Výber uniformy pre sociálne sestry
Ahojte, tie čo robíte v zariadeniach sociálnej pracovníčky alebo sociálne sestry aké máte uniformy? My nemáme nejak stanovené ale chcem si kúpiť takú pri ktorej si ma nebudú stále mylit s opatrovatelkami. Poprípade mi ich ukážete na foto? Dakujem
nemôžeš zvoliť civilné oblečenie a na to plášť?
@ukulela nie lebo pracujem priamo na oddelení a myslia si,že som navsteva
@taktotedanie no len potom vznikajú veľmi nepríjemné situácie kedy má obvinila,že prečo som ich mamu neprebalila alebo nenakrmila. A je nepríjemné im vysvetľovať,že som sociálna sestra keď sa ospia,že načo tam vlastne som
Dnes je celkovo problém rozoznať lekára, sanitárna a zdravotnú sestru..
@laila22 len u nás opatrovateľky majú oblečenie v takej farbe čo mne osobne moc nesedí. Mala som ho aj ja ale nevydržalo mi skoro vobec
Povedala by som “prepacte, mylite si ma s opatrovatelkou, toto nieje moja napln prace ja som soc pracovnicka. bud chodte za opatrovatelkou alebo jej to poviem ja”
“Ak by ste nieco potrebovali od socialnej pracovnicky ( povedz jej co napr) tak som vam plne k dispozicii”
A filtrujes taketo poznamky
Civilné oblečenie a menovku?
Však si pripni "vizitku " s menom a pod to sociálny pracovník ..nepokakaj sa z toho že si akože viac ako opatrovateľka. Podľa tvojho príspevku to tak vyznelo ako by opatrovateľka bola odpad..a povedať ľuďom" prepáčte , som tu sociálny pracovník" je pre teba nadľudský výkon?
Veď sa usmejem a usmernim.
Oblečenie si kúp v akom sa cítiš pohodlne a pristane ti.
@apolka77 nemusíš má zhadzovať...tiež som robila opatrovateľku ale určite nepôjdem klienta prebalovat keď to není moja náplň práce a mám inú robotu takže klud
Keď ako sociálny pracovník máš problém asertivne odpovedať príbuzným
" Prepáčte, som sociálny pracovník" neviem teda čo hľadáš v tomto zamestnaní . Vykresľujes to ako problém storočia.
Nikto nemá čarovnú guľu a snáď pozícia v ktorej si, ťa predurčuje vedieť odpovedať slušne a s nadhľadom.
Pripadas mi ako vztahovacne dieťa že vôbec čo si to dovoľujú.
Daj si menovku s veľkými písmenami alebo si to napíš na čelo keď ti to tak vadí.
Ja si obliekam šaty . Napr tieto a mám menovku
Ale ked uz ti nahlasia navstevy problem s klientom, ktory nie je v tvojej kompetenii, tak mozes povedat, ze poziadas opatrovatelku aby problem vyriesila. A neostane len pri tom, ze im to slubis ale aj to spravis. Navstevy predsa nemozu ani len tusit, co je tvoja napln prace, pre nich si personal a ked je problem obratia sa na pesonal, im je jedno aku ma kto napln prace, potrebuju vyriesit problem a personal ho ma vyriesit.
Prilis to riesis, trosku si si pohonkala ego ze si soc pracovnicka, dobre ano
Normalne im to vysvetli a neries dalej, robis z komara somara
Vysvetli a ries si svoje veci, ak je toto tvoj najvacsi problem tak ti je sveta zit
Nos si co chces, vzdy sa najde biekto kto toto bude od teba ziadat kedze ta nepoznaju bohuzial jedine ze si to das vytetovag na celo alebo na uniformu
Možno pre Vás to je banalita ale uráža má keď si ma niekto neustále pletie buď zo študentkou strednej školy alebo opatrovateľkou. Nie kvôli mojej pozícii ale vždy keď prídu sa nahlásiť tak oni Ježiš my sme mysleli,že vy ste tu na praxi. A keď toto Vám povie človek čo tam má mamu alebo otca rok a chodí za ním každý týždeň a stretáva má tam pričom ich rodičov príjmami ja a komunikujem tak ja už neviem čo si mám myslieť.
