Ako správne obliecť dieťa do škôlky?
Škôlku mame 5 minut peso od bydliska (ale so synovym tempom je to tak na 15+ minút..), ráno je cca okolo 10-12 stupňov, cez deň sa to zdvihne až na 20+ stupňov.
V škôlke je v teplákoch a krátkom tričku, akoze s vrchom problém nemám lebo na tričko viem dat tensiu mikinu/pulovrik, a potom bundu podľa počasia, ale nohavice mi robia problem.
Do teraz chodí tak ze rano obliekol zateplené (hrubé) rifle, a v šatni som ho furt prezliekala do teplakov. Aj keď som učiteľke povedala ze na vonku ho prosím prezlecte do tých rifli, tak pochybujem ze tak robili, asi ani nemajú kapacitu až takto riešiť kazde dieťa..
Podľa vás, mam mu ráno dat puncochy+tepláky, a v šatni puncochy dole? Alebo tepláky dole a v škôlke bude v puncochach? Lebo toto vôbec netuším ako riešiť.. Dakujem
Tak u nás hlásia ráno 3 stupne,ale nejdem mu ešte dávať pančuchy. Ale my chodíme autom. A keď pôjdu von bude už 10 stupňov a to mu podľa mňa stačia tepláky,veď sa stále hýbe. Vrch mikina a vesta.
Tak záleží aj či má svietiť slnko, pripadne fúkať vietor. Ja pozerám každý deň shmu na tu siedmu, keď ideme z domu a na jedenástu, keď sú vonku. Zajtra má byť ráno 7 stupňov, potom asi 11 plus severný vietor v nárazoch aj 30km/h. Takže jednoznačne dávam legíny a na to softshellky, ako vrch krátke tričko, mikinu a softshell bundu. V triede majú teplo, stačia mu tenké veci, neviem sú predstaviť dať mu tam hrubé tepláky, v ktorých by aj išiel von 🤷
@merrysa kde kúpim chlapčenské legíny?
My máme z Tesca a Tchibo
Tchibo
Si ty normalna mu davat vyteplene veci pri 10-12 stupnoch? Co mu budes obliekat pri minusovych teplotach?
Kratke tricko, bundu, teplaky, tenisky a ide do skolky. Cez den je 20 bundu zhodi.
Moje deti nikdy nenosili pancuchy 🙈 Ked je takto 10-12 stupnov rano tak teplaky, tricko, mikina a softshelka plus tenisky. Ked zacalo mrznut tak mali v skrinke softshelove gate a dali si na teplaky. V triedach je strasne teplo, same ucitelky hovorili nech tak deti neobliekame 🙈 My mame studeny odchov a sople nemaju. Ovela horsie je ked sa spotia lebo su preobliekane a potom nachladnu 🤷♀️
Lindex, Zara napriklad- tam maju leginy aj pre chlapcov
@sagitta33 to je v poriadku,je rozdiel,kde to je,ci PP alebo juh. U nas napr bolo slnecno,tak akurat,ze na pancusky velmi nie,ale tak autorka pisala,ze rano je cca 10 stupnov a cez den 20
No, zajtra ráno o 7 maju byt u nás 4stupne.... Tam mu môžem pod tie tepláky dat puncochy? Lebo softshellove gate nemá (zatiaľ)..
Môžeš, aj ja dám pančuchy a tepláky.
Veľa záleží aj od dieťaťa,my sme tu dnes mali riadne chladno už a môj syn je fakt zmrzlina, takže keď sme šli na bicykle, normálne si na tepláky vypýtal zateplené gumené gate, na ruky rukavice (ale to chápem, lebo na bicykli by dnes odmrzli ruky aj mne). Na vrch mal hrubú mikinu a gumennu bundu. Myslela som, že mu bude strašne teplo, ale bol spokojný a vôbec nie spotený. Ráno chodíme autom, lebo máme škôlky ďalej, ale teraz mu dávam obyč.teplaky, tričko, mikinu, nepremokavé tenkú bundu. A keďže chodí do lesnej škôlky, tak na tepláky na prechádzku už len natiahne tenké gumenne gate, lebo v lese je ráno riadne vlhko.

Ja by som nechala teraz rano len teplaky. Normalne jednovrstvive bavlnene. Ziadne zateplene, ziadne pancuchy. Urcite tu cestu rano vydrzi a mozno si aj pohne ked mu bude tak cerstvo ;) A ked bude chladnejsie tak na vrch softshelove nohavice. Tie potom v satni da dole.