Ako obliecť dieťa na prvý deň do škôlky?
Ako obliekate dievčatká na nástup do škôlky? Skôr elegantne alebo športovo alebo naopak? Ja som zvyknutá ju obliekať elegantne šata a sukne ide prvý krát dl škôlky tak dúfam, že nebude tam jediná vyčačkaná a odtatné deti len športovo. Ako to máte vy?
@monickaaa33 mám chlapcov, ale všímam si, že dievčatá bežne chodia v šatách a to len uvidíš v akých 🤣. Takže bez obáv, obleč jej čo zvykneš ale vyberaj tie lacnejšie kúsky 🙂
Obliecť pohodlne pre dieťa, aby samo zvládalo obliekanie a vyzliekanie
aby sa v oblečení vedela hrať a nevadilo ti keď bude na konci dňa špinavé
Dievcata casto chodia pekne oblecene 🙂 saty a leginy a pod. ano pravda je, ze preferuju take, ktore si vedia jednoducho obliect/vyzliect, kedze sa prezliekaju do pyzama. Co sa tyka chlapcov, ti co ja vidam skor pohodlne. Kazdopadne prvy den aj ja sa snazim krajsie a potom je stale v teplakoch.
Ako píšu hlavne aby si to vedela obliecť a vyzliecť 🙂 moja na začiatku rada chodila vycackana, ale napr nosila pod šaty legíny lebo tie si vedela sama dať šikovne, silonky až v ďalšom ročníku keď s tím nezdržovala. Ale inak áno chodia rôzne aj šaty, ak teplacky, v čom je dieťaťu dobre a pohodlné. Moja sa tiež rada parádi tak často chodila v šatách sukniach, aj keď pod nimi mávala napr jednofarebné legíny a tak
@monickaaa33 tvoja mama to ako riešila? Pýtam sa kvôli tomu že vtedy MK nebol. To sa ženy akože fakt nevedia samé rozhodnúť?
Minule tu jedna ucitelka na zaciatku roku pisala, aby sa dievcatam nedavali saty, ze potom len smutne pozeraju na ostatne deti, ktore sa mozu zaspinit a oni nie lebo mamka povedala… ale aj tak ju na ten prvy den vycackam a tie saty bude mat :D
Inak toto mam aj ja dilemu (u nas sa ide uplne ze prvykrat do skolky) , jasneze ratam s tym ze uz prvy den sa zaspini ale stale je to take ze mam dievca, je to celkom paradnica … 😀asi urobim kompromis a dam jej nejake starsie saty a pod to leginy.
U nas chodia dievcatka "vycackane". V prvy den este nespia ani na dvor prvy tyzden nechodia takze chodia na princeznicky
Nejake elegantne saty urcite nie su pohodlne na hranie na koberci a behanie. Oblec jej leginy a tricko, nech to ma pohodlne.
@monickaaa33 tvoja mama to ako riešila? Pýtam sa kvôli tomu že vtedy MK nebol. To sa ženy akože fakt nevedia samé rozhodnúť?
@stellarstar tak ja si napríklad nepamätám, v čom som chodila oblečená do škôlky... Plus bola iná doba. Podľa mňa normálna otázka, netreba hneď autorku zhadzovať 🤦
V škôlke sa deti budú hrať (samozrejme, aj aktivity), ale budú sa hrať. V piesku, na Ihrisku. Nečakaj od učiteliek, že budú chrániť krásne oblečenie dievčatiek. Prvý deň v podstate nič neznamená, škôlka funguje aj cez prázdniny. Áno, pribudnú nové deti od 1.9., ale pre učiteľky to bude klasický pracovný deň. Pôjdu aj von, do piesku, aj na Ihrisko. Podľa počasia. Čiže obleč len to, čo môže zničiť.
Aj šaty a leginami môžu byť pohodlné, čiže kľudne tak. Neter tak chodila do škôlky bežne oblečena.
@monickaaa33 je úplne fuk, čo jej oblečieš, v škôlke prvý deň nie je ničím výnimočný, maximálne revom viacerých detí. Elegantné oblečenie nie je veľmi vhodné, deti cvičia, maľujú, hrajú sa v piesku, na preliezkach. Obleč dcére to, čo sa jej páči, vie si to vyzliecť a zároveň sa v tom cíti pohodlne. Učiteľkám je to fuk, hlavne nech to nemá 10 gombíkov na chrbte
@stellarstar tak ja si napríklad nepamätám, v čom som chodila oblečená do škôlky... Plus bola iná doba. Podľa mňa normálna otázka, netreba hneď autorku zhadzovať 🤦
@ajsha123 nezhadzujem ju, normálne som sa vyjadrila
Moja je vycackana v sukni/satach uplne bezne. A moze ich aj zaspinit, dokonca raz rozrhla uplne prvykrat oblecene - keby nemohla, tak jej ich neobleciem. Netreba nic zvlastne na prvy den, hlavne nech jej je pohodlne.
