icon

Je tetovanie a piercing u 16-ročných dievčat normálne?

Včera o 19:55

Je normalne,aby 16 ročné dievčatá boli potetované,mali piercingy v nose,pupku,obočí? Gelové nechty, "zmetaky" nalepené na mihalniciach? To fakt toto rodičia dovolia deťom,ktoré si nezarábajú?

anonym_4bb303
Včera o 20:58

Dala som si tajne piercing v 16 do nosa, prežili rodičia aj vysokú som s tým vyštudovala…trochu rebelstva nikomu a ničomu neublíži skús jej niečo dovoliť lebo sa ti odcudzí.

anonym_21b95b
Včera o 21:01
@anonym_autor

@anonym_21b95b moju gramatiku riešiť nemusíš. Skontroluj si svoju túto prínosnú vetu.

@anonym_autor Som so sebou spokojna😄

autor
Včera o 21:03
@cyberk

Niekto kto nevie gramatiku sa ide pohorsovat nad dnesnym trendom 😂 kedy si ten piercing maju dat? V 25tke? Su v puberte tak nech si ju uziju. Teba mat za matku tak si hodim lano.

@cyberk a čo keď je v puberte? To si má robiť čo chce? Ty si nejaká mimo.

berenika39
Včera o 21:05
@anonym_autor

@abbey1 Dobre,je dospelá, to je v poriadku. Moja sa tiež dobre učí,ale to neznamená že dostane za "odmenu" čo si zmyslí.

@anonym_autor co tím získá váš vztah, když zakazuješ? je to lepší? pomáhá to něčemu?

beata_k
Včera o 21:07
@berenika39

@anonym_autor co tím získá váš vztah, když zakazuješ? je to lepší? pomáhá to něčemu?

@berenika39 A ty dovolujes vsetko?

anonym_51f913
Včera o 21:09
@anonym_4789c3

Ja mám sestru, ktorá sa snažila svojej dcére všetko dovoliť, aby bola cool mama, čo ide s dobou. Tak dcéra od 13tich mala farbené vlasy, bola emo, tetovanie, pírcingy, tunely. Vystriedala všetky druhy vlasov, naozaj všetky, najdlhšie fialové. Istý čas mala aj dredy. Bola lesbička, potom bola queer, potom na chalanov, dnes neviem ani čo je. Samozrejmosťou bolo ponocovanie, v 13tich sa prvý krat opila a ani nespala doma. Doma si pestovala trávu. Hlavne ju nechať vyrastať a žiť si svoj život, neobmedzovať ju. Dnes má dievča 21 rokov a nevie sa zaradiť. Opakovane ju nezobrali na VŠ, tak robí v bare barmanku a navštevuje psychológa, lebo má depresie, úzkosti apd a točí videá na tiktok a špúli pery do kamery. Smutno je mi, bolo to talentované krásne dievča.

@anonym_4789c3 presne, poznám viac už dospelých, čo ako tvrdili mali prísnu výchovu. Nie despotickú, ale tak zdravo prísnu. A teraz ako dospelí už, ďakujú práve za to akým štýlom ich rodičia vychovávali. Zato som poznala jednu rodinu, kde syna nenachali, vsetko mu dovolili a ako 26 ročný sa predavkoval. Rodičia vysokoškolsky vzdelaní.

berenika39
Včera o 21:13
@beata_k

@berenika39 A ty dovolujes vsetko?

@beata_k ano. dohodneme. se na tom, co chce, vyhodnotíme to, někdy sám uzná, že je to přes čáru, někdy souhlasím - bez problémů. Nikdy jsme nepoužívali tresty, zákazy, na všem se domlouváme - každý řekne názor, co si myslí. V 16 a víc už dítě potřebuje mít možnost si prosadit svoje - jakkoliv se nám to třeba nelíbí. Mluvím jen o těch výstřelcích typu tetování, u holek líčení, řasy, nehty... Stritkní zákaz z pozice moci - já jsme rodič, já rozhoduju - to vyvolá jen další vzdor a další a další bláznivé nápady🙂)

beata_k
Včera o 21:14
@berenika39

@beata_k ano. dohodneme. se na tom, co chce, vyhodnotíme to, někdy sám uzná, že je to přes čáru, někdy souhlasím - bez problémů. Nikdy jsme nepoužívali tresty, zákazy, na všem se domlouváme - každý řekne názor, co si myslí. V 16 a víc už dítě potřebuje mít možnost si prosadit svoje - jakkoliv se nám to třeba nelíbí. Mluvím jen o těch výstřelcích typu tetování, u holek líčení, řasy, nehty... Stritkní zákaz z pozice moci - já jsme rodič, já rozhoduju - to vyvolá jen další vzdor a další a další bláznivé nápady🙂)

@berenika39 Tak to blahozelam, ze mas tak rozumne dieta, ktore si v zivote necha poradit.

biba_18
Včera o 21:21

mala som síce chlapca - ale nedovolila som ani kerku, ani posilku do 16-17, ani flákačky po nociach …

berenika39
Včera o 21:22
@beata_k

@berenika39 Tak to blahozelam, ze mas tak rozumne dieta, ktore si v zivote necha poradit.

