Akú obuv vybrať pre dieťa s vpadnutými členkami?
Ahojte, skúšam silu fóra pre mamičky 😀 dcéra bude mať 3 roky, má vpadnuté členky, doteraz to nebolo tak viditeľné, ale za posledné 2-3 mesiace veľmi rýchlo vyrástla a zdajú sa mi vpadnuté viac. Pýtala som sa fyzioterapeutky a tá mi povedala, že v žiadnom prípade nie barefoot obuv, ktorú teda doteraz nosila. Že mám hľadať obuv so spevneným členkom. Ja sa vôbec nevyznám, doteraz nosila väčšinou Froddo. Vie mi niekto poradiť, po akých značkách pozerať? Potrebujem pre ňu prechodnú obuv a papučky do škôlky.
Protetika
no v prvom rade by som s nou isla k ortopedovi, on zhodnoti nakolko je problem ci je tam aj plochonozie, ono je este mala 3 roky ze bezne ze dieta ma tieto problemy, casom sa to meni. ale ak uzna za vhodne nastavi spravnu liecbu ci uz pomocou vloziek, alebo priamo topanok na mieru. ak ale chcete ist mimo dr. tak odporucam protetiku ma vhodnu obuv pre podobne problemy a hlavne odporucam vysoke topanky aj sandalky, aby tie clenky drzalo
no v prvom rade by som s nou isla k ortopedovi, on zhodnoti nakolko je problem ci je tam aj plochonozie, ono je este mala 3 roky ze bezne ze dieta ma tieto problemy, casom sa to meni. ale ak uzna za vhodne nastavi spravnu liecbu ci uz pomocou vloziek, alebo priamo topanok na mieru. ak ale chcete ist mimo dr. tak odporucam protetiku ma vhodnu obuv pre podobne problemy a hlavne odporucam vysoke topanky aj sandalky, aby tie clenky drzalo
@kacena4 ja by som na ortopédiu šla, ale pediatrička ma odpálila, že az od 3 rokov, tie má v máji, takže čakám...a dovtedy jej potrebujem tú obuv kupovať...teraz má protetika barefoot a čapce v nich, aj keď rozmerovo podľa vložky sedia...skúsim pozriet ostatné, ďakujem
@kacena4 ja by som na ortopédiu šla, ale pediatrička ma odpálila, že az od 3 rokov, tie má v máji, takže čakám...a dovtedy jej potrebujem tú obuv kupovať...teraz má protetika barefoot a čapce v nich, aj keď rozmerovo podľa vložky sedia...skúsim pozriet ostatné, ďakujem
tak ak nema 3 roky nema to vyznam fakt, nakolko cca do 3-4 rokov sa tvori klenba na nohach a dr nema v podstatne co kontolovat vsetky deti maju ploche nohy ono by sa to malo po 3 rokoch upravit takze asi fakt cakat, hoci je to par mesiacov do 3r. tak fakt dat len spravnu obuv uvidis co to spravi do leta/jesene drzite sa
Treba sa priamo na ortopédii informovať a povedia, či môžte prísť.
Aj ja to riešim pri synovi a naozaj je tam dôležité mať obuv so spevnenou patou, u nás sa osvedčila značka PRIMIGI ... vo veľa topánkách mi zakopával a v týchto nemá problém. On teraz dovŕšil 4 roky, ale na jar určite chcem ísť k dr. nech posúdi, či treba aj vložky. Tak sama som zvedavá
V online obchodoch s bf obuvou zakliknut vo filtroch "pevna pata". Mojej nejlepsie sedeli bungaard, aj primarke na ortopedii sa velmi pacili, ze idealna topanka. Ma aj Froddo - aj tie maju s pevnou patou, kazdy model je iny. Taktiez odporucaju bf, ale s vlozkou. Cisty Bf naozaj nie.
Na orto sme boli ked mala este nemala 2 roky. Cvicili sme vojtovku, vyrazne to mojej pomohlo. Ale ja som si u mojej pedi vydupala vymenny listok, tiez ma isla odbit s "od 3 rokov".
Moja nosila protetika, plus mala robené aj na mieru. A chodili sme na fyzioterapiu. Barefoot mala povolené po povrchoch ako tráva , piesok , kamienky...po asfalte a dlažbe pevnú obuv ..
@banalu ma pravdu. Kupuj dalej BF podla toho aky ma dieta rozmer nohy (hlavne sirku a dobry nadmerok). Ono totiz jedine na tychto BF strankach mas presny popis na aku nohu su tie topanky vhodne, aby sedela pata, spicky aj priehlavok. A robi sa pomerne dost BF topanok s pevnou patou.
Neviem si predstavit na zaklade coho by si v takom deichmane zhodnotila, ci tie topanky tvojmu dietatu sedia na pate, su dost siroke atd. Teda aspon moje dieta mi to povedat 'nevie'. Vsetko milionkrat premeriavam, googlim. Potom objednam a na 90% vsetko sadne ako ma. Podla nasej pediatricky tie nohy tiez v 3r boli OK aj ked vidim, ze to ma proste padnute. Cvicime, kupujeme pevnu patu a uvidim co bude dalej
syn má vpadnutú členky , fyzio ho dala na podoskop ale cvičíme každý deň, topánky kupujem so spevnenou patou superfit, lunchi to máme osvedčené značky pre jeho uzku nohu s nartom treba poskúšať aká značka jej sadne

Opravím *bude mať tri roky 🙂