Ako vybrať šaty na svadbu pre 14-ročnú dcéru?
Baby, poraďte prosím. Tento rok sme pozvaní na 3 svadby, ideme po x rokoch. 14rocna dcéra ale netuší, aké šaty. Chcela by k tomu tenisky, klasické Nike. To si neviem k tomu nič predstaviť... Prosím, dajte rady, možno nejaké linky, co sa hodí na takú príležitosť pre takú slečnu...aby sme neboli na tej svadbe za bláznov.
Ja len ze ak to ma byt letna svadba tak tenisky su celkom peklicko hlavne pre nu - teplooo. Nech ma aj druhu variantu nejake sandalky.
Ja by som šla do rozšírenej sukne s vysokým pasom,možno aj tyl štýl túru,obtiahnuty top podľa výberu sukne a kľudne tenisky ale kompromis. Nie botasky ale niečo pekné na štýl čínsky na nízkej pozdrazke...a keď noc aspoň sa o pár rokov pobaví aká bola v puberte tvrdohlavá🤣svet sa neruca
Kludne tenisky, ja som 30 plus stara koza a tiez nosim tenisky, v opatkoch neviem chodit a bolia ma nohy
A kde a kedy je svadba? Lebo treba si uvedomiť že behat v ihličkách po tých hnusných meskych kockách , Uf tak dcera na viac rozumu ako všetci naokolo. Nerobila by som z toho dramu ak je ochotná na seba navliecť aspoň ako tak spoločenské saty tak nech si dá ciste nové tenisky. Aj naša quine plackova mala dokonca ako nevesta na sebe tenisky sa mi zdá
@zeldia z tejto diskusie mam dojem, ze existuju len dva druhy obuvi - stekle a tenisky.. a kto nechce stekle, nema na vyber okrem tenisiek nic ine.. ved existuje mnozstvo inych typov obuvi, okrem lodiciek s ihlickami, ktore sa hodia k spolocenskym satam..
osobne mi pride moda nosit k spolocenskej robe, ci dokonca k svadobnym satam, tenisky, dost 'uletena' .. aj na plesy sa to uz nosi? ci do divadla?
ja teda nie som vobec zastancom nejakej prisnej etikety, ale tieto extremy ma niekedy udivuju.. aby zachvilu nebolo faux pas dat si na svadbu tie lodicky, lebo vsak nosia sa tenisky 😀
Pozri Hm a Reserved majú pekne madeirove / napodobenina/ saty, nasa ich ma, dokonca aj s holym chrbtom, ale nosí k nim convers plátené
akokolvek toto dopadne, prosim, hlavne nenut dcere baleriny. to je tak hrozostrasna obuv, ze ma v snoch terorizuje do teraz. mam dost rokov od cias, ked ma obliekala mama, a doteraz baleriny nenavidim. ak mas problem s obuvou, ukecaj ju na nejake “cool” mohutnejsie sandale spolocne s tym, ze ju vezmes na pedikuru, nakolko neupravene nohy v sandaloch su za mna ovela vacsi trapas nez tenisky, ktore si tvoja dcera chce obut. a to uz by aspon za mna v tom veku bola ina debatka 😄 kazdopadne, nike ktore si sem postla su velmi pekne a ideaaalne k satam, volila by som nieco uplne jednoduche, hladka latka, alebo teda napad s tylovou suknou a hladkym topom je za mna 11/10. a nech si starsia generacia v kostole mysli co chce, na svadbach su casto tak vizualne dogabani ludia iba kvoli nutnosti “dodrzat starodavny dress code” 😉
chodte pozriet mohito, dcera si tam kazdy rok nejake saty vyberie. minuly rok som jej tam kupila jedny, presne by sli k tym teniskam.
Jednoduche tylove dlhe sukne maju v gate, k tomu top a tie tenisky a bude👌
@reanda ja to viem, ty to vieš a aj autorka to vie, vysvetlí to ale pubertacke keď ona chce tie tenisky. Kedy sa ma to dieta správať uletene ak nie v puberte?😉 ja by som sa s ňou o tom nenatahovala ved nejde pre diplom k prezidentke a stále nevieme kde ta svadba je ak niekde na lúke tak vhodná obuv. Je to svadba, iste že je to spoločenská udalos, ale je to skôr párty ako opera😉
@reanda ja som sa do divadla v Prahe nahodila, krasne saty a lodicky. Isli sme na muzikal na ktory som cakala niekolko rokov. Bola som asi jedina a vsetci na mna pozerali ci mi nesibe. Za mojej skolskej ery sme do divadla nemohli v rifliach a teniskach a tam 95% ludi malo rifle a tenisky. Zbytok boli dochodcovia.
Nejake az po zem plus 2 cm, aby tenisky nebolo vidno..
@bluka2 neviem ci je zmatozenie 14 rocnej slecny zrovna vhodna alternativa. preboha, vsak sa nevydava ona 😃
@romistyles 😂 Ale mas pravdu
@ptvw presne tak. Akurát som chcela napísať to isté. Ak sú tie tenisky čistučké a sedia pekne na nohe tak v tom nevidím žiadny problém. Horšie by bolo, keby teniskami myslela tie vysoké masívne botasky
Mne osobne by sa páčil aj overal. Nemusí byť vyšívaný filtrami. Skôr jednoduchý z peknej padavej látky a k tomu slušivé tenisky. Je to mladá baba, môže si to dovoliť
zacala by som tym, ze by som sa neviest a zenichov spytala, aku svadbu budu mat. ak to bude nobl klasika, tak bude v teniskach za blazna a vsetci budu na nu cumiet.
Ak nejaka alternativa / garden party, tak akekolvek lahke letne saty mozu byt ok...
ps: a ak si slecna nijako nevyberie / nebude spolupracovat, nech ostane doma - aspon sa nauci, ze niekedy sa treba prisposobit...
@princezna_bosorka čítala si komentáre autorky?
Ahoj, moje dievčatá mali tiež tenisky, k tomu mali krátke svetlé riflove bundičky, biele tričko a TUTU staroružove sukne, a mali kvetinové čelenky, jedna 19 a druhá 9 rokov, boli družičky, všetkým sa náramne páčili

Sukna + top v kombinacii ako tenisky - bledomodra a biela ;)