@beata_k pokud to není ironické, tak dík🙂). Oba synové (36 a 17) byli vychovaný stejně - matka není policajt, matka je tu pro ně, kdykoliv. I v průseru. Především v průseru. Oba těžký flegmatici, takže jsme brzo pochopila, že tresty a zákazy mi nepomůžou. (na všechno reakce "mě je to jedno"). Tak jsem to dělala a dělám jinak (syn má tetování😅😅😅). Žije na půl se slečnou u nich a pak společně u nás. Jezdí kam chtějí, vím s kým, je megazodpovědný, ví moc dobře, že se náš dobrej vztah zakládá na důvěře. Tak snad ho dotáhnu do dospělosti🙂))))))

autor
Včera o 21:23
@berenika39

@berenika39 aj my sa dohodneme čo chce, teraz som jej novú skriňu kupovala, minulý týždeň si bola oblečenie kúpiť,lebo chcela. Ale teda sú hranice, kde spadá aj tetovanie,ktoré do 18 nedovolím. Poznám ju,každý týždeň sa jej páči niečo iné.

berenika39
Včera o 21:41
@anonym_autor

@berenika39 aj my sa dohodneme čo chce, teraz som jej novú skriňu kupovala, minulý týždeň si bola oblečenie kúpiť,lebo chcela. Ale teda sú hranice, kde spadá aj tetovanie,ktoré do 18 nedovolím. Poznám ju,každý týždeň sa jej páči niečo iné.

@anonym_autor super, já tě chápu. Ale popravdě - co je důležitější - aby ona věděla, že jí bereš už jako velkou, dáš na její názor (vytetovat motejla na zápěstí), nebo tvoje dupnutí - já jsem matka a zakazuju ti to? Kdo ty hranice nastavil? Vy dvě spolu, nebo ty, jakože autorita? Jen na chvilku si připusť, že by mohla mít někde tetování, nějaký bff, s kámoškou.... opravdu by to byl konec světa? Nejde ani tak o to tetování, ale o ten přístup - je to jen malůvka.... (no go jsou pro nás drogy, alkohol, snus, moje nevědomost, kde a s kým je). Ale to ostatní - schválně - kdyby si dala tetování bez souhlasu, co by bylo?

anonym_e733f5
Včera o 21:42

@anonym_autor Treba sa nato pozrieť z nadhľadom. Vždy, ale, že vždy aj za mojich (35r.dozadu) boli dievčatá aj chlapci, ktorí vytŕčali. Na tú dobu niečím vždy vedeli pobúriť takých ľudí ako si ty. Pamätám na jedno dievča od nás z dediny. Ja som bola, ešte decko v tom čase možno začínala u mňa puberta.Ona chodila už na internát na strednú. Každý týždeň inú farbu vlasov, nalíčená ako maľované vajce, v ústach cigaretu.A vieš čo? Ohovárala ju celá dedina (mali za k..)a my všetci sme ju obdivovali 😃 Páčil sa mi jej štýl obliekania a hlavne tá odvaha. My sje prešli tiež kadečím od trvalej a ďalších rettro"špecialít "tej doby. Fajčiť som tajne skúšala v 15tke a dedinské diskotéky tiež na tajnáša. Rodičia boli síce prísny, ale vždy sme sa akosi zviezli pri starších sesterniach a bratrancoch 😃😃 Teraz je iná doba a ja to beriem v pohode. Moji už prechádzajú tým a majú už svoj vek a nemajú tetovanie, ani i žiadne výstrelky.

anonym_bb408e
Včera o 21:52

To je čo za výchova,že "nedovoľte a urobi tonpoza chrbát?" No nedovolím to a hotovo. Jednoducho výchovat odmalička, viesť. Lenže čo chceme?už 11-12r dievčatá chodia polonahé,s umelými riasami a nechtami a mamičky idú vedľa nich s hrdosťou.
Mňa by skôr zaujímalo,keď je iná doba a mladi ľudia musia sledovať trendy v skrášľovaní,atď,či sledujú aj trendy von vzdelaní. Lebo toto je des a hroza,čo v tých hlavách majú,či skôr nemajú. Síce to má všetky možné vylepšenia,ale nevie poriadne prečítať nahlas zopár viet a násobilku,slušne sa pozdraviť,či iné maličkosti. Česť výnimkám.

abbey1
Včera o 22:29
@anonym_autor

@abbey1 Dobre,je dospelá, to je v poriadku. Moja sa tiež dobre učí,ale to neznamená že dostane za "odmenu" čo si zmyslí.

