Dovoliť dcére nosiť kabelku namiesto školskej tašky?
Mám 16 ročnú dcéru, ktorá pôjde do 2. ročníka na SŠ. Chcela by do školy nosiť kabelku (má jednú takú na plece), že jej sa s ňou lepšie funguje, keď je napríklad plná mhd ľudí tak ju má pri sebe a nebojí sa o veci ako keď ma školskú tašku a iné veci. Keď som sa jej spýtala ako by to urobila so zošitmi tak povedala, že by si ich nechávala v škole a domov nosila iba tie kde by mala domácu alebo trebalo by sa učiť. No ja jej to veľmi nechcem dovoliť, keďže sa jej minulý rok v lete kupovala nová taška do školy a už teraz chodí zhrbená. Uznávam, že ta taška je celkom veľká, ale no neviem. Čo by ste robili vy? Dovolili by ste alebo by ste trvali na školskej taške?
Nosia u nas dievcata na strednej take shoperky nieco medzi taskou na natebook a kabelkou vyzera to ok
@anonym_autor áno, stredoškoláčka chodila s kabelkou. Nosila v nej tablet, desiatu a osobné veci. Všetko ostatné ostávalo v skrinke v škole.
16 ročná sa rozhoduje sama, môžeš jej poradiť, ona to nemusí akceptovať.
Držanie tela sa dá riešiť cvičením, plávaním,
Mne by sa to asi nepacilo, ale sama som na strednej prestala nosit batohy a nosila velke kabelky.
@anonym_autor všetky tri vieme, ze "bezpečnosť zošitov " je výhovorka 🤣🤣🤣 ale áno, chápem, ze chce kabelku. U nas tak tiež dievčatá v secondary nosia. Ale teda ony majú len zošity, nie knihy. A teda spravidla kabelky sú dostatočne veľké... na druhú stranu, mojej to vydržalo rok a vrátila sa k ruksaku. V lete je to ťažké, reže to do ramena, a asi nemusím hovoriť ako otravné je, ked sa kabelka v zime, v zimnej bunde nonstop šúcha dole z ramena 🤣
Ja som sa rozhodla nečúrat proti vetru, dostala kabelku. Ruksak som odložila a pekne si ho našla keď ju ta fáza pseudodospelosti prešla 👏🏼🤣
ak si vie zorganizovat skolske veci tak ze vie kde nechat v skole veci zvazila by som. ale argument mhd
by nezavazil, co ma v taške take ze by jej to niekto kradol?? sama pises ze sa hrbi, sup s nou k ortopedovi nech skontroluje chrbat ci nema nabeh na skoliozu a ak nie moze mat na plece
@anonym_autor dovolíš, nedovolíš, nájde si spôsob aj sama, ako si vezme kabelku miesto ruksaku.
ak si vie zorganizovat skolske veci tak ze vie kde nechat v skole veci zvazila by som. ale argument mhd
by nezavazil, co ma v taške take ze by jej to niekto kradol?? sama pises ze sa hrbi, sup s nou k ortopedovi nech skontroluje chrbat ci nema nabeh na skoliozu a ak nie moze mat na plece
@kacena4 mobil, kľúče, doklady…..???
Sice mam syna, ale teraz koncil 2. rocnyk SS a on takmer zosity ani knihy domov nenosi. Vsetko ma odlozene v skrinke v skole, len ked naozaj nieco potrebuje - ucenie, uloha - tak vezme domov. Keby nemal ruksak na sport, ani ziadny nenosi. Desiatu a obed ma v skole, takze ani toto nenosi z domu.
Ked si ja spomeniem co som nosila ci nenosila do skoly - stale nieco nove bolo. Je to moda, trend, nenut 16 rocne dievca nosit ruksak, ked chce kabelku. Kym to nebude ovplyvnovat jej vysledky v skole, preco? Ja sa uz nestaram ci a ako sa uci - edupage vzdy povie ci je alebo nie je problem.
Ze kabelku... kupte notebook tasku a mate kompromis, ma to cez rameno, zmesti tam vsetko... su aj pekne, elegantne... ale da tam aj zosity aj vsetko co potrebuje...
Mala som tiez. Vydrzala som chvilku. Bolel ma aj tak chrbat.
@anonym_autor na strednej som nosila kabelku a nie batoh. Nejako som to s mamou nekonzultovala proste som si zobrala kabelku ktorú som mala a bolo. Nosia to tak určite aj ostatné spolužiačky tak nechce vytŕčať z davu.
