icon

Ako sa obliekajú vaši stredoškoláci?

19. aug 2024

Tie kto máte stredoškolákov,ako sa obliekajú?Syna desí predstava že bude musieť v rifliach chodiť..

Strana
z2
akvi
20. aug 2024

@lizatko1009 ok, takze ak si decko kupi za vlastne prachy z brigady, tak vtedy je to ok? To nema byt rypacna otazka, to je zamyslenie.. pretoze celkovo tema obliekania je velmi tenky lad a obzvlast v institucii, ako je skola, kde sa o.i. plni aj povinna skolska dochadzka.. Je proste nemyslitelne, aby niekto svojvolne urcoval, co ano a co nie. Ak je to pre instituciu tak velmi dolezite, nech zavedie uniformy a ma vyriesene.. (nie, nie som za uniformy,) len proste je to ovela lepsi krok, ako urcovat, ci rifle regular fit su ok a slim uz nie, lebo su vulgarne..chapeme sa dufam, co tym chcem povedat..

ninusa221
20. aug 2024

Brat nosi tepláky alebo kraťasy jemu je stále teplo vždy značkové adidas nike guesss tom hilfiger suprime. Keď nieje značkové tak si to na seba ani neoblečie 😂

autor
20. aug 2024

@akvi 👍🙂

tilly
20. aug 2024

@akvi pre mňa tiež nie sú ani rifle ani baggy ani cargo a podobné nohavice slušné, alebo elegantné. Súhlasím, že to už nie je úplne ďaleko od teplákov a legíny, ktoré sú u dievčat akceptované, sú vlastne tiež tepláky 😆.

akvi
20. aug 2024

@tilly a prave preto je nerealne, aby ktokolvek urcil jednak to, co je akoze "slusne" a jednak presne definoval jednotlive kusky oblecenia. A preto je zavadzanie akychkolvek stupidnych prikazov ohladne odevu v skole uplne scestne..

tilly
20. aug 2024

@ninusa221 toto je inak tiež sranda. Moji tiež majú na všetkom nejakú tú značku. Nesmie to byť veľký napis, skôr len decentne v rohu trička/nohavíc/ponoziek/slipov, ale musí to byť. Ja tomu úplne nerozumiem, neriešim značky, ale kvalitu a vzhľad.

tilly
20. aug 2024

@akvi jedine uniformy potom 😆. Nech si každý nosí, čo chce. Pre nás tepláky do školy nie sú, ale keď niekto chce a nemá to vyslovene v školskom poriadku...

akvi
20. aug 2024

@tilly uniforma je lepsia cesta , ako zakazat teplaky a pritom nedefinovat, co su teplaky.. Resp. neodovodnit, preco rifle ano. Za mna su napriklad teplaky zo zdravotneho hladiska urcite vhodnejsi odev do skoly, kde deti sedia dlhodobo v lavici. Cize opat, potrebovala by prebehnut debata, ze co je dolezite.. V skolskom zakone sa nic nepise o nejakom dresscode, zato sa tam pise o zdravi. Cize aj z tohoto pohladu je uplne mimo zakazovat odev, ktory je zo zdravotneho hladiska ok.

lllaila
20. aug 2024

Tepláky v pohode, ale moderné, široké, kapsáče. Inak náš nosí "baggy" rifle a nohavice, alebo tie parašutistické, alebo normálne "šuštiaky" Nike (ako v 90. rokoch, len krajšie), všetky sú pohodlné, skús pozrieť Cropp napr. Na nohy vans, alebo campusy. Ale teda tepláky alebo sustaky v pohode naozaj. Ale široké jak krava

brugina
20. aug 2024

Naši majú aj v školskom poriadku že tepláky nosiť nemajú 😄tak nosia väčšinou rifle z hmka také pohodlne

akika722
20. aug 2024

Môj stredoškolák 90% kapsače😵‍💫 (nie teplakove)
Ale je zaťažený na kapsače
Ano,spomína síce že bežne nosia aj tepláky,ale on ich nenosí
Jedine ak idu na branne, varia guláš
Mladší 8mak zas len rifle ,klasické ,strihov jednoduché
Ten má iný vkus

lizatko1009
20. aug 2024

@akvi 14-15 rocne deti nebrigaduju. Vsetko ma svoje hranice a neda sa porovnavat regular fit a slim

akvi
20. aug 2024

@lizatko1009 oficialn nie, ale niektore deti si privyrabaju a odkladaju peniaze od starych rodicov, takze si za ne mozu kupit, co chcu a prave opblecenie je casto to, na co to minu. Regular fit a slim som uviedla ako priklad niecoho, o com sa naozaj neda rozhodovat, pretoze 100 ludi, 100 nazorov. Ide o princip. A prave o tych hraniciach je tato debata. Tie hranice v obliekani proste nie su jasne definovane, preto institucia, ako je skola, nemoze zakazovat nejaky druh odevu bez toho, aby jasne urcila, co jej vadi a jasne definovala, ten kus odevu..

aurelia2000
20. aug 2024

@vyrovnanaosoba No z toho, čo si spomenula, môžeme veru všetko, za alkohol a fajčenie je podmienečné vylúčenie, to si nedovolia ani na lyžiarskom. Ale hlavne my musíme ísť vzorom, máme šťastie na inteligentných študentov a hlavne inteligentných rodičov. Stačí napísať mamičke správu a ona si svojho potomka "uprace".

lizatko1009
20. aug 2024

@akvi aj moj ma nasetrene co dostava, aj na vodicak, ale oblecenie si sam nefinancuje.

akvi
20. aug 2024

@lizatko1009 ved to je ok, ale existuju deti, ktore si oblecenie kupuju za nasetrene, cize fakt nemozes zovseobecnit, ze ved dieta ma len to, co mu kupi rodic, no nie, nema, pubertak si cestu k vysnivanemu kusku odevu najde a je to tak uplne ok.

Ja sa len pousmievam nad tym pohorsenim z odievania pubertakov. Este donedavna sa tu merala dlzka sukni a rifle boli zakazany kusok odevu. Dufam, ze sa o 40 rokov niekto zasmeje aj nad tymi dnesnymi "pravidlami"..

brendaa
20. aug 2024

Som rada že mi deti od zš tepláky nikdy na vyučovanie nenosili... iba na branné cvičenie a športové aktivity...

lizatko1009
20. aug 2024

@akvi tak napriklad ja si dlhodobo neviem nic kupit, vsetko v obchodoch vyzera ako z pôjda z 85 roku, material jeden otras, strih ako na strašiaka a cakam kedy toto zmizne z obchodov.

Strana
z2