Moja je vycackana v sukni/satach uplne bezne. A moze ich aj zaspinit, dokonca raz rozrhla uplne prvykrat oblecene - keby nemohla, tak jej ich neobleciem. Netreba nic zvlastne na prvy den, hlavne nech jej je pohodlne.
@anavixy ja ked vidim dievcata na ihrisku v sukniach, ako si ich prislapuju, ked lezu na preliezku, zachytava sa im to na smyklavke, zavadza v piesku, tak mi je ich normalne luto 🤦♀️
@anavixy ja ked vidim dievcata na ihrisku v sukniach, ako si ich prislapuju, ked lezu na preliezku, zachytava sa im to na smyklavke, zavadza v piesku, tak mi je ich normalne luto 🤦♀️
@belllinka hlavne, keď si ju pristupí na rebríku a pri páde si rozbije bradu, ako vnička mojej susedky. Ale keď ona tú sukňu a lakovky CHCELA?! Keby chcela lyže, mala jej dať aj tie. Letieť zašívať bradu biolo asi lepšie, ako jej vysvetliť, že to nie je vhodné oblečenie na ihrisko, že si ho dá, keď sa vrátia a strpieť aj nejaký ten plač
Moja chcela celú škôlku nosiť šaty a pančuchy… dávala som jej aj sukne, aj legíny a tuniky… tepláky absolútne odmietala. Vedela sa aj obliecť a malo čo zaspinila alebo zničila….
Moja chodi v tricku a leginach 80% casu. Zvysok saty, sem tam sukna, ale to skor 2. polrok. Na zaciatku jej saty vadili, lebo si nevedela aj drzat suknu, aj sa udrzat na wc. Vyber oblecenia nechavam na nej, ma k tomu volny pristup a odkedy sa vie sama prezliect (po prvom mesiaci v skolke) tak v com vyjde z izby, v tom ide 😂🤷♀️
Mám síce syna, ale toto som nikdy extra neriešila, možno je to aj tým, že oni majú len mesiac prázdnin, čiže ten 2. september nie je ničím výnimočný pre nich, proste len ďalší deň, a my odovzdáme tlačivá. Je tam do času, ako bežne, čiže robia všetko rovnako, ako každý deň.
Ja mu dávam to, v čom je mu pohodlne, on je na to aj dosť háklivý. A keď vidím, v akom stave chodí niekedy domov, diery na teplákoch a pod., tak sa niekedy aj chytám za hlavu.
Extra ho obliekame naozaj iba ak je nejaká špeci príležitosť, keď majú aj vystúpenie, aj to im zvyčajne len balíme slávnostné oblečenie do škôlky.
Dievčatá zvykli mať také legíny a k tomu sukničky, tutu, či ako sa to volá, hlavne niečo voľné... To aj mávajú bežne.
@belllinka suhlasim, presne preto jej nikdy nedavam saty ked ideme napr. do skakacieho centra atd, nedavam jej saty, ktore su pod kolena, tym padom si ich neprislapue, lakovky v zivote nemala na nohach… neboj sa, nie som blba 🙂
@ajsha123 no ja som do skolky nechodila… ved na to MK je… každy sa pyta s cim potrebuje poradit predsa
@monickaaa33 mať tvoje problémy tak som najšťastnejší človek na tejto planete
@stellarstar však to 🤣🤣
@ajsha123 no ja som do skolky nechodila… ved na to MK je… každy sa pyta s cim potrebuje poradit predsa
@monickaaa33 možno dám suknicku, krátku nad kolená a leginy. Aj v skolke majú kostýmy princeznej, - často si dievčatá dávajú. Ale hlavne pohodne nech to je. Skôr staršie .
@monickaaa33 Moja mala rada nosi saty, ale do skolky ich nosit nechce velmi, len take najpohodlnejsie. Obmedzuje ju to asi v pohybe, neviem. Ja by som asi obliekla hoci pekne, ale nie prilis elegantne, aby ju to velmi neobmedzovalo. A uvidis casom ako sa jej bude pacit. Moja doma by len saty nosila a do skolky zasadne leginy a tricko
Ak chlapec, tak tepláky, alebo krátke gate, podľa počasia. U dievčat by som volila legíny a predĺžené tričká, resp tričko
Ak chlapec, tak tepláky, alebo krátke gate, podľa počasia. U dievčat by som volila legíny a predĺžené tričká, resp tričko
@danielahamar preco predlzene?
@monickaaa33 kostimcek Channel.. lakovky...

Ucitelkam je u riti ci maju saticky, pre nich je podstatne ci si to dieta vie vyzliect/obliect samo. Tvoja vie? Tak jej to daj.