Kde kúpiť oblečenie pre dieťa so svojskou postavou?
Ahojte, kde kupujete svojim dcéram, ktoré maju väčšie brucho oblečenie? Momentálne kupujem 140vl. , avšak už trčí pupok. ( 7r a 36kg cca), pozerala som už aj veľkosť 146 ale to má extrém dlhé rukávy. Spodok máva 134ku a tá jej sedí. Avšak ten vrch. Mám pocit, že tie tričká mikiny majú hrozný strih, neviete mi poradiť, kde kúpim tričká ktoré sú predĺžené? Áno, viem, že by nemala mať takú váhu, snažím sa to čo najviac strážiť čo sa týka jedla, avšak uz 3r berie lieky, ktoré jej spôsobujú, že priberá. Ďakujem za tip 😇😇
Skúšala si tuniky, krátke šaty a podobne? Mňa ako dospelú ženu s väčšími prsiami tiež iritujú krátke strihy tričiek. Predsa nemôžem behať po svete s holým pupkom...
Tunikove šaty a leginy, inac to velmi nenakombinujes tak aby to aj nejako vyzeralo. A rukavy skratit. Svagrina skracovala po mojich nohavice, lebo to co nosili moje v 5.triede bolo jej detom cez brucho ked boli prvaci.
@anonym_autor my sme zacali dost skoro kupovat napriklad v Takku, damske, maju tam mikiny na zips, rozne neutralne farby, nakupila som dcere S-ko, je to normalny strih, nie tie siroke so spadnutymi rukavmi, to je jeden des, ci uz detske alebo damske...lebo su kratke a este ked mam vacsie prsia, tak by som mala holy pupok. Tusim maju aj xs, ale to asi este bude fakt velke - rukavy. Dcere som zacala takto od 145-152-ky kupovat. Ale jej aj damske nohavice. Ma 11 rokov, 156 cm, uz niekedy ani nohavice neskracujem, ale sebe musim, ja mam 152 cm 😅🤣.
Skúšala si tuniky, krátke šaty a podobne? Mňa ako dospelú ženu s väčšími prsiami tiež iritujú krátke strihy tričiek. Predsa nemôžem behať po svete s holým pupkom...
@tanyan skúšam všetko možné. Mala som dať do príspevku poznámku, že si sama musí vyberať čo si oblečie (čiže aj keď nájdem niečo čo jej sedí, ak mi to neschváli, môžem si spievať), ako vždy si niečo vyberie, ale v podstate poslednú dobu, aj keď si vyberie, tak to je buď rukávy ok brucho krátke alebo brucho ok a rukávy o pol ruky dlhšie než má
S oblečením ti poradiť neviem, ale prosím ťa nerob to svojim deťom, nevykrmuj ich. Z liekov sa nepribera, priberá sa z jedla. Má veľmi vysokú hmotnosť.
Milujem výhovorky na lieky. Zo vzduchu sa nepriberá ! Veľké oblečenie nie je riešenie....
@tanyan skúšam všetko možné. Mala som dať do príspevku poznámku, že si sama musí vyberať čo si oblečie (čiže aj keď nájdem niečo čo jej sedí, ak mi to neschváli, môžem si spievať), ako vždy si niečo vyberie, ale v podstate poslednú dobu, aj keď si vyberie, tak to je buď rukávy ok brucho krátke alebo brucho ok a rukávy o pol ruky dlhšie než má
@anonym_autor Neviem odkiaľ si, ale možno by si mohla skúsiť aj obchody ako cropp a pozrieť tam či by ju niečo nezaujalo. Možno by jej bolo dobré niečo "dospelácke" s 3/4 rukávom. Ja som takto dcére kupovala väčšie číslo legín s dĺžkou 3/4 alebo 7/8.
Milujem výhovorky na lieky. Zo vzduchu sa nepriberá ! Veľké oblečenie nie je riešenie....
@anonym_6fde9a
@martinka13 ja zas milujem tie ktoré vedia všetko najlepšie. Užívam kortikoszteroidy a vlastne nepoznám nikoho kto pri užívaní týchto liekov nepribral, ako mi lekár postupne znižoval dávku tak hmotnosť šla dole, ale môj stav sa zhoršoval tak opäť som musela s5 na lieky a váha zas dolu. A toto sa už viac krát opakovalo. Nie je to vôbec príjemné a nerobím to z krátenia dlhej chvíle. Bez tých liekov by som už dávno skapala
S oblečením ti poradiť neviem, ale prosím ťa nerob to svojim deťom, nevykrmuj ich. Z liekov sa nepribera, priberá sa z jedla. Má veľmi vysokú hmotnosť.
@anonym_6fde9a naozaj? Máš z tým skúsenosť? Nechcem byť zlá, ale tebe dieťa vykrikuje, že si zlá mama, že jej zakážem jesť, potom čo už jedla? Že jej nedovolím xy sladkostí? Lieky sú marha.
