icon

Je dieťa v zime dostatočne oblečené?

24. dec 2024

8 mesačne bábätko v autosedačke(polohovacej) na trhoch
- body s rolakom
- nohavice z vlny
- hrubé huňaté ponožky do polovice lýtok
- teplakové šaty so spodničkou a tylom po kolena
- bavlnené plienka na nožičkách
- hrubšia deka na celom tele - občas pod pás keď sa hrá s ručičkami
- čiapočka
Vonku cca 5-10stupňov

letfenixa
24. dec 2024

Áno, je to málo.

iwesska
24. dec 2024

Neviem,pri 5.stupnoch nosim sama tricko s dlhym rukavom, mikinu a bundu a to sa hybem,decka tiez. Len body a mikinove saty a na nohach deka nohavice ponozky a deka..,tak by som isla,keby bolo tak okolo 20 stupnov. Hlavne,ze ma tylovu suknu😄

amelie2017
24. dec 2024

Ja deti nebabusim a ked sme na Sk, vsetci hykaju, ake su vyletnene. Ale toto je malo. Spodok ok, ale urcite treba aspon bundu. Deti si deku stale zosuvaju, vsak musi mat cely krk a hrudnik odokryty.

anikka
24. dec 2024

A bundu nemá? Ani mikinu? Ty si išla tiež bez bundy keď je 5 stupňov? Neverím že niekto takto oblečie dieťa v zime....

michaelam2
24. dec 2024

Aj ty si bola vonku bez bundy? Ci len to dieta?

lucia13022023
24. dec 2024

Ja som vždy obliekala dieťa ako seba. Ty chodíš len v rolaku a satich? Nemyslím si. Určite by som dala bundu. Skôr by som dala preč šaty, rolak, a dala normálne body, mikinu a bundu. Nohavice, ponožky a capacky... A to som jedna z tých co dieťa neoblieka do 20tich vrstiev. Ale toto je za mňa hrozne oblečenie.

ina2405
24. dec 2024

Čiapka, body, tenké legíny, tenký svetrík, overal a fusak a cez vrch ešte tenká deka, lebo fusak nie je až po plecia. Tak obliekam dieťa na prechádzky a spotený nie je.
Minule som si predstavila srba, sedieť nehybne niekde a vietor keď fúka a naozaj treba obliecť viac, než čo si napísala.

diewcatqoo
24. dec 2024

Ano, v autosedacke sa nema mat nic hrube, ak je autosedacka pouzita v aute za jazdy. Nie je to preto, ze autosedacka sluzi ako dalsia tepla vrstva, ale kvoli tomu, ze ak ma dieta hrubu vrstvu, tie pasy, ktorymi je dieta priputane, nemusia drzat tak, ako by mali, ale v pripade autonehody z nich moze dieta vyklznut. V aute mas, predpokladam, pustene kurenie, tak dietatu zima nie je.
Pokial ale ides s dietatom von z auta, je dieta potrebne obliect patricne pocasiu. Ty si tiez asi nebola len v dlhom tricku a teplakovej mikine na tych trhoch, alebo ano? Ja keby som takto mala ist, tak zmrznem, a to sa hybem. To dieta vo vajicku sedi, nie je ani poriadne kryte ako napr. v hlbokej korbe. Ze si ho prikryla dekou, ktora mu casto spadne, ak sa hraje s rucickami, nema ziaden efekt. Na taketo pripady sa pouziva fusak do vajicka, pripadne predtym, nez ste vysli z auta, si mu mohla obliect nejaku bundicku.

katka533
24. dec 2024

Tak my nosíme prechodnu bundu , ked je 5-10 stupňov všetci, neverím, ze jej neni zima len v mikine. Ale tak ja vždy žasnem aj niektoré deti v zime len tak v kočíku bez ničoho a hole ruky k tomu…

autor
24. dec 2024

Ďakujem za názory 🙂 pozerala som vonku vtedy bolo 8 stupňov a slnečno pocitovo viac. My sme mali len tričko a bundu rozopnutú. Malá vyzerala tiež ok. A ešte tu niekto písal že ma ísť do normálneho kočíka tak moje babo spĺňa stále váhu aj výšku do vajíčka a sedieť nevie.

jazula
24. dec 2024

Chýba mi hore ekvivalent vlnených nohavíc alebo bunda.
Aspoň fleesovú mikinu by som dala ešte na vrch, tú deku veľmi rátať nemôžeš si myslím.

haraburdova
24. dec 2024

Nie je to málo oblečenia len nesprávne vrstvy. Ja dcéru nebabuším ale dávam jej také vrstvy aby jej nebola zima aj keď ich nemá veľa - merino body, merino pančušky a na to jej stačí zimný overal, čapica - kukla a topánky. Ak v kočíku tak ešte fusak a ak do auta tak overal ide dole aj čapica a radšej zakúrime viac. Keď ideme na vianočnú návštevu tak šaty som zabalila a dala ju do nich až na návšteve.

oblecenie99
24. dec 2024

No ja by som dala inac tie vrstvy a radšej ešte bundu. Či overal.

