Ako obliekať dieťa do kostola?

14. sep 2023

Ahojte, dcérka tento rok bude navštevovať prípravu na 1.sv. prijímanie. Ja nepochádzam z veriacej rodiny, nechodili sme teda do kostola. Zaujíma ma ako je vhodné sa obliekať do kostola na omšu. Slušne, alebo sviatočne ? Veľmi pomôžu konkrétne inšpirácie od vás. Ďakujem veľmi pekne za pomoc.

elanor
14. sep 2023

Tak isto ako skoly, bezne, slusne, ciste oblecenie. Sviatocne len na extra sviatky ako vianoce, velka noc, hodova slavnost. Vobec si z toho nerob hlavu.

patka06
14. sep 2023

rovnako ako do školy

mikadooo
14. sep 2023

Môžeš aj aj. Niekto deti vyfintí do šatôčiek a siloniek, niekto ide "bežne" slušne oblečený. Oboje je ok.

tosomja
14. sep 2023

Moja dcéra chodila normálne, slušne, aj v rifliach. Nedovolila som mikiny a roztahane tričká. Čiže v lete šaty, overal, v chladnom počasí rifle, svetrík. Bunda.
Chodia rôzne. Niekto v slapkach, v teniskách, lodičkách, muži tiež či topánky, botasky. Niekto v rifliach, niekto v nohaviciach. Kto je ako zvyknutý.
Na detské omše v rámci prípravy chodila rôzne, podľa toho, či bola predtým vonku, či mala krúžok. Niekedy rovno z ihriska išla do kostola. 🙈 ale nikdy nie v teplákoch.

kacena4
14. sep 2023

nie kratase, sukne nad kolena (pod zadok), vrch nie hole ramena, t.j. nie letne a vyzývavo (hole brucho)

euka210
14. sep 2023

Kto ako, my chodime kazdu nedelu a teda koselu chlapcom nedavam...len vynimocne...ale su mamicky, co aj 2r vyobliekaju na paradno. Dievcata nemam...niektore maju saty, sukne, niektore rifle...tak normalne slusne ako do skoly alebo ako to citite...ja neznasam, ked sa z kostola robi modna prehliadka, co tu u nas to tak vidim...vo vacsich mestach je to uz v tomto ine.

euka210
14. sep 2023

@kacena4 jooj, to mi hovor...tie siroke opasky co maju mlade dievcata...neviem preco im otcovia nepovedia, ze takto do kostola proste nie 🤷‍♀️

annamivo
14. sep 2023

Ahoj. Hlavne nič roztrhané a príliš krátke, odhaľujúce. Naše deti bežne chodia v rifliach a tričku, dcéra v lete v šatách, sukni. Keď sú veľké sviatky tak košeľa... syn chodí do školy v teplákoch 7r, takže rifle nosí len do kostola/ mesta.

evik159
15. sep 2023

staci slusne. Ale aj keby prisli v mikine - podstatne je predsa nieco ine… Ano, oblecenie je vonkajsie vyjadrenie nasho postoja, ale niekedy okolnosti neumoznia obliect sa tak, ako by sme chceli (cas, ranny stred, vzdor dietata….). Urcite si z toho netreba robit tazku hlavu

autor
15. sep 2023

Ďakujem dievčatá. Ja som sa obávala, aby mi tu nevynadali do povrchných, pričom ja som chcela vzdať úctu inštitúcii a preto som chcela vedieť ako to je v poriadku. Každá z Vás ma pochopila a ja Vám veľmi pekne ďakujem za pomoc. Krásny deň prajem 🙂