icon

Čo si obliekajú vaše dievčatá na prijímacie skúšky na gymnázium?

25. apr 2025

Ahojte,.dcéra ide na prijímačky a jej najvacsia dilema je, že čo si má obliecť. Ja som jej vravela, že normálne niečo slušne, nedotrhane, nie riflové. Má plno voľných nohavíc, topov, košieľ, čiže má z čoho vyberat. Ona chce úzke, obtiahnuté šaty s tenkými ramienkami, midi dĺžka. Neviem, zvyčajne som ok s jej obliekaním, ale toto mi nepríde vhodné... Poraďte, čo si obliekajú Vaše dcéry?

nynia
25. apr 2025

To, čo píšeš určite nie úzke šaty na ramienkach ale niečo slušné nohavice+top/košela. To radšej by som bola aj za rifle ako šaty ako aj šaty ale nejaké slušejšie aspiň s krátkymi rukávmi (zakryté ramená) a nie úplne obtiahnuté

yelena159
25. apr 2025

Tak ja keď som mala prijímačky na strednú (ale nie gymko), tak som šla v rifliach a v mikine. 🙈

hsara99
25. apr 2025

No, ja som bola teraz so sestrou na prijmackach na umeleckú a mala na sebe široké rifle, tielko na tenké ramienka a rozopnutú oversize mikinu a môžem povedať, že tam bola jedna najzahalenejsia a najslusnejsie oblečená 🤣

biba_18
25. apr 2025

úzke šaty na ramienkach jedine vtedy, ak si dá pod to tričko alebo na to svetrík alebo mikinu (ale radšej to prvé, to nedá dolu…)

yelena159
25. apr 2025

Dnešní rodičia robia zo všetkého veľkú vec. Veď ide len testy písať, nič viac. Je tam toho. 🙄

petronelag
25. apr 2025

Naša sesternica sa vlani vyberala na skúšky a dala si čierne šaty s kvietkami, nato čierne sako s 3/4 rukávom a dala si urobiť nechty, aby to pasovalo k tej červenej farbe kvetov, bolo to celkom pekné. Som jej povedala, že to môže byť.

sisska96
25. apr 2025

Však normálne nohavice/rifle a nejakú blúzku. Nechápem čo treba z toho robiť takúto vedu

andrejka1974
25. apr 2025

Normálne sa oblečie rifle tričko keď tak mikinu tak chodí bežne do školy keď bude teplo dá si kraťasy

autor
25. apr 2025

Určite nerobím vedu z toho, ani žiadnu veľkú vec. Normálne sa pýtam, nikoho nenutim odpovedať ani reagovat. Každopádne ďakujem veľmi pekne za príspevky, prečítam ich aj dcére 😊

olimuc
25. apr 2025

Rifle, tricko …nieco pohodlne. Nejde do modelingovej agentury, ale pisat testy.

luliu
25. apr 2025

Minulý rok mala dcéra prijímačky - väčšina detí v rifliach a tričku, prípadne mikina

katica06
25. apr 2025

Bola som s dcérkou na vlani v dvoch gymnáziach, moja mala na sebe bielu blúzku čiernu vestu a čierne nohavice, ale ona tak chodí.so.škole.bežne. Niektoré dievčatá tam boli oblečené roztrhaných rifliach mini topoch a pod

martinkatinka
25. apr 2025

Urcite treba prist slusne, nehodia sa odhalene ramena, brucho. Vytahane, oversize veci mi pridu tiez nevhodne.

januska12323
25. apr 2025

Rifle, tričko, mikina sú v pohode.

abbey1
25. apr 2025

Moja bola teraz v marci a apríli a mala sukňu, top. Som sa smiala, že viac času venovala úprave, než štúdiu.
Šaty, ako píšeš, môžu byť, ale dala by som na ne sako, svetrík,...

abbey1
25. apr 2025

Ešte dodám, že väčšina dievčat bola elegantne oblečená. Chalani klasika tričko, rifle, mikina.
Ja som za slušnejšie oblečenie. Predsa je to akoby pracovný pohovor pre tie deti

guliver19
26. apr 2025
@petronelag

Naša sesternica sa vlani vyberala na skúšky a dala si čierne šaty s kvietkami, nato čierne sako s 3/4 rukávom a dala si urobiť nechty, aby to pasovalo k tej červenej farbe kvetov, bolo to celkom pekné. Som jej povedala, že to môže byť.