Nemyslím si, že si Ťa niekto pletie. Tí ľudia proste nevedia, čo je alebo nie je náplňou Tvojej práce. Je to tak, ako písala viestta. Majú problém a očakávajú že personál ho vyrieši. To je celé. Nemyslím si ani, že nejaká iná uniforma Tvoj problém vyrieši.
Ja si nemyslim ze to robia naschval a pod, jednoducho niesi pre nich dolezita, niektori ludia proste nemaju pamat na tvare, resp niesi pre nich podstatna preto nefixuju tvar , v podstate im to je jedno
Ja sama som ako som pisala lekar a ked mi opakovane vravia, ze som studentka na praxi alebo sanitarka ci sestricka no a co, vysvetlim im kto som resp aj ked som niekto iny ako im vie pomoct, minimalne idem a poviem sestricke alebo sanitarke a nerobim z toho vedu
A nerobia to len pacienti ale aj ini lekari, ktori by mali vediet kto som ale proste nevedia a priraduju ma k studentke alebo nejakej pomocnej sile no a co, tak proste nevedia si to zapamatat, ich problem nie moj
Opravim ich a idem si po svojom
Toto je zbytocne
Ja sa normalne cudujem na com ludia lipnu na takych banalitach
A ani menovky nikto necita 😂
Nos civil a menovku.
Kedysi som robila v DD a sociálne nahlásili, že koho si berú von. A my sme tých ľudí obliekli, naložili a odviezli von. Sociálne si pri nich v záhrade postáli a mali urobenú robotu. Takže sa nijako neušpinili a nepotrebovali špec.prac.oblečenie. Som rada, že ako sestra na oddelení v nemocnici už nemusím spolupracovať so soc.pracovníčkami. prepáč, to je len môj výlev, keď už ťa tak moc uráža, že si ťa mýlia.
Ty brďo. To je fakt niekomu zaťažko vysvetliť, že je v izbe koli iným veciam?
Po 1. čo takto NOD? Name/occupation/duty - robím v nemocnici a takto sa predstavujeme pri styku s ľudmi z inej profesie alebo pacientmi, v tvojom prípade niečo takéto - Dobrý deň, volám sa Laura a som sociálna pracovníčka, som tu preto, aby som vám pomohla s (doplň si čo treba) Asi ťažko ťa požiadajú popri tom utrieť zadok.
Ak sa tak stane - prepáčte, ja nie som opatrovateľka, ale hneď vám ju zavolám.
Ja nosím v robote také isté oblečenie ako zdravotné sestry, sanitarky… Často ma volajú pacienti do izieb, jednoducho im vysvetlim, že som z lekárne, ale hneď im zavolám sestru. A to keď idem s vozíkom, tak si zase myslia, že im veziem jedlo, pričom tie vozíky na jedlo sú úplne iné a aj ľudia, čo ho vozia majú iné oblečenie a majú zásterky. No a? Vysvetlim, že jedlo nemám, že si musia na raňajky/obed/večeru ešte počkať.
Stačí použiť základné komunikačné zručnosti a je po probléme, oblečenie ani obrovská menovka podľa mňa nepomôžu, ľudia menovky zvyčajne nečítajú a nepamätajú si, kto čo nosí aké oblečenie, keďže to nie je striktne dané.
@taktotedanie tak to máš môj obdiv, že ťa neskrie, že si ta mýlia s nižším zdravotníckym personálom. Väčšine lekárov by to riadne pilo krv. Mne sa zas stalo, že má nazvali zopár raz doktorkou, tak som pacientov a rodinu veľmi rýchlo usmernila 😄
Na autorkinom mieste by som slušne vysvetlila, že nie som opatrovateľka a tym by to pre mňa haslo...ozaj si nemyslím, že pomôže zmena oblečenia.
