Ako správne obliecť 3-ročné dieťa pri 13 stupňoch?
Dobrý deň, prosím, čo by ste obliekli dieťaťu von, keď je 13 stupňov? Malý len nastúpil v septembri do škôlky, a nechcem hneď robiť zlu krv a byť za sťažujúcu matku, ale dala som mu tenke tricko s dlhým rukavom, mikinu a shoftshelovu bundu. Pridem po neho na obed, ako každý deň, boli ešte von a ten bez mikiny a bunda rozopnuta po hruď. Mal nákrčník ale vonku fúkal chladny vietor. Keď som sa opýtala prečo nemá mikinu veď je zima že tá tenká bunda nestaci, povedala mi “lebo vonku svietilo slnko ked sme isli” … k tomu ked som ho zapinala v aute bol veľmi horúci prídeme domov a on 39 teplotu. Ráno ju určite nemal .. robila som tuto prácu tiež a toto si nevšimnúť ? ..a nechat ho vonku ešte nahanat sa, neobleceneho, v teplote ..super
Moja 4 ročná najmenšia je zimomriva. Takže pri 13 stupňoch nosí väčšinou tričko, tenší sveter a sofshellovu bundu, keď prší. Keď nie, tak nejakú prechodnú bundu. K tomu tenkú čiapku a tenký nákrčník. Staršie dcéry napríklad pri takej teplote sveter nepotrebovali, ale jej je zima, keď jej ho nedám.
Prave ze ked sa spoti a vonku fuka je vetsia pravdepodobnost, ze dieta ochorie, nez aby si zvyklo na vonkajsi vzduch a byt trochu nalahko. Tricko, bundu, mozno nieco kolo krku ked fuka alebo ciapku na usi. Moje deti su malo co chore, lebo ich trosku otuzujem, ale rozumne. 😉
@mijama29 13 stupňov, akurát na tričko plus mikina, alebo tričko plus bunda, určite nie 3 vrstvy ... To sa ti akurát spotí ... Decká sa.vonku hýbu, behajú, oni sa zahrejú ... Moja dcéra napríklad, síce už je teraz väčšia, ale od škôlky parádne otuzuje, kým my sme zababuseni, ona behá v krátkom tričku a je zdravá a silná 😊
@mijama29 13 stupnov je malo,, my sme tu mali včera večer 12 a ja som mrzla aj v zimnej bunde 🥶

Ja obliekam dcére tričko, mikina a softshelova bunda. Ale bývame na severe kde už týždeň plieska riadny vietor. Ale aj vez vetra keď je okolo tých 10 stupňov stále ma tričko, mikina a bunda tenšia. Neviem nejako som si to tak zvykla a keď idú vonku zo škôlky tak neriešim co jej obliekaju