Ako obliekať novorodencov na západnom Slovensku v tomto počasí?
@stellarstar co tu vlastne robis ty? Nasi predkovia zili v jaskyni bez mobilov, lovili potravu a zvladli to..tak tahaj do lesa a na pole a nevypisuj nevyziadane rady..
Platí že o vrstvu viac ako sebe kým není cez 30. Takže body s dlhým rukávom. Ja mám 9 mesačnú a tej už dávam aj krátky,nemá rada teplo
@moneequa ale je to tak smutné ze žena nevie ako ma svoje dieťa obliecť. To fakt?
Oblecies mu tolko kolko obliekas sebe. Na rozdiel od teba dieta lezi v kociari, takze ho tam ani neofukne. A ak sa pytas co doma, tak tiez tolko co sebe, vsak hadam u vas v dome nemrzne. Viac dieta ohrozis prehriatim ako ked mu bude trosku chladnejsie
Novorodenec nema termoregulaciu, resp velmi mizivu. Takze ziaden kratky rukav a hole nohy, lebo sa podchladi, lebo sa nestretne so slnkom! Takze teplo mu nebude. Dieta je v kociku v tieni, v zavetri, neriad sa teda tym, ako je tebe ked na teba prazi alebo ked na teba fuka vetrik 🙂 Oblec ho lahko a prikry, radsej dieta podla potreby zakryvat a odokryvat, nez ho naobliekat. Teplotu kontroluj vzadu pod krkom, nie na rukach ci nose, ma tam byt teple, nie chladne a nie spotene.
@stellarstar načo tu máš účet potom ? 😀 mam prvé dieťa, naokolo nikoho, kto by mal babatko, áno, internet,taktiež MK, je môj častý pomocník. A co ako?
@moneequa ďakujem
@lucia147852
@viestta
@anavixy dakujem pekne za normálne odpovede, malý ma pomaly stále studené ruky,alebo nohy, dokonca vonku aj noštek, ale zasa keď ho zababusim je spotený, dokonca už mal aj potnicky pod krkom. Je 25 stupňov ale zájde slnko a pocitovo je o 7 menej. Dnes zasa u nás fuka 😞 ale na slnku je teplo.
A čo teba do toho na čo tu mám účet?? Tak snáď mám na to svoje dôvody
@stellarstar ale ved keď to tvoja mama zvládla bez MK zvládneš to aj ty 😀
Vtedy mk nebol 🤦♀️
Ahoj, riad sa teplotou zátylku. Nie ručičiek či nosteka.
Ja by som obliekla body, ponožky, tepláková súpravu alebo overal, prikryla dekou, nie úplne hrubou a nezabudni na čapicu.
dolezita je teplota za krkom, ja mam napr vecne studene nohy aj ked je 30+ :D :D aj deticky su rôzne.
Kedze mas prve dieta, tak je najvyssi cas zacat pouzivat carovne slovicka.
@stanulienkat názov témy zmenili admini a za odpoveď som každému poďakovala
@katies0410
@skeblicka777
@lucia147852 ďakujem o tom zatylku som netušila
@skeblicka777 to je pri 25 stupnoch cekom dost 😅
@lucia147852 nemyslím si, že body a tepláková súprava je celkom dosť, už som vypiplala niekoľko detí 😉. A počasie, čo teraz je zradné, napríklad dnes fúkalo, novorodenec pre mňa znamená pár dňove, respektíve pár týždňové bábo,nie 3 a viac mesiacov.
Vzdy je lepsie vrstvit, ked bude teplo, nieco vyzlecies...
Zalezi aj o akom case si vonku, v tieni je chladnejsie, mozno fuka, ine zase o 15 tej na slnku... Plus male babo, co sa nehybe, tak si ani teplo nevytvori.. takze kludne o vrstvu viac nez mas ty a dalej uvidis .. ja by som dala body dlhu rukav, teplaky ako zaklad a na to uz podla uvazenia

Ahojte prosím vás ako obliekate vašich novorodencov na západnom Slovensku v tomto počasí? Ďakujem
Moja otázka čo by si robila bez MK? Som zvedavá ako to tvoja mama zvládla bez netu lebo moja to zvládla.