@anonym_autor Haló, treba čítať s porozumením. Prvý piercing bol v 16, prvé tetovanie v 17.

anonym_f775f5
Včera o 23:48
@beata_k

@anonym_f775f5 Mala som piercing, ale v 16 som si to nedovolila. Nie preto zeby som sa bala rodicov, ale preto, ze som si ich vazila. A to so mnou puberta kvalitne plieskala. Ako som uz vyssie napisala. Mam 16 rokov na vychovu. Ako vychvali mna, hadam zvladnem aj ja vychovat svoje deti

@beata_k lenže doba sa mení a dať si piercing nemá s úctou k rodičom nič spoločne…

anonym_a7e326
Dnes o 04:43

A to este nevies, co pridavaju na internet, s kym si pisu a s kym chodia na stretka.

vevesh
Dnes o 05:32
@anonym_autor

@viestta no momentalne veľa. Tiež mám 16 ročnú doma a sú to u nás boje. Pripadám si ako macocha, ktorá jej nič nedovolí.

@anonym_autor normalne, ze to chcu- ano. Aj ze su na noze s rodicmi, ze su najhorsi na svete, bla bla😂 Ja som dovolila iba druhu dierku v usiach+ helix a tym to konci. Ale viem od dietata, ze dievcence si prepichuju tvar/usi/brucho/intimne partie same doma☝️☝️☝️takze to nie je vzdy od dovolenia rodicov. Takisto gelnechty ma kopec dievceniec bez dovolenia, fakt len zopar ich ma s rodicovskym zvolenim. A to uz je na rodicoch, ake (ne)dosledky vo vychove vyvodia. Ale ze ste v tomto veku na noze a kvoli takym veciam je normalne😄😄nie si jedina....a normalni rodicia maju tiez urcite medze🙃🙃

vevesh
Dnes o 05:35
@anonym_6a2d13

@anonym_autor veď ju nechaj, už nie je malá a naučí sa na vlastných chybách..je iná doba, zobuďte sa. Keď jej to nedovolíš, začnú sa jej smiať a budú ju šikanovať

@anonym_6a2d13 no to uz je dovod, aby som dovolila dcere si dat prepichnut intimne partie/pupok/jazyk a nechala ju potetovat sa....🙄🙄🙄🙄🙄no akurat tak v punk rokovej scene....ked bude mar 18 a vlastne peniaze, potom nech si uvazi, co s vlastnym telom. A dovtedy aj prestanu bit hormony a drviva vacsina dievok sa ukludni....

domix147
Dnes o 06:00

@anonym_autor tetovanie nie - to sa neda zmazať
A piercing áno … ten sa dá vybrať

ndrag
Dnes o 06:14

Piercing a gelove nechty by som dovolila, kludne. Umele mihalnice len take nalepovacie ked uz velmi chce, nie tie zmetaky, to je hnus. A tetovanie - nie, nech si pocka do 18tky, bude to po rokoch asi aj tak lutovat. Ja sama ako potetovany clovek co som do toho isla ked som mala 21 rokov by som dala na tetovanie ban do 25. roku zivota ked cloveku dospeje mozog. Vkus sa casom meni a ak si to nahodou da spravit iba preto aby mala tetovanie a bude jej jedno, ze tater tetuje ako keby to kreslil nejaky adolescent co si mysli ze ma talent (ano, kazde druhe aj na tejto stranke ked sem niekto nahodou nieco vycapi), tak to bude najskor casom lutovat.

gabrielkaa
Dnes o 06:19

Neni tetovanie od 18? Piercing ti dajú bez súhlasu rodiča, ale na tetovanie v 16tich potrebuješ suhlas . Dcéra ma maličký diamant v nose a piercing v ušiach. V jednom uchu až 3.

biba_18
Dnes o 06:31

@vevesh moje dieťa si dalo tetovanie keď malo 18. teraz s5-ne hovorí že v podstate nie že ľutuje, ale nebolo to nevyhnutné ...

