icon

Dovoliť dcére nosiť kabelku namiesto školskej tašky?

8. júl 2026

Mám 16 ročnú dcéru, ktorá pôjde do 2. ročníka na SŠ. Chcela by do školy nosiť kabelku (má jednú takú na plece), že jej sa s ňou lepšie funguje, keď je napríklad plná mhd ľudí tak ju má pri sebe a nebojí sa o veci ako keď ma školskú tašku a iné veci. Keď som sa jej spýtala ako by to urobila so zošitmi tak povedala, že by si ich nechávala v škole a domov nosila iba tie kde by mala domácu alebo trebalo by sa učiť. No ja jej to veľmi nechcem dovoliť, keďže sa jej minulý rok v lete kupovala nová taška do školy a už teraz chodí zhrbená. Uznávam, že ta taška je celkom veľká, ale no neviem. Čo by ste robili vy? Dovolili by ste alebo by ste trvali na školskej taške?

Strana
z2
januska12323
8. júl 2026
@biba_18

akože vážne mi tu chce niekto nakukať, že na strednej nosil školskú tašku?? šak normálne tašky cez plece sme nosili, chalani všelijaké žobradlá, kks, to ruksaky asi ani na výlet by nezobrali 😂

@anonym_autor hrbenie rieš s pediatrom a školskú prípravu nechaj na ňu. Keď jej stačí kabelka načo by nosila celý batoh?

@biba_18 áno, normálne sme nosili batohy ale my sme mali na každý predmet zošit, knihu aj nejakú zbierku. Do kabelky by som to nenapchala.

anonym_01212f
8. júl 2026
@januska12323

@anonym_autor hrbenie rieš s pediatrom a školskú prípravu nechaj na ňu. Keď jej stačí kabelka načo by nosila celý batoh?

@biba_18 áno, normálne sme nosili batohy ale my sme mali na každý predmet zošit, knihu aj nejakú zbierku. Do kabelky by som to nenapchala.

@januska12323 v akom roku?

anonym_805394
8. júl 2026
@januska12323

@januska12323 Na strednú som s kabelkou chodila už pred 30timi rokmi.

anonym_ea21d0
8. júl 2026

aký máš ty problém s kabelkou, preboha?

januska12323
8. júl 2026
@anonym_805394

@januska12323 Na strednú som s kabelkou chodila už pred 30timi rokmi.

@anonym_805394 vidíš, ty áno ja nie. Aj pár spolužiačok tak chodilo a potom mali knihy v rukách, ich vec mne sa to ľahšie nosilo na chrbte.

januska12323
8. júl 2026
@anonym_01212f

@januska12323 v akom roku?

@anonym_01212f to je snáď jedno, nie? :D

anonym_01212f
8. júl 2026
@januska12323

@januska12323 no iné je je sto bolo za komunistov a iné je to teraz, dosť

anonym_2fac5c
8. júl 2026

@anonym_autor moja tiež v 2. ročníku fungovala s kabelkou a tabletom + zošity ktoré v tom dní potrebovala. Načo je dobre hore dole nosiť všetko. Veľká kabelka jej postačuje.

ankare
8. júl 2026

@anonym_autor Dcéra má riadne argumenty. 🤣🤣🤣

krasneleto
8. júl 2026
@januska12323

@januska12323 aj moje spoluziacky nosili v 97 uz kabelky, co mi bolo nepochopitelne ale myslim, ze v maturitnom rocniku sme sa uz vsetci citili priliz velky na skolsku tasku

sisska96
8. júl 2026

@anonym_autor ja som tiež nosila väčšiu kabelku. No a? Kde je problém?

bg92
8. júl 2026

No v 16 mi pride zvlastne, ze o tom rozhodujes ty a musis jej “dovolit”??
Ja by som sa na strednej radsej prepadla pod zem ako chodit s ruksakom, za peniaze z brigady som si kupovala kabelky a tie som nosila.. take velke “shopperky”. A to teda bolo uz davno v roku pana

vikusjk
8. júl 2026

@anonym_autor moja ma 14, ide do deviatky a uz si kupila tiez teraz kabelu, ze uz nechce nosit ruksak. V tomto veku je to uz bezne medzi babami.

anonym_809c28
8. júl 2026

@anonym_autor mám tiež 16 ročnú a absolútne sa nestarám, v čom si nosí veci…

anonym_63f28d
8. júl 2026

To ju asi musis drzat prilis na kratko, ak si dievca musi vymyslat take rozpravky, aby mohla nosit kabelku do skoly. Na vyske tie spoluziacky, ktore mali doma najprisnejsiu vychovu, boli potom vzdy ako utrhnute z retaze.

anonym_af1648
8. júl 2026

nosila som na strednej kabelku, batohy sa mi vobec nehodili k outfitom

weleda123
8. júl 2026

Od strednej som nosila aj ja kabelku miesto školskej tašky. Dokonca som v nej vláčila aj zošity a knihy deň čo deň, lebo v škole to nebolo kde nechať, a v pohode sa to dalo. Pamätám, že strýko mi kúpil v Londýne takú veľkú kabelku od Avril Lavigne (vtedy som na nej fičala aj s kamoškami). Inak celkovo okrem chalanov málokto nosil ruksak už v tom období.

mamatroch
8. júl 2026

@anonym_autor kvoli chrbtici nie. tiez sme to riesili. kabelku som dovolila iba teraz posledny tyzden skoly, ked uz nenosili do skoly nic okrem desiaty.
dceram som vysvetlila, ze topanky s podpätkami a tasku s tazkymi vecami na jednom pleci mozu nosit, ked uz nebudu pri problemoch s chrbticou potrebovat moj doprovod k lekarovi.

klotildabazarik
8. júl 2026

@anonym_autor preboha ma 16 nie 10🙄 ved sama musi vedieť co jej vyhovuje

guiseppinka
9. júl 2026

Teraz sa cudujem, ze mi mama dovolila tasku cez jedno rameno (okolo roku 2004). Vratila som sa pekne krasne k ruksaku, lebo som si obiehala kadejake mozne vysetrenia a nakoniec, ze to je od chrbtice. Na vyske som mala tasku na notebook, ale ten som tiez vymenila za ruksak. Kabelky nejako neoblubejem doteraz. Jedinu kabelku, ktoru som akceptovala, mi sluzila ako prebalovacia taska pri najstarsej (vynikajuca kabelka) a aj tu som pri druhej uz vymenila za ruksak...

Takze asi by som sa porozpravala, ze teda mozu, ale len v urcitom case. Moja starsia je zatial antikabelkovy typ😅

Strana
z2