luliu
24. dec 2024

Ale vajíčko sa má používať v aute, nie je to kočík, nie je vhodné, aby bolo dieťa dlhšie vo vajci mimo auta a áno, obliekla si ju zle, hlavne, že vy ste mali bundy. Za mňa nenormálne

letfenixa
24. dec 2024

@autorka vajíčko je na transfer dieťaťa v aute, nie na vozenie mimo auta.

janai1
24. dec 2024

No čo bolo ti to treba? 🤣 Už aj ženy ktoré s tebou ani neboli hodnotia tvoje dieťa ktoré tiež nevideli

baskustek
24. dec 2024

Áno, je to málo. Hlavne nechápem, prečo je celý čas na trhoch v autosedačke. Má byt riadne v kočíku a vo fusaku.

momoqui
24. dec 2024

Pokial si mala oblecene aj ty rolak a na tom saty, tak urcite to staci
Ja osobne by som dala navrh nejaky overal / bundu / fusak … ja sice nenosim ani zimne bundy este ani zimne topanky, ale na trhy som si obula zimne a aj bundu som mala

zuzubb007
24. dec 2024

Tiež nechápem preco je dieťa vo vajíčku, to som nosila jedine k doktorke na prevoz v aute, vajce neslúži na kočíkovanie dieťaťa, ale na prenos, má ležať v hlbokej vaničke a tam vo fusaku, zakryté dekou, takto naľahko oblečené ako oblieka autorka by som sa sama obliekla keby je vonku 20 stupňov, no chuďa dieťa mama ti dobre radí, to že je zima dieťaťu ti ono nepovie

lily246
24. dec 2024

V 8 stupňoch 8 mesačne dieťa iba body a tepláky na vrchu? Prosím? Je to sakra málo. Na to treba ešte zimnú bundu alebo overal, takto naľahko oblečené som ešte žiadne dieťa nevidela. A čo splietaš, že v autosedačke nemá mať bundu, veď to platí iba za jazdy, nie keď ju vo vajci vláčiš po vonku.

lienka.7
24. dec 2024

@autorka kks, ty budeš matka storočia 👌 chapes, ze vajce je len na prevoz mimča, nie na to, aby si sa s ním producirovala po trhoch, este k tomu iba vo svetríku? Aj v tom vajci ma byť minimum casu, pokial cestuješ máš robiť časté prestávky a dieta z neho vyberať. A kym ti dieta nesedí, mas ho mat v hlbokom kociku a pokiaľ ho oblečies henták, tak ho máš mať aspoň vo fusaku. A to, ze ty by si sa teraz producirovala hoci aj v plavkách, neznamená, že máš tak obliecť pol rocne dieta 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

pimpa12
24. dec 2024

Bunda? Topánky alebo aspoň capacky? Ja keď bolo vonku menej ako desať stupňov tak som malej aj rukavičky dávala. Ono sa to nezdá ale keď sa bábätko nehybne ešte resp. Nechodí je väčšia pocitova zima.

lasona
24. dec 2024

Príde mi oblečená veľmi ľahko...na druhu stranu boli sme v Holandsku, zima, fúkalo a male deti mali len tricko a svetrík a ja tri svetre, bundu, čiapku a mrzia som..pri 0 stupňoch sedeli v krátkych tričkách na studenom pive...ja by som zamrzla teda..dodnes na to s mužom spominame

lentilka209
24. dec 2024

Malo

123el123
24. dec 2024

No aj podla mna malo

81anina
24. dec 2024

No od 0 mesiacov do kým nevie sedieť tak klasická hlboká vanička potom športový kočiar vajce len na presun v aute. A k oblečeniu...nemám slov ty niesi normálna 🤦

sluchatka
24. dec 2024

Sebe si dala bundu ale malej das teplakove saty? 😀 a inak do vajicka predsvaju aj fusaky, , je to urcite lepsie v zime ako deka

ankare
24. dec 2024

Je to málo. Obleč babatku overal. A dávaj aj dáke capacky, nohy musía byť v teple, ponožky sú malo v zime. A bunda nemôže byť počas jazdy kvôli bezpečnosti. Počas kocikovania ju môže mať bábo.

buducamama
24. dec 2024

vo vajicku je dieta cele pokrcene, nemoze poriadne dychat, je urcene na cestu autom, aj to s prestavkami na pretiahnutie dietata. A oblecene je na tuto dobu velmi slabo, este aj vo vajci je menej chranene ako v hlbokom kociku. Babo nema este taku termoregulaciu ako dospely, nehybe sa aby sa zahrialo, staci ked fuka silnejsi vietor a moze mu byt zima.

iwesska
24. dec 2024

Naco sa pytas,ked si sama odpovies,ze jej bolo dobre🤷‍♀️ Ked bude 10+ tak jej daj uz len body a pancuchy,aby nebola spotena🙈 Ze autosedacka je dalsia vrstva oblecenia,pomoc 😂 Takze ked si sadnem na deku na lavicku,ta lavicka ma zahreje?😂 Tiez nechapem,preco ste vy mali bundy a nieln mikiny,ked bolo take teplo.