@dankabg myslim, ze keby som sa mala zaoberat takymi blbostami tak mi praskne hlava
Niektori ludia to nevedia, nezapamataju su, vyzeram dost mlado
Myslim, ze podstatne je , ze si robim pracu najlepsie ako viem a pacienti su spokojni a maju sa lepsie ako sa povrchne urazat ked ma niekto nepozna alebo si ma s niekym pomyli, tiez som si myslela ze jedna neurologicka je nasa nova upratovacka 🤷🏻♀️
@dankabg jasne ze nepomoze zmena oblecenia a i menovka , jednoducho pre tych ludi je nepostatna takze tvar nefixuju vobec, je im to jedno
A niekto fakt nema pamat na tvare
Autorka ma trosku vyssie ego nez by mala mat preto sa akoze “uraza” a mysli si ze ked si oblecie neviem co tak sa pani soc pracovnicke budu snad klaniat, nebudu
Nie je pre nich podstatna, nech vysvetli kto je a ide si po svojom, nech si robi co je jej naplnou prace
@taktotedanie však toto. Ono je fajn ostať trošku nohami na zemi, nebrať sa príliš vážne a obrátiť to na srandu. Ak sa to samozrejme da
Keby to bolo také jednoduché. Ja chápem,že máte pocit,že sa vyvrsujenujem ale ako mám mať potom rešpekt aj pred kolegami keď príde pribuzna a ona na mňa ,,hej ty môžeš mame doniesť čaj? Je smädná." Tak jej donesiem pitie a pani upozorním,že nie som hej ty tá ale mám aj priezvisko. A ona prekvapená , ale ja som myslela,že ste tu na praxi slecinka.
Neviem prečo všetci si myslia,že som študentka aj keď mám skoro 40 rokov.
A na oddelení som ja,opatrovateľky sú pri klientoch a je tam jedna sestrička. Keby je náš tam desať tak to pochopím. Ja som tam každý deň..sestričky aj opatrovateľky nie.
A civilné oblečenie nemôžem mať. Šéf to nedovolí. Dal mi uniformu ktorú som istý čas nosila ale keď sa mi zničila odmietla som ju už. Aj tak ju musím zaplatit
@taktotedanie Nahodou je to super a malo by ti to ako zene lichotit, ze si taka kocka a mylia si ta so studentkou 😏
Ty si fakt asi velmi zakomplexovany clovek
Ked to nieje tvoja napln prace tak ked na teba skrici hej ty dones vodu jej povedz ze sa volas pani taka a taka a niej je to tvoja napln prace
Akoze tym ze budes nosit neviem co na sebe a na cele vytetovana “socialna pracovnicka”- uprimne to by som sa tym ani nechvalila si respekt neziskas
Evidentne je problem biekde inde a veruze uniformou si respekt kolegov neziskas
A este sa podakuj, ze ti polichotili vekom
Takto ti poviem autorka, buď rada, že vyzeráš mlado, iné ženy by za to vraždili. Rozumiem, je to nepríjemné, ale nič iné ako obrniť sa a slušne ale rázne vysvetľovať kľudne aj dookola kto si a aké máš kompetencie, ti zjavne neostáva.
@beloved jasneeeee ze lichoti 😂 ved to je super ze si ta pomylia s 18 rocnou studentkou a pritom mam uz po 30 😂
@taktotedanie nehnevaj sa ale ty ľudia ma potom berú ako keby som bola neschopná. Keď príjmam nových klientov tak vždy riešia,že ako môže taká mladá rozhodovať o prijímaní do zariadenia a mňa to už fakt nebaví im dokazovať,že aj keď vyzerám mladšie mám dosť skúseností s touto prácou.
A doniesť vodu klientke pre mňa není problem

Ja som lekar a mylia si ma so sestrickou ci studentkou na praxi
Opravim cloveka kto som a neriesim
Vzdy sa niekto najde jedine ze si to vysijes cez celu uniformu