@anonym_autor dovolis, nedovolis aj tak spravi ako ona uzna za vhodne. Rano ju predsa nevyprevadzas, poobede pri dverach necakas aby si jej skontrolovala v com nesie skolske veci. Moja kamoska na strednej mala extra konzervativnych rodicov co riesili vhodne oblecenie. Po odchode z domu sa prezliekla v pivnici, pred prichodom domov tiez. Mohli kontrolovat co len chceli... Skus prejavit trosku dovery k jej rozhodnutiam, uz je dost velka. Bud jej to bude vyhovovat alebo sama sa rozhodne, ze vak na chrbat je lepsi.
Takéto som sa ani nepýtala mojej maminy. Už 15 rokov dozadu sme všetky na SŠ nosili kabelky…zošity a knihy sme si tiež brali domov len tie, ktoré boli potrebné a ostatne zostali v škole. Určite by som dovolila
@anonym_autor 16 ročná je už veľká, tolerovala by som to... Tašku nechaj nejaké 2-3 mesiace že či jej kabelka nebude malá a ak nie tak tašku predaj ak je v ok stave a je ti ľúto že ju nevynosí.
tiež som nosila.
Bezne sme v tomto veku nosili kabelky do skoly, kde sa vosiel peracnik a ine potreby. A knihy sme vzdy niesli iba tak v rukach. Takze nevidim problem. Ma 16, nie 8
@anonym_autor Učím na ZŠ. Už niektoré siedmačky chodia s kabelkami; nevidím dôvod, prečo by nemohla 16 ročná mladá žena. Ak sa bojíš o tie zošity, kúp jej väčšiu kabelku, nech ich môže nosiť domov.
@anonym_autor 😀😀😀 aby som stredoškoláčke “dovolovala” či može nosiť kabelky, tak by som bola dobre na prášky. Nechaj ju žiť ježiš maria. Davaj pozor aby nechodila domov opitá a nie riešiť takéto prkotiny. Mladá baba nechce nosiť aktovku, tak to ideš hrotiť?
@anonym_autor 😀😀😀 aby som stredoškoláčke “dovolovala” či može nosiť kabelky, tak by som bola dobre na prášky. Nechaj ju žiť ježiš maria. Davaj pozor aby nechodila domov opitá a nie riešiť takéto prkotiny. Mladá baba nechce nosiť aktovku, tak to ideš hrotiť?
@anonym_df492a Tiež nechápem, jedná s ňou ako s malým 6 ročným prvákom, pričom je to takmer dospelá žena, nech si nosí aj v igelitke ak chce alebo na hlave jej problém... Proste pravidlá treba určovať malým deckám, skoro dospelých už neriešiť pokým nejde o život, nech sa učia na vlastných hlúpych rozhodnutiach.
@anonym_autor ty chceš stredoškoláčke určovať čo má a nemá nosiť? Si kompletná? 😀😀 môžeš byť rada že niekde nefetuje a nie že by chcela nosiť kabelku do školy.
@anonym_autor neviem či si to niektorá pamätáte, ale bola taká móda cca rok2007 že kabelka +dosky...a takto sme chodili postupne všetky baby na strednej že väčšia kabelka +veľké A4 dosky
Kabelku som nosila od 9 ročníka na ZŠ.
Vždy som striedala batoh a kabelky čo mi bolo pohodlnejšie. Ale je pravda že ja my sme mali maximálne len 1 knihu a 2 zošity. No a tablet už som nosila posledný ročník, nakoľko našej škole to bolo jedno do čoho píšeme.
Ale v 16tich by som to už vôbec neriešila nech ona si vyberie čo chce nosiť. Môže hovorím striedať aj aj podľa toho koľko ma zošitov v daný deň
Ja som tiež nosila do školy na strednej kabelke lebo v druhom ročníku sme už nemali toľko knih a bolo to v pohode.
akože vážne mi tu chce niekto nakukať, že na strednej nosil školskú tašku?? šak normálne tašky cez plece sme nosili, chalani všelijaké žobradlá, kks, to ruksaky asi ani na výlet by nezobrali 😂

myslim ze v 16 si aj tak urobi ako ona chce... skor by som sa bala toho, ze tie zosity poriadne nezmanazuje a zrazu ostane v situacii ze sa ma na nieco ucit a zosit a kniha v skole... ak ta pocuva, je to super, ale asi by bolo fajn mat tasku taku velku aby si vedela nosit zosity a knihy so sebou.