Barefoot verzus klasika
Ked vase deti nosili odmalicka len bf, pripadne bf alternativy, kedy ak vobec zacali nosit klasicku obuv?
Tu sa musíš skôr obrátiť na podológa. Každé dieťa je individuálne. Z mojej skúsenosti môžem povedať, že ak im vyhovuje BF tak NBF by som dala len na športy. Mnohé "bf alternatívy" by som osobne ani BF nenazvala ale predávajúci (aj teda výrobcovia) sú schopný tak kadečo nazvať len aby mali čo najväčšiu klientelu. Ak nosia prevažne teda tieto alternatívy tak by som na pevné rovné povrchy kľudne dávala NBF keď s dieťaťom začínate chodiť na dlhšie prechádzky alebo rado pobeháva. Každopádne je to hlavne aj od dieťaťa ako sa v tom cíti.
Ja si myslim ze okolo 9.-10. roku už ju na bf nepresvedcim, aj ked tie dizajny su užasne štylove, teraz ma 5 a uźbby chcela trblietkave, vysoke, svietiace , proste čo vidi v školke. Ja už rozmyšlam že aspon balerinky jej kupim nie bf, len ona ma plutvičku nohu 🙈.
Keď zbadali v obchodoch svietiace, spajdrmenové, ligotavé topánky... 😂
Keď zbadali v obchodoch svietiace, spajdrmenové, ligotavé topánky... 😂
@galganka a ako sa mu v nich chodilo? 😂 lebo prave tohto sa obavam, ze ja sa tu snazim, kupujem drahe BF a potom pride zo skolky a povie ze chce nejake otrasne lacaky 🫣
Tu sa musíš skôr obrátiť na podológa. Každé dieťa je individuálne. Z mojej skúsenosti môžem povedať, že ak im vyhovuje BF tak NBF by som dala len na športy. Mnohé "bf alternatívy" by som osobne ani BF nenazvala ale predávajúci (aj teda výrobcovia) sú schopný tak kadečo nazvať len aby mali čo najväčšiu klientelu. Ak nosia prevažne teda tieto alternatívy tak by som na pevné rovné povrchy kľudne dávala NBF keď s dieťaťom začínate chodiť na dlhšie prechádzky alebo rado pobeháva. Každopádne je to hlavne aj od dieťaťa ako sa v tom cíti.
@dananov dakujem, zatial s BF problem nemame, ale muzovi sa nie vzdy pacia take velke "chleby", ale pre mna je dolezite, ze topanocka respektuje tvar chodidla a dobre sa mu v tom chodi. Ja aj moj muz mame ploche nohy a moj ciel je, aby maly nemal a zatial sa mi to dari.
Snažím sa vždy aspoň najmenšej podsunúť také "vhodnejšie", širšie, lahšie, ohybnejšie, ale aj teraz má také hovadká ligotavé, na suchý zips a veľkou pātou, ale už aj sama ich mení za alternatívy ľahučké, keď sa obúva 🤷♀️😂
Môj má 6 a teda u chlapcov je to ľahšie. Očakávam, že to príde neskoro, možno v puberte. A hlavne on má širšiu nohu a už sme riešili do krvi odreté malíčky z “perfektných” topánok čo svokre odporučili v obchode 😁 takže aj on sám si už povie čo je pohodlné.
Sú aj barefoot, na ktorých to tak vzhľadovo nie je vidno pokiaľ má však synček vpredu nohu širokú tak sa tomu vzhľadu nevyhnete. V tom prípade potrebujete aj širší strih na NBF topánkach lebo užšie by mu tie prsty stláčali!
Sú aj barefoot, na ktorých to tak vzhľadovo nie je vidno pokiaľ má však synček vpredu nohu širokú tak sa tomu vzhľadu nevyhnete. V tom prípade potrebujete aj širší strih na NBF topánkach lebo užšie by mu tie prsty stláčali!
@dananov prave toto, ze on ma taku plutvicku s vysokym nartom chudak 🥲 takze viem s istotou, ze by ho klasicke tlacili
Ja mám presne tú plutvičku a sedia mi fajn addidasky ale to je pre dieťa zbytočné keď tak info do budúcna možno, tak proste synovi sedia strihom najviac barefoot a nie tie módne. Ja by som kľudne počkala kým on sám nezačne trucovať a keď si vyskúša klasiku tiež nebude spoko (alebo bude klamať, že všetko je fajn aj tak je).
Ja mám presne tú plutvičku a sedia mi fajn addidasky ale to je pre dieťa zbytočné keď tak info do budúcna možno, tak proste synovi sedia strihom najviac barefoot a nie tie módne. Ja by som kľudne počkala kým on sám nezačne trucovať a keď si vyskúša klasiku tiež nebude spoko (alebo bude klamať, že všetko je fajn aj tak je).
@dananov adidasky na plutvičku? 😮 ktoré?
V puberte, kedy ide funkčnosť a pohodlie bokom a dôležitý je vzhľad a názor kamošov. 🙂

Ak by som s týmito začala, už by som asi nedávala klasickú obuv. To nemá význam 😀