Ako správne obliekať školáka počas zimy?
Ahojte,mam otazku ohladne obliekania skolakov-chlapcov v tejto zime.Syn je druhak,po skole ide do SKD.kazdy den chodia na pol hodinu az hodinu von.v skole maju teplo,takze nejake pancuchy,alebo termo cez den nehrozi.Syn sa nechce v SKD prezliekat,ale v tejto zime co mame aktualne sa mi len teplaky/rifle zdaju malo..sme z juzneho slovenska a cez den je pocitova aj minus 7-8 v tychto dnoch..ako to riesite s detmi?
Prezliekaju sa,alebo idu von tak ako su cely den v skole,alebo chodia do skoly v nejakych softshelkach v com potom mozu ist aj von? Dakujem za radu
@anonym_autor riesila som to ako v komentari vyssie, na rifle/nohavice - take maksie, nedvala som mu teplaky, to sa do skoly podla mna nehodi, ale nohavice som mu vyberala z makkej latky, tak na ne si navliekol este akoby oteplovacky bez trakov, take do pol pasa.
@anonym_autor veď mu na tie tepláky, alebo chlapčenské legíny daj ešte zateplené nepremokavé nohavice, tie natiahne na tepláky alebo legíny, keď pôjdu von a vybavené
@anonym_b285fb
@zuzana76
Dakujem za odpoved.
Aj my tak riešime.. v ŠKD chodia občas von a balím mu vždy do šatne oteplovačky, rukavice, náhradné ponožky (keby náhodou).. v škole má klasicky nohavice a na tie si potom oblečie oteplovačky, keď idú von.
Moji su tretiaci, davam im rifle a a tom maju zateplene nepremokave gate
@anonym_autor bývame na severe SR, mam druhaka a štvrtaka. Ráno idu do školy len v rifliach (mame skolu asi 500 metrov), oteplovaky a rukavice si nesú so sebou. Po vyucovani v skd si natiahnu oteplovaky na rifle a idu von. Väčšinou chodíme pre nich ked su este vonku, tak idu takto obleceni aj domov. Doma presušime a rano zas. Posledne dni sme mali aj -18
@anonym_autor dcerka ma leginy mierne oteplene a do tasky berie oteplovacky. Ked idu vov v druzine natiahne si icj
Dcéra chodí do školy v zimnej kombinéze ... pod ňou tenké legíny, tričko s krátkym rukávom, tenká mikina ... však v škole horúco ako v peci ... keď idú von, len natiahne kombinézu a vybavené ... za mňa tieto kombinézy kus praktická vec, odporúčam 👍
Mam prvaka, na nohavice mu rano davam softshalky, v skole si ich vyzlecie, necha v skrinke a oblecie, ked chodia s druzinou von.
@anonym_autor tieto dni ide normalne rano v oteplovackach,v skole da dole. Vsak je zima ze ani psa nevyzenies.dokupila som vlnene tricka pre komfort
TAk ako povedala by som, ze ako mama skolaka mas toto zmaknute uz davno.. Normalne oteplovaky na cestu do skoly, von, aj domov... nechce sa prezliekat? no bohuzial v zime musi, ak sa mu to co si chce obliect nezmesti pod oteplovaky. Inak podla mna termo oblecenie pod vecami neuskodi, nemam pocit ze by v interiery v tom bolo teplo. Dcera to nosi napr bezne pocas zimy stale pod vecami, aaj ked nie je -15 :D

@anonym_autor veď mu na tie tepláky, alebo chlapčenské legíny daj ešte zateplené nepremokavé nohavice, tie natiahne na tepláky alebo legíny, keď pôjdu von a vybavené