Nosia vaše deti topánky po súrodencoch?
Ahojte aký máte názor na topánky po súrodencovi, poprípade kúpiť po nejakom dieťati? Dakujem
Podla vlozky vidis v akom stave je topanka. Ak nie je vychodena ta, zosuchane pismena, bude aj bota dobra
Na topankach nesterim. Kludne oblecko z druhej ruky, ale topanky nie.
Ja by som sa poďakovala a posunula ich ďalej. Take topánočky pre malé dieťa zas nestoja majland a proste toto je vec kde ja oeniaze nesetrim
Ale teda dodam zw ja momentalne riesim boty pre 1,5 rocneho. Takze su to boty ktore niekto nosil mesiac a pravdepodobne tolko vydrzia aj nam. Ine by to bolo keby ma 10 rokov. To nie. Ved ani sebe nekupujem po druhych.
@really8 náš má rok, nedávno sme mu kupovali z protetiky (asi mesiac) a už sú mu ltt.
Pri barefoot ok, pri klasickych pozor na zosmatlanie (pri 12kg detoch s rychlo rastucimi nohami skor nepravdepodobne, ale moze sa stat). Pri vacsich detoch uz skor nie. Ja davam bf z druhej ruky ako doplnkove k 1-2 cisto novym parom, podla sezony.
No to poznam. Preto nemam nic proti. Ale teda ma jedny nove a jedny z druhej ruky. Take na ihrisko a na odrazadlo. Lebo to ma hned zodrane spice. A kupovat 10 topanok rocne za 50e… miniem tie peniaze radsej na vylet.
Snehule a gumaky áno. To je vec, co obuli 5x a je malé...normalne bezne nosene nie.
nie, topanky nie, kedze kazdy ma inu nohu, inak doslapuje...veci z druhej ruky pokojne, topanky nie
Niektoré áno, ak ich mali max raz dvakrát, ale väčšinou sa im presne míňa číslo, takže väčšinou posúvam aj ja ďalej.
Keď je v dobrom stave, prečo nie
Prvej dcérke som kupovala všetko nové, mladšia podelila nejake, ale boli v top stave. Tak do 2 rokov, kým boli topánky nosené naozaj minimálne, tak keď veľkosť bola dobra, nosila aj mladsia.
Oblecenie kupujem aj z druhej ruky ale topánočky nie, používané by som nekúpila ani sebe nie ešte mojej dcérke. Stačia nejaké 2 poriadne ,nemusí mať 30 párov🙂
Nikdy by som nekúpila alebo nedala topánky po niekom. Ja neviem, asi som čudná ale ved každé dieťa, človek, ma inú nohu, vlastnú chôdzu, môj 1,5 rocny syn má už vychodene tenisky, môžem ich umyť, môžu vyzerať stále pekne, ale už sú vychodene...
Mám tri deti a všetky kupujem nové. Snažím sa vždy vychytať nejakú akciu a vždy stačia dvoje na sezónu. V lete plus sandále. V zime mamu len jeden pár poriadnych nepremokavych topánok (väčšinou Superfit).
Pri barefoot topankach alebo podobnych druhoch so sirokou podrazkou to nevadi. Tam neexistuje nic ako vychodene topanky.
A pokial mam kvalitne kozene siroke topanky lepsich znaciek, kludne ich nechavam surodencovi. Je to lepsie nez kupit tvrde a umele kopyta z CCC ci Deichmanna napriklad.
@autorka kazdy clovek a kazde dieta ma unikatne chodidlo. Unikatnu klenbu nohy, nart, sirku, velkost prstov, atd. Absolutne sa neodporuca dat dietatu uz raz nosene topanky druhym dietatom. Oblecenie kludne, to sa vyprat da a nema ziaden vplyv na nic (pokial je ciste), ale topanky? Nikdy. Ani len po surodencovi. Viem, ddstepy stoja cca 50€,ale s tym mali rodicia ratat. Ked nemaju na poriadne a nove topanky pre jedno dieta, nech si nerobia dieta druhe. A okrem toho, v neskorsom veku sa im dieta podakuje za krivu chrbticu, bolestive klby, skoliozu, ploche nohy atd...
Topanky nikdy. A neviem kde sa vzal mytus, ze BF sa vycaptat nedaju. Kupujem detom BF lebo musim, maju siroke nohy. Starsi ma vpadnute clenky a normalne to je vidiet aj na podrazke.
Ja som sa na to pýtala pediatricky a ta povedala , ze aj nie sú veľmi vychodene tak v tom problém nevidí
@kikusenka1 to povedala jedna doktorka.. Dalsich 300 doktoriek moze mat iny nazor..
Zase bu bu bu, nedávajte topánky po inom dieťati. 🤦 Jasné, že dávam, veď tu nikto nehovorí o vyšmatlaných topánkach, ale keď sú v super stave tak čo ich vyhodím, aby nedajbože, mesiac nosené kvalitné Protetiky niekomu neuškodili? Ach jaj, ďalší z XY dôvodov, prečo sa na Zemi kopí zbytočný odpad.
Nie, jedine, ze by neboli nejak pouzivane, ale tie boty su tak rozmlatene na srot, ze to leti do kosa. Ako mozno tri za cely cas by boli pouzitelne, ale to vobec nenosil. To, co nosi, uz nikto nosit nebude. To je okopane total, odrete, pritom je to koza a za cca 70 eur. Ale clovek si nepomoze
Nie, nenosia. Každý máme iný "nášľap".

Že tým môžem poškodiť to druhe dieťa. Každé dieťa má inú nohu, inú chôdzu