eeffka
Dnes o 06:38

Za mna tetovanie nie, nepaci sa mi to ale po 18ke uz nic clovek nezmoze. Pisring max do pupku, aj to by na to musrla mat brucho. U nas chce 2.dierku do ucha 🤣sli sme kolo studia, ja ze no pod... a odtiahla ma ze este nie je pripravena psychicky 🤣🤣🤣. Nalepovacir nechty a mihalnice neriesim, ald len vo volnom case.
A farbenie vlasov nepovazujem za extrem, sama som si v 14tich spravila melir na olasacku s peroxidom. Cokolvek co vie dorast znesiem.

nikola81
Dnes o 07:14

Tetovania a piercingy som si dala robit az ked som zacala zarabat. V 16 mi pekne hrabalo, ale toto som si ani nedovolila doma povedat. Odpoved by bola jasna...Ked si zarobis tak sa namoc cela do atramentu. Pila som fajcila som, chodila poza skolu, no hrozne a uprimne mi je luto mojich nebohych rodicov ake vrasky som im sposobila. Teraz mam 44 rokov, rodinu normalny zivot, piercingy som uz davno zhodila a zostali z nich nepekne diery na tvari ktore sa snazim zakryvat makeupom, tetovania su vsak ina kapitola. Niektore lutujem a za niektore sa dodnes nehambim.
Za mna....16 rocnej by som nedovolila, ma cas ale chapem ze chce ist s davom, ovplyvnena spoluziackami a hlavne vekom.

zuzubb007
Dnes o 07:18

Ani ja by som nedovolila dcére, a tetovanie už vôbec, keď bude dospelá nech si robí čo chce, ale je to stále dieťa a má dáko vyzerať, podľa mňa veľa robí výchova a usmerňovanie rodicom

beronsche
Dnes o 07:28
@anonym_autor

@viestta no momentalne veľa. Tiež mám 16 ročnú doma a sú to u nás boje. Pripadám si ako macocha, ktorá jej nič nedovolí.

@anonym_autor dovolila by som jej netrvacne niečo - vlasy, piercing...
Rozhodne nie tetovanie, či tunel v uchu.
Ak nepovolis v ničom, môže to puberta brať veľmi zle a to môže mať negat vplyv na váš vzťah...

beronsche
Dnes o 07:33
@zuzubb007

Ani ja by som nedovolila dcére, a tetovanie už vôbec, keď bude dospelá nech si robí čo chce, ale je to stále dieťa a má dáko vyzerať, podľa mňa veľa robí výchova a usmerňovanie rodicom

@zuzubb007 no len papierovo dospelá bude už v 18r..
Tým by som nikdy neargumentovala, aby sa dieťa úderom polnoci, v deň 18.narodenin, neodtrhlo z reťaze...

biba_18
Dnes o 07:42

@beronsche toto robil môj otec - že keď budem mať 18 ta... keď som mala, dala som mu to vždy pekne na tanieri 😂 ja som túto zázračnú formulku používala v situáciách ktoré mi nejak veľmi nevadia, ale mala som ich naozaj ohraničené vekom - ako to tetovanie, dvíhanie ťažkých váh a poflakovanie v noci ... iné veci som sa snažila ovplyvňovať inak (napr. alkohol, nezdravá strava a pod.)

vevesh
Dnes o 08:13
@biba_18

@vevesh moje dieťa si dalo tetovanie keď malo 18. teraz s5-ne hovorí že v podstate nie že ľutuje, ale nebolo to nevyhnutné ...

@biba_18 moje dieta chcelo piercing uz dlho- aj do pupku. Pristala som na druhu dierku+helix. Po helixe si uz neplanuje nic na tele prepichovat🫣😛ta ostara s osetrovanim a hojenim helixu vyliecila vsetky ostatne tuzby ohladom piercingu. Na tetovanie som jej tiez povedala, ze s mojim zvolenim urcite nie a na tetovanie som jej dala radu tatera- nech si premysli motiv, rok nech ho nosi (napr. Ako falosnu kerku) a ked este stale aj po roku ju to tetovanie neomrzi, tak nech si da vytetovat danu vec. Plus, ze odstranenie tetovania je 4x drahsie a to tetovanie z koze neodstrani, len tu kozu zjazvi.... Ja sama mam tetovanie, ale nelutujem to-isla som do studia s dobre premyslenym motivom a do kvalitneho studia, kde to tetovanie aj po 25 rokoch vyzera ako nedavno urobene....