@petronelag tak este ze si dala nechty spravit aby ladili!!! To je neuveritelne

kristiii
26. apr 2025

Keď bol syn na prijímačky na bilingvál, tak tam boli všetci oblečení ako bežne do školy-rifle, tričká, mikiny. Možno tam boli nejaké výnimky, ale keď som ich tak prebehla, tak som si nevšimla.

kepassa
26. apr 2025

Moja dcera, dva roky dozadu, isla v ciernych nohaviciach zvonoveho strihu, mala cierne sako a pod ním svetly top-tielko ale sako si nedala dolu. Takisto ja ako 9tacka pred 23mi rokmi som bola "pekne" oblecena vzhladom na modu a svoju, nie idealnu, postavu. Nie, urcite to nie je iba obycajny den. Je to pre nich taky prvy vacsi milnik v zivote. Rozhoduje sa o ich dalsom buducom zivote a navyse vediem svoje deti k tomu, ze prvy dojem nenapravis...

eternity24
26. apr 2025

Určite žiadne rifle. Dnešní ľudia sa nevedia adekvátne obliecť k príležitosti. V stredu som bola v divadle a ľudia tam boli v teniskách a rifliach 🤯 Nechapem. Dcéra môže ist aj do siat, ale zahalené ramena, min krátky rukáv a voľnejší strih… resp si môže dať aj puzdrové saty ale ramena zabaliť svetrikom/sakom. Ďalej sa hodi sukňa a bluzka/top, alebo nohavice či uz úzke, široké, flared, cullotes a na vrch zase bluzka alebo svetrik, sako. Žiadne tenisky a rifle.

fineta
26. apr 2025

Páčili by sa mi široké nohavice a k nim krátke sako alebo overal (nie na ramienka). Alebo kľudne saty po koleno, sifonova sukna s trickom... možností je veľa. Naši chlapci išli v oblekoch napríklad. 😊 Pod ním biele tricko s krátkym rukavom a biele slip on tenisky. Inak ocenili to aj učiteľky na dozore, pochválili ich za prístup. 😁

zuzika87
26. apr 2025

Moja robila prijímačky na bilingválne gymnázium mala čierne elegantné ale široké nohavice,bielu košeľu a svetrík,ale boli tam aj baby v mikinách a roztahanych rifliach a nik to neriesil

oblecenie99
26. apr 2025

Vidím, že rifle sú základom oblečenia naďalej, na všetky príležitosti a všade, ako čítam 🙄 Uz viem, prečo je tu denne pridaných tém od dospelých žien, či si môžu zobrať také a také šaty na pohreb/krstiny/svadbu/do práce. V 90 percent prípadov otázok je to kategória "WTF". Polopriesvitne negliže zo Sheinu na svadbu, úzka koženkova mini sukňa na prvý deň do práce ako asistentka, tenisky k obleku na prvé sväté prijímanie. Dnešní ľudia sa vôbec nevedia vhodne obliecť k príležitosti. Môj starý otec sa narodil do chudobnej dediny na konci sveta, mal tri triedy základnej školy, ale keď išiel hoc len k lekárovi, tak sa vždy pekne a slušne vyobliekal. Ja keď idem s malým do lepšieho hotela na pobyt, ešte aj štyri a pol ročnému som pribalila slušne oblečenie na večeru. Aby si zvykal. Nemyslím tým oblečenie na čaj k anglickej kráľovnej, ale niečo pekné a primerané.
Aby som zodpovedala aj otázku, nie, úzke obtiahnuté šaty so spagetovymi ramienkami určite nie sú vhodné na prijímačky. Resp. aj hej, ale nech zabaliť ramená a obuje pekne topánky, existujú aj lodičky bez opatkov.

zuzinabila
26. apr 2025

Nikto to neriesi na tych prijimackach a je jedno ci gymnazium alebo ina SŠ🙂

luliu
26. apr 2025
@eternity24

Určite žiadne rifle. Dnešní ľudia sa nevedia adekvátne obliecť k príležitosti. V stredu som bola v divadle a ľudia tam boli v teniskách a rifliach 🤯 Nechapem. Dcéra môže ist aj do siat, ale zahalené ramena, min krátky rukáv a voľnejší strih… resp si môže dať aj puzdrové saty ale ramena zabaliť svetrikom/sakom. Ďalej sa hodi sukňa a bluzka/top, alebo nohavice či uz úzke, široké, flared, cullotes a na vrch zase bluzka alebo svetrik, sako. Žiadne tenisky a rifle.

@eternity24 divadlo je divadlo, ale písomne prijímačky nie sú akcia, na ktorej musíš byť v obleku. 99% účastníkov je oblečených bežne, samozrejme, že nič vulgárne a pod. Ale zase nerob z toho maturitu alebo statnice

eternity24
26. apr 2025
@luliu

@eternity24 divadlo je divadlo, ale písomne prijímačky nie sú akcia, na ktorej musíš byť v obleku. 99% účastníkov je oblečených bežne, samozrejme, že nič vulgárne a pod. Ale zase nerob z toho maturitu alebo statnice

@luliu Na prijmacky je vhodne určite slušne a formálne oblečenie, nie rifle. Ty z toho nerob kino.

autor
26. apr 2025

Baby, ďakujem! Nakoniec vezme široké padave svetle nohavice, k tomu nejaký užší top s krátkym rukávom. Ja tiež nie som za rifle, ale tak zase asi by som ju nenutila ani do niecoho príliš elegantného, veď ma 15. Takže bude slušne oblečená, ale hrotit to nebudeme.

peck
28. apr 2025

Myslím si, že prijímačky nie je bežná vec...tak by bolo vhodné obliecť sa slušnejšie a inak, ako bežne chodí oblečená.