkych sacharidov (az po strukoviny, ovocie, med). K tomu sa zvysi prijem zdravych tukov - oliv.olej, maslo, domaca mast. Bielkoviny sa tiez nemaju prehanat lebo tiez ovplyvnuju inzulin (hormon, ktory sposobuje priberanie).

Je to podla dnesnych vyskumov najlepsia celozivotna “dieta”(slovo dieta je proste v zmysle stravovanie).

blavane
8. jún 2022

Veď ale keto diéta ťa má naštartovať, zmeniť zlé stravovacie návyky, naučiť ťa režimu ako správne jesť. Sú to len proteínove nápoje, zelenina a zdravé tuky. Práveže tým človek ešte ušetrí, lebo je ozaj len pár vecí. A väčšinu peňazí ľudia prejedia, takže keto diéta skôr peniaze ušetrí.
Samozrejme, že by to malo byť o celkovej zmene životného štýlu na celý život - zdravá strava. To, že sa niekto vydietuje pár mesiacov - schudne a potom sa začne znova vyžierať desiatimi knedlami na obed, piatimi horálkami, vyprážancami a nabehne jojo efekt, tak to je snáď logické. Nie je to chyba žiadnej diéty, ale toho, že ludia to neberú ako zmenu životného štýlu. Jasné, že potom sa všetko vráti nazad.
A pokial nemáte zázračnú genetiku na spaľovanie s dobrým metabolizmom,pri zjedení čohokoľvek, tak bohužial. Buď sa držíte celý život, alebo priberiete. Jednoduchá matematika.

maria36153
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laura145
13. júl 2023

@penelope11 ktore uzival

lasona
14. júl 2023

Ked chceš schudnúť nemusíš prestať jest pečivo ci sladkosti. Len musíš dodržať vyšší výdaj a nižší príjem. Hotovo. To je celá veda.

ppeterr
12. aug 2023

Najväčším negatívom je podľa mňa to, že nie každému sadne to, že prijíma veľmi málo sacharidov. Dokonca v prvých dňoch môže nastať tzv. "keto chrípka" viac o otm píšu tu: https://www.fitvyber.sk/keto-diety-porovnanie/#...
Ako píšu ostatný je tam veľké riziko jojo efektu, ale na druhej strane človek si robí nový návyk kedy si dáva pozor na to čo konzumuje a to môže pomôcť k celkovej zmene životného štýlu.

porkiac
15. okt 2023

@blavane presne tak, moja reč 👍👌

simka707
18. feb 2024

Ahojte ja som na keto diete schudla 14kg, teraz mam len normálnu stravu a chodím cvičiť a žiadny jojo efekt sa nedostavil.Ja som s nou maximálne spokojná, nie len ze som schudla ale taktiež sa mi upravila pleť, keď som ju užívala mala som oveľa lepšiu náladu a množstvo energie. Keby som zas potrebovala schudnut určite by som do nej išla znova.

marka221
13. mar 2024

Ja som s keto spokojna, schudla som 16 kg a drzim si stale vahu aj po skonceni keto, co su 3 mesiace. Drinky na ranajky som si nechala, lebo mi fakt chutia a hlavne nemam po nich pocit preplnenia, sem tam, ked to prezeniem s cokoladou, vymenim klasicke jedlo za keto polievku. Ale je samozrejme, ze som zacala jest diametralne odlisne, miesto kalsickej prilohy si dam radsej konjakove cestoviny. Pecivo jem 2x do tyzdna (mam take pravidlo, cez tyzden zdravo, cez vikend si dopraj- uplna pohoda ruske vajce a 3 rozky). Nebudem hovorit o tom, ze som mega leniva co sa tyka fyzickej aktivity a radsej si pustim netflix ako si sadnut na stacionarny bajk...
Takze za mna odporucam (ale odporucam aj cvicit troska, lebo schudnut neznamena, ze budes mat pevne telo a ver, ze aj ked meriam 160 a vazim 56, nie je to teda postava do plaviek ktoru si vycapim na IG). A hlavne si vyber certifikovane potraviny, ktore su schvalene ako uplna nahrada stravy pri redukcnej diete, alebo ak mas cas, chut a energiu, var si keto recepty doma.