@anonym_6fde9a naozaj? Máš z tým skúsenosť? Nechcem byť zlá, ale tebe dieťa vykrikuje, že si zlá mama, že jej zakážem jesť, potom čo už jedla? Že jej nedovolím xy sladkostí? Lieky sú marha.
@anonym_autor sladkosti nepotrebujete k zivotu. Var zdrave a malokaloricke jedla, vela pohybu, sport. To mate zle navyky.
@anonym_autor sladkosti nepotrebujete k zivotu. Var zdrave a malokaloricke jedla, vela pohybu, sport. To mate zle navyky.
@anonym_6fde9a Ani Tvoje osvietené zdravé názory a komentáre mimo tému/otázku... 😉
Žiadne obézne dieťa nieje z liekov? Aké berie lieky ? Je to extrémna váha, neprepchavaj ju a zdravé veci nech len jedáva, dosť by ma zaujímal denný jedálniček lebo dám krk na to, že ani ty nebudeš chudučká, tak tam je to jasné, kde je pes zakopaný
@anonym_autor sama nie som idealna matka ale fakt to treba prebrat s pediatrom. Pripadne s niekym kto sa tomu rozumie nenechaj aby v 18 tich mala cez 100 kilov.
Milé dámy, užívala som dva mesiace liek na predpis od neurológa a pribrala som 4kg, napriek tomu, že som takmer pol dňa prespala, a teda jedla o dosť menej. Nikdy som sa neprežierala. Objavili sa mi aj iné vedľajšie účinky, a tak sme ho vysadili. Moja váha sa vrátila na pôvodné číslo.
Nedavajte tu zeny, nevyziadane rady. Moje dieta ani neberie lieky a ma nadvahu. Len je zaujimave, ze mam aj dalsie deti a stravuju sa rovnako (len obedy maju ine, na inej skole), jedno dieta je este skolkar a ten zje aj slona, kebyze mu ho naservirujem a v 5,5 roku vazi 17 kg a 3,5 rocna dalsia dcera vazi 16! Dcera mi este povie, ze spoluziaci si kupuju energetaky, chipsy, sprostosti, ze co to je. Ona si robi tortilly so syrom, kopou zeleniny na desiatu, ovocie a toto nevyziera. A predsa ma nadvahu. Ale ked som bola v skole teraz poplatit nejake veci (lebo dcera bola na zakroku a mala este liecebny rezim), tak sa okolo mna zkrkli dievcata z triedy a to take o hlavu nizsie od nej ako take palicky, proste tam uz aj vyska robi svoje, ze ona uz napriklad aj menstruaciu dostala, je vyspela a vysoka. Ja sa s nou o tom bavim, ale sladkosti uplne nezakazujem, lebo si ich bude kupovat mimo moj dohlad a to nechcem. Ale snazime sa to zredukovat a s rozumom. Ja som v jej veku tiez bola "pri sebe", aj moja sestra a potom sme podrastli a celkovo sme zostihleli. Ja by som nesudila, kym nechodim v ich topankach a nepoznam ich osobne. A vlastne, ani tak netreba sudit. Kazde telo je ine, vidim to na mojich detoch, ze stravu maju rovnaku a predsa je kazdy iny. Dcera, kym nezacala ist do puberty, bola ako kazde ine stihle dievcatko...
Žiadne obézne dieťa nieje z liekov? Aké berie lieky ? Je to extrémna váha, neprepchavaj ju a zdravé veci nech len jedáva, dosť by ma zaujímal denný jedálniček lebo dám krk na to, že ani ty nebudeš chudučká, tak tam je to jasné, kde je pes zakopaný
@anonym_48b15f ja mam 161cm a 53kg . A Fevarin a Rispen užíva. Vyššie som písala, že je častokrát nahnevaná, keď jej odmietam znovu dať jesť, čo tiež v istej miere robia lieky, že cíti hlad. Pýtala som sa na niečo iné hlavne.
@anonym_6fde9a maj také dieťa, aké mám a možno pochopíš. Pytam sa na niečo úplne iné. Tú vskuku som dala, len aby som sa ušetrila hlúpych komentarov. Zjavne nepomohlo.
@anonym_autor sama nie som idealna matka ale fakt to treba prebrat s pediatrom. Pripadne s niekym kto sa tomu rozumie nenechaj aby v 18 tich mala cez 100 kilov.
@anonym_badbe8 riešim to i s pediatrom aj psychiatričkou.
Milé dámy, užívala som dva mesiace liek na predpis od neurológa a pribrala som 4kg, napriek tomu, že som takmer pol dňa prespala, a teda jedla o dosť menej. Nikdy som sa neprežierala. Objavili sa mi aj iné vedľajšie účinky, a tak sme ho vysadili. Moja váha sa vrátila na pôvodné číslo.
@anonym_8aa4a9 ďakujem, za tvoju skúsenosť. Lebo väčšina komentárov ide mimo otázku, a ešte pripomínajúc, že som zlá matka, ale nevidia za tým presne tie vedľajšie účinky.
