Deti na ihrisku v daždi - oblečenie
Ahojte, v poslednom čase si vo veľkom všímam na ihriskách to, že rodičia oblečú dieťa nevhodne vzhľadom na to, kam idú a potom mu zakazujú si sadnúť do piesku alebo na zem - lebo je mokro, alebo pršalo, alebo je chladno, alebo sa zašpiní. Chcem sa spýtať, čo vás (nemierim to na všetky MK mamičky) k tomu vedie? Prečo keď idete von a viete že nedávno pršalo, nedáte dieťaťu šušťáky ale tepláky? A s tým súvisí aj moja druhá otázka. Prečo keď je škaredo alebo prší nikto nie je vonku? V týchto dažďoch sa po vonku prechádzame sami, naše dieťa má nepremokavý overal, ja mám nepremokavú bundu, chodíme na prechádzky, aj do piesku, bez ohľadu na počasie.
Ďakujem za odpovede, myslím že som nikde predtým nenapísala, že sú takéto matky lenivé a otrasné, alebo že chcem pochvalu - napísala som že chodíme von vždy a zaujíma ma, prečo niekto iný nie. Ja osobne ak sa niekam po ihrisku chystám, beriem gate na prezlečenie, nech je dieťa potom čisté. Alebo keď ideme ráno po daždi, tak beriem nepremokavé veci, nech si robí čo chce. Pokiaľ som vyznela rýpavo, ospravedlňujem sa, ale nešlo mi o staranie sa - mala som určité pozorovanie, položila som otázku a snažila som sa vyhnúť posúdeniu.
Ďakujem za rôzne nápady, čo robiť keď prší. Ja rada chodím von, aj moje dieťa, nám vadí skôr teplo, vtedy sme doma.
Pekný večer 🙂
@anonym_autor Autorka v pohode, ja to tak neberiem, len aj napíšem na plné ústa, že som asi lenivá, ale mne sa fakt nechce chodiť vonku, keď je tam hnusne 🙈 pri synovi som to ešte dosť prežívala, tam som sa aj snažila viac, ale už ma to prešlo. Radšej vymyslím náhradný program.. minule sme sa hrali tak, že sme sa hrali na súd, on ma odsúdil a potom ako člen zboru väzenskej a justičnej stráže zatvoril do basy: do svojej izby, kázal mi byť ticho a ležať na posteli. Zatiaľ to bola TOP hra za nepriaznivého počasia 😅
@anonym_autor Autorka v pohode, ja to tak neberiem, len aj napíšem na plné ústa, že som asi lenivá, ale mne sa fakt nechce chodiť vonku, keď je tam hnusne 🙈 pri synovi som to ešte dosť prežívala, tam som sa aj snažila viac, ale už ma to prešlo. Radšej vymyslím náhradný program.. minule sme sa hrali tak, že sme sa hrali na súd, on ma odsúdil a potom ako člen zboru väzenskej a justičnej stráže zatvoril do basy: do svojej izby, kázal mi byť ticho a ležať na posteli. Zatiaľ to bola TOP hra za nepriaznivého počasia 😅
@oblecenie99 tak to je hrot 😂😂👌
Vieš čo nechodím s detiskami v daždi von lebo som lenivá ako voš ich do milión vecí obliekať, trepať sa s nimi z toho jedna je ešte v kočíku a moknúť .... Nechce sa mi tak je to 😅
@angeli121212 uprimnost nadovsetko, presne 😅
@oblecenie99 jezkovi voci, to by bola teda hra! 🤪. Skusim navrhnut nabuduce, ci sa to ujme 🤭
@angeli121212 uprimnost nadovsetko, presne 😅
@nevenka tak čo sa budem vyhovárať je to tak no nechce sa mi 😂
@anonym_autor ved pri dazdi a po nosia deti tzv Matschhosen, to sa avenue cez gumaky a hotovo. Tiez mam aj cele overaly tohto typu. Nepremokne to a deti mozu ist na smykalky atd.
@nevenka tak čo sa budem vyhovárať je to tak no nechce sa mi 😂
@angeli121212 mne sa tiez nechce. Ked nemusim, radsej v dazdi von nejdem.
Ked ideme zo skolky a zo skoly a nahodne sa zastavime na ihrisku, tak tiez mi niekedy nie je jedno, co tam robia a ci sa zaspinia. Samozrejme, ze kym boli deti mensie a cielene sme chodili po ihriskach, tak som ich obliekla tak ako sa na ihrisko hodi.
A nemam rada dazd, takze sa nepotrebujem ist vtedy ani prechadzat po sidlisku.
Ja všeobecne neznášam chodiť na ihriská. Pri troch malých deťoch je to vyslovene akcia, ktorú si odmakam čistením rúk, hľadaním WC, rozbalovanim keksikov, prebalovanim v kočíku, nosením kolobežky a statim hodinu pri hojdačke. Cesta domov úplný masaker, po troch hodinách musím jedno z deti doslova prehodiť cez rameno a fyzicky odniesť, lebo nechce ísť domov.
Ano, pri prvom dieťati to boli prechádzky za každého počasia 🙂
Mam dieta este dost male na ihrisko a domov mi neprejde keby ho navleciem do overalu a necham valat v blate musim ho tak ci tak na cestu domov posadit do kocika ktory kompletne zaserem a potom ho budem pol dna davat do poriadku.dakujem neprosim.ten jeden den kym ihrisko vyschne prezijeme aj doma.

Ďakujem za odpovede, myslím že som nikde predtým nenapísala, že sú takéto matky lenivé a otrasné, alebo že chcem pochvalu - napísala som že chodíme von vždy a zaujíma ma, prečo niekto iný nie. Ja osobne ak sa niekam po ihrisku chystám, beriem gate na prezlečenie, nech je dieťa potom čisté. Alebo keď ideme ráno po daždi, tak beriem nepremokavé veci, nech si robí čo chce. Pokiaľ som vyznela rýpavo, ospravedlňujem sa, ale nešlo mi o staranie sa - mala som určité pozorovanie, položila som otázku a snažila som sa vyhnúť posúdeniu.
Ďakujem za rôzne nápady, čo robiť keď prší. Ja rada chodím von, aj moje dieťa, nám vadí skôr teplo, vtedy sme doma.
Pekný večer 🙂