Je dieťa v zime dostatočne oblečené?
8 mesačne bábätko v autosedačke(polohovacej) na trhoch
- body s rolakom
- nohavice z vlny
- hrubé huňaté ponožky do polovice lýtok
- teplakové šaty so spodničkou a tylom po kolena
- bavlnené plienka na nožičkách
- hrubšia deka na celom tele - občas pod pás keď sa hrá s ručičkami
- čiapočka
Vonku cca 5-10stupňov
Tak asi mala nove satocky s tylovou suknickou, treba, aby ju vsetci videli 😀
Ja som sa vždy riadila pravidlom, že dieťa má mať o 1 vrstvu viac než mám ja, samozrejme to neplatí ak je 30 stupňov. A hlavne ak sa sa ešte nehýbe, tak sa nemá ako samé zohriať, v kočíku boli celú zimu aj vo fusaku, či bol +5 alebo -5.
Akože to vajce by som ani tak neriešila,podľa mňa či idete hodinu v aute alebo s nim na hodinu vybehne na trhy..my sme mali obdobie že malá mi vonku vydržala len vo vajci..ale tak chodili sme na pol hodinovú prechádzku..ale to oblečenie je podla mňa riadne málo ....to s ňou chodíš bežne tak nalahko?
Rolak a mikina je v 8 stupňoch naozaj malo 🤦🏼♀️ ale hlavne, že mala tylovu suknicku, to je fakt podstatne 🤯
Ženy dobre pochopila som 😀 išli sme z oslavy preto mala sukňu, na trhoch sme boli max 20-30 minút a inak ako v autosedačke nikde nevydrží
To je jedno, aj tak je to málo.
No ja by som dala nejaku softshellku alebo bundicku, co chrani pred pocasim ako dazd, vietor… merino je fajn, aj teplakova bundicka alebo to nezastavi pocasie. Treba obliekat trvojvrstvovo idealne - tenke vrstvy priedusne napr to merino, tepla vrtsva co doda teplo a tretia vrstva co zastavi vietor a dazd.
Ja som si ten zoznam precitala 3x, lebo som myslela, ze som zle precitala. Zial, dobre som citala a aj tak neverim

Aj keby bolo 15 stupňov, dieťa sa nehýbe, ako ty, len leží. V zime by som nikdy nešla vonku s dieťaťom bez bundy, alebo overalu, existujú aj fusaky do autosedacky ak už súrne chceš chodiť po trhoch takto. Už som zažila ozaj rôzne expertky, aj na svahu s neoblecenym dieťaťom,. Treba si prečítať niečo o termoregulacii dieťaťa. Bundu v sedačke nedávas iba v aute, pretože to znižuje bezpečnosť a v aute je teplo, nie mimo auta vonku v exteriéri.