Oblečenie pre 2-ročné dieťa na kar
Dobrý večer, prosím je vhodné dať pre 2 ročné dieťa na kar čierne legíny, bordove tričko a farbené tenisky? Či treba kúpiť čierne šaty aj topánky? Ďakujem
@anonym_autor je to každého názor ale osobne by som dieťa do farebného neobliekala...nehovorím že musí byť čierne vyslovene ale nič farebné a vôbec nie bordove
@anonym_autor Úplne normálne je to dieťa.
@anonym_autor je to každého názor ale osobne by som dieťa do farebného neobliekala...nehