icon

Ako obliecť dieťa na prvý deň do škôlky?

monickaaa33
25. aug 2025

Ako obliekate dievčatká na nástup do škôlky? Skôr elegantne alebo športovo alebo naopak? Ja som zvyknutá ju obliekať elegantne šata a sukne ide prvý krát dl škôlky tak dúfam, že nebude tam jediná vyčačkaná a odtatné deti len športovo. Ako to máte vy?

hederamonstera
28. aug 2025

Moj ide prvykrat do skolky, dostane teplakove kratase a tricko, ako keby siel na ihrisko ;) netreba to tak prezivat, detom je to ukradnute, ucitelkam, len rodicia sa zasa musia predvadzat🙂

ivec16
28. aug 2025

hlavne pohodlne a prakticky… takze nalepsie najovice na gumicku… resp tak aby vedelo ist dieta samo na wc… aby ked budu behat to bolo prakticke nezavadzalo, nezachytilo sa niekde a pod

mircalla
28. aug 2025

Kazdemu bude jedno, co ma tvoja dcera oblecene. Ak je zamer sa predvadzat, snazis sa zbytocne

victoriab
28. aug 2025
@cyberk

Minule tu jedna ucitelka na zaciatku roku pisala, aby sa dievcatam nedavali saty, ze potom len smutne pozeraju na ostatne deti, ktore sa mozu zaspinit a oni nie lebo mamka povedala… ale aj tak ju na ten prvy den vycackam a tie saty bude mat :D

@cyberk toto som nikdy bepochopila su to len handry maju sluzit na uzivanie nie decko streesovat ze sa zaspini vsak nech sa zaspini a co ved sa to operie mne to hlava nebere

danielahamar
28. aug 2025
@belllinka

@danielahamar preco predlzene?

@belllinka lebo sa k legínam viac hodia, ako tričká po brucho

anonym_6a2873
28. aug 2025
@cyberk

Minule tu jedna ucitelka na zaciatku roku pisala, aby sa dievcatam nedavali saty, ze potom len smutne pozeraju na ostatne deti, ktore sa mozu zaspinit a oni nie lebo mamka povedala… ale aj tak ju na ten prvy den vycackam a tie saty bude mat :D

@cyberk Tak potom jej povedz, že sa môže aj ušpiniť...chúďa dieťa😢

anonym_6a2873
28. aug 2025

@monickaaa33 Milá Monička...tak ju nečačkaj a nechaj ju, nech kľudne dýcha

nikiki29
29. aug 2025
@oblecenie99

Mám síce syna, ale toto som nikdy extra neriešila, možno je to aj tým, že oni majú len mesiac prázdnin, čiže ten 2. september nie je ničím výnimočný pre nich, proste len ďalší deň, a my odovzdáme tlačivá. Je tam do času, ako bežne, čiže robia všetko rovnako, ako každý deň.
Ja mu dávam to, v čom je mu pohodlne, on je na to aj dosť háklivý. A keď vidím, v akom stave chodí niekedy domov, diery na teplákoch a pod., tak sa niekedy aj chytám za hlavu.
Extra ho obliekame naozaj iba ak je nejaká špeci príležitosť, keď majú aj vystúpenie, aj to im zvyčajne len balíme slávnostné oblečenie do škôlky.
Dievčatá zvykli mať také legíny a k tomu sukničky, tutu, či ako sa to volá, hlavne niečo voľné... To aj mávajú bežne.

@oblecenie99 nezabudni, že tento rok je to už 1.september 😁

barbie2023
29. aug 2025

Minule tu bola otázka ako obliekať syna do zs. To fakt ? Ste doteraz žili v jaskyni alebo čo ? Kým v ZŠ sa nepatrí nosit tepláky a športovo pokiaľ nie je športový deň , tak v ms opak. Malé deti sú veľa v pohybe, na preliezkach , denne cvičia, tancujú, na koberci sedia a hrajú sa, aj behajú po triede alebo v areály ms. Tak celkom prirodzene im treba čo najpohodlnejšie oblečenie ,ktoré sa môže aj zašpiniť keďže veľa maľujú , vyrábajú , hrajú sa v piesku. Dievčatám ideálne leginky a keď chcete mať pekné dievčatka tak jednoduché bavlnené šaty ,ktoré majú v každom obchode s oblečením a chlapci tepláky. Nikoho tam nezaujíma móda, ale praktickosť.

anonym_34cfa6
29. aug 2025

Nechapem tie odpovede o vyzliekani a uspineni. Ved prvy den sa ide na hodinu, dve. Dieta sa nebude vyzliekat, ani nepojde na dvor. Kludne ju vycackaj.

barbie2023
29. aug 2025
@anonym_34cfa6

Nechapem tie odpovede o vyzliekani a uspineni. Ved prvy den sa ide na hodinu, dve. Dieta sa nebude vyzliekat, ani nepojde na dvor. Kludne ju vycackaj.

@anonym_34cfa6 akože, robila som 7 rokov v ms a žiadne dieťa neprišlo na hodinu ani dve. MS nie je akonzs , tam je dieťa na celý deň od začiatku lebo rodičia ( predpoklada) sa idú do práce.

mircalla
29. aug 2025
@barbie2023

Minule tu bola otázka ako obliekať syna do zs. To fakt ? Ste doteraz žili v jaskyni alebo čo ? Kým v ZŠ sa nepatrí nosit tepláky a športovo pokiaľ nie je športový deň , tak v ms opak. Malé deti sú veľa v pohybe, na preliezkach , denne cvičia, tancujú, na koberci sedia a hrajú sa, aj behajú po triede alebo v areály ms. Tak celkom prirodzene im treba čo najpohodlnejšie oblečenie ,ktoré sa môže aj zašpiniť keďže veľa maľujú , vyrábajú , hrajú sa v piesku. Dievčatám ideálne leginky a keď chcete mať pekné dievčatka tak jednoduché bavlnené šaty ,ktoré majú v každom obchode s oblečením a chlapci tepláky. Nikoho tam nezaujíma móda, ale praktickosť.

@barbie2023 Presne

anonym_34cfa6
29. aug 2025
@barbie2023

@anonym_34cfa6 akože, robila som 7 rokov v ms a žiadne dieťa neprišlo na hodinu ani dve. MS nie je akonzs , tam je dieťa na celý deň od začiatku lebo rodičia ( predpoklada) sa idú do práce.

@barbie2023 asi zalezi od skolky, tu maju vsetky skolky adaptacny tyzden, dva. Prvy den hodina, potom dve, dalsi tyzden doobeda. U nas az treti tyzden isli aj na spanok. Vacsina MS v okoli, ktore poznam ma urcitu formu adaptacneho.

bobo2433
29. aug 2025

Ja dávam mojim tepláky také ,,lepšie ,, a tričko . Ostatné dni obyčajne tepláky s pepca 🤷

mircalla
29. aug 2025
@anonym_34cfa6

@barbie2023 asi zalezi od skolky, tu maju vsetky skolky adaptacny tyzden, dva. Prvy den hodina, potom dve, dalsi tyzden doobeda. U nas az treti tyzden isli aj na spanok. Vacsina MS v okoli, ktore poznam ma urcitu formu adaptacneho.

@anonym_34cfa6 Oficialne maju, realne sa to skoro nerobi

chillibubble
29. aug 2025
@barbie2023

@barbie2023 ako kde. nas 2 tyzdne nacvicovali s adaptacnym... deti boli v skolke len 2-4 hodiny denne. a potom im zacali prerabat wc a zas museli niekedy ist deti skor domov. bolo to pre mna velmi stresujuce obdobie.

cyberk
29. aug 2025
@anonym_6a2873

@cyberk Tak potom jej povedz, že sa môže aj ušpiniť...chúďa dieťa😢

@victoriab presne tak,, tiez tomu nechapem co z toho rodicia robia, dieta si ma skolku uzivat a nie sa stresovat 🙂

@anonym_6a2873 ?? Ja jej nebudem vraviet nic, su to len handry, aj keby prisla s dierou domov, tak mi to je jedno 🤣

dominikka1705
29. aug 2025

@monickaaa33 Ahoj , tak dievčatká nosia aj šaty do škôlky alebo legíny. Síce ja mám chlapca ale podľa toho ako som videla dievčatká oblečené tak kľudne daj šaty . Veď určite počítaš stým že sa pôjdu hrať na dvor kde je aj pieskovisko . Určite daj aj na prezlečenie do skrinky pohodlné oblečenie keby sa ušpinila 🙂

anonym_e517ee
29. aug 2025

nechapem tie reakcie, ze dievcata chodili nacancane do skolky. naco je dietatu plna skrina oblecenia? to ste im kupovali vsetko z kvalitnych materialov v normalnych obchodoch, alebo ste ich obliekali do umelin? co si z toho dieta vezme do zivota.

dominikka1705
29. aug 2025
@anonym_e517ee

nechapem tie reakcie, ze dievcata chodili nacancane do skolky. naco je dietatu plna skrina oblecenia? to ste im kupovali vsetko z kvalitnych materialov v normalnych obchodoch, alebo ste ich obliekali do umelin? co si z toho dieta vezme do zivota.

@anonym_e517ee Čo je podľa teba načančané? Ja keby mám dievčatko tiež dám šaty alebo sukňu. Teda pokiaľ by bolo teplo . V zime sú v triede v pančuchách a keďže je to podľa pani učiteliek spodné prádlo tak nosia sukne . A chlapci pančuchy a na to kratšej.

dominikka1705
29. aug 2025
@dominikka1705

@anonym_e517ee Čo je podľa teba načančané? Ja keby mám dievčatko tiež dám šaty alebo sukňu. Teda pokiaľ by bolo teplo . V zime sú v triede v pančuchách a keďže je to podľa pani učiteliek spodné prádlo tak nosia sukne . A chlapci pančuchy a na to kratšej.

Pardon kratase

anonym_e517ee
29. aug 2025
@dominikka1705

@dominikka1705 tak bavlnene leginy/pancuchy a k tomu bavlnene tricko/tunika/jednoduche saty pre mna nie je nacancane dievca.
ale rozne polyestre, flitre, volany, tutu sukne, celenky, naramky, podkolienky, kozuskove mikiny nebodaj bolerka atd.

moja bola v triede v zime len v pancuchach a tricku/tunike a nikdy mi nikto nic nepovedal.

anonym_e517ee
29. aug 2025

@dominikka1705 teraz mi napr. vybehlo na IG video nechtarky, ako k nej chodia 11-12 rocne dievcata na nechty. a ina to tam komentovala, ze k nej prisla 12r s oteckom, a od nej isla este na pedikuru a obocie, lebo idu na dovolenku.
ja netvrdim ze to ma nejaky velky suvis s cancanim v detstve, ale tato doba je sialena... na Ig same umeliny s botoxom v cele, brade!, licnych kostiach, napichane pery, umele riasy, umele vlasy, nechty atd.

anonym_1f8a3e
29. aug 2025
@cyberk

@cyberk moja dcéra môže zašpiniť aj šaty takže vôbec smutne pozerať nebude

sisska96
29. aug 2025

Niečo pekné slušné, nieže tepláky a tričko 😂

lienka.7
29. aug 2025

@monickaaa33 u dievčat navrhujem slávnostnú robu, u chlapcov smoking. Takú udalosť si predsa treba patrične "uctiť " 👌

oblecenie99
29. aug 2025
@nikiki29

@oblecenie99 nezabudni, že tento rok je to už 1.september 😁

@nikiki29 Už mi to medzitým došlo 😅

tamitamitami
29. aug 2025

Tak ako ju budme obliekať celý rok legíny + tričko alebo jednoduché šaty. Špeciálne som jej bola kúpiť lacné veci do škôlky aby mi nebolo ľúto keď to zničí.

lienka.7
29. aug 2025

@monickaaa33 Monika, a ty sa do prace ako obliekas? Pekne a štýlovo iba prvý deň? Potom už dôjdeš v teplákoch? Asi nie. Pokial je tvoja dcéra zvyknutá na "vyparadenie" tak ju teda vyparad, ale potom nekolabuj, keď dôjde zamazana, či dotrhana, topánky osuchane.
Ja mam v živej pamäti ako jedna matka doslova nadávala učiteľke, ze prečo chodia von keď je poprsane, lebo jej Januska príde špinavá a ci vie, kolko teraz stojí pekne oblečenie! Do skolky obliekaj len to, čo ti nie je ľúto vyhodiť.

anonym_34cfa6
29. aug 2025
@mircalla

@anonym_34cfa6 Oficialne maju, realne sa to skoro nerobi

@mircalla u nas to tak bolo, ked syn nastupoval