Nedavajte tu zeny, nevyziadane rady. Moje dieta ani neberie lieky a ma nadvahu. Len je zaujimave, ze mam aj dalsie deti a stravuju sa rovnako (len obedy maju ine, na inej skole), jedno dieta je este skolkar a ten zje aj slona, kebyze mu ho naservirujem a v 5,5 roku vazi 17 kg a 3,5 rocna dalsia dcera vazi 16! Dcera mi este povie, ze spoluziaci si kupuju energetaky, chipsy, sprostosti, ze co to je. Ona si robi tortilly so syrom, kopou zeleniny na desiatu, ovocie a toto nevyziera. A predsa ma nadvahu. Ale ked som bola v skole teraz poplatit nejake veci (lebo dcera bola na zakroku a mala este liecebny rezim), tak sa okolo mna zkrkli dievcata z triedy a to take o hlavu nizsie od nej ako take palicky, proste tam uz aj vyska robi svoje, ze ona uz napriklad aj menstruaciu dostala, je vyspela a vysoka. Ja sa s nou o tom bavim, ale sladkosti uplne nezakazujem, lebo si ich bude kupovat mimo moj dohlad a to nechcem. Ale snazime sa to zredukovat a s rozumom. Ja som v jej veku tiez bola "pri sebe", aj moja sestra a potom sme podrastli a celkovo sme zostihleli. Ja by som nesudila, kym nechodim v ich topankach a nepoznam ich osobne. A vlastne, ani tak netreba sudit. Kazde telo je ine, vidim to na mojich detoch, ze stravu maju rovnaku a predsa je kazdy iny. Dcera, kym nezacala ist do puberty, bola ako kazde ine stihle dievcatko...
@anonym_0b4be0 ďakujem. Presne o to ide. Idú úplne inú tému. Mám o rok mladšieho syna od nej (škôlkar) , tiez by niekedy bol schopný zjesť slona a je tenký ako palička. Čiže niektoré faktory nepustia. Len ma mrzí, že viac som zglbana, ako dostávam odpoveď na otázku. Ale hold, ženy a matky ,, vždy " držia spolu. Ale som vďačná, za tvoju skúsenosť. V dobrom myslené.
Tú nadváhu z Rispenu určite rieš s lekárom. Počas liečby musí byť váha sledovaná pravidelne. Toto sa bude len zhoršovať a rozbehne sa cukrovka.
@anonym_autor chcem ti len vyjadrit podporu, tato debata sa opat zvrhla. Moja nema ten typ postavy, ktory opisujes, ale v 7 rokoch este nosila saty, napr https://www2.hm.com/sk_sk/productpage.134793600... s leginami.
@anonym_autor pozri tu je kazda druha odbornicka na zdravu vyzivu lebo sleduje nejaku babenku na instaci, chodi 2x tyzdenne do fitka a ma stiahnutu appku kaloricke tabulky.
Nic si z toho nerob, nenechaj sa zatiahnut do tychto debat. Nemusis sa vobec obhajovat
@anonym_8aa4a9 ďakujem, za tvoju skúsenosť. Lebo väčšina komentárov ide mimo otázku, a ešte pripomínajúc, že som zlá matka, ale nevidia za tým presne tie vedľajšie účinky.
@anonym_autor vďačne 🤍 a teraz keď vidím Rispen, tak to potvrdím aj v prípade tvojej dcérky, hoc ju nepoznám. Pracujem v škôlke s deťmi s PAS, kde mnohým nasadia Rispen a vidím, ako nám doslova pred očami priberajú. Často fotím rodičom deti pri aktivite a keď si občas pozerám fotky spred pár mesiacov pre porovnanie pokroku, vidím aj fyzické zmeny. Chudinké deti sa nám zaguľatia 😔 a môžeme si vybrať medzi bruškom a agresívnym sebapoškodzovaním.
@anonym_autor drzim palce, myslela som ze v tom bude psychika.
Rispen je hnus. Dcéra užíva a pribrala ako slon. Zrovna dnes povedal mm že či to dieťa nemá chorú pečeň, nie je predsa možné aby mala také obrovské brucho.
Skús pozrieť mikinové oversize šaty z HM, alebo aj iné oversize šaty z HM, majú lichotivé strihy, mojej dcére boli dosť voľné ,takže myslím, že by mohli byť dobré. Dávala by som jej šaty a legíny , aj ona sa bude lepšie cítiť. Tričká skús tiež oversize v HM pozrieť alebo kľudne aj jednofarebné v chlapčenskom oddelení, bývajú širšie
Skús pozrieť mikinové oversize šaty z HM, alebo aj iné oversize šaty z HM, majú lichotivé strihy, mojej dcére boli dosť voľné ,takže myslím, že by mohli byť dobré. Dávala by som jej šaty a legíny , aj ona sa bude lepšie cítiť. Tričká skús tiež oversize v HM pozrieť alebo kľudne aj jednofarebné v chlapčenskom oddelení, bývajú širšie
@kristina2412 ďakujem krásne za tip, pôjdeme pozrieť

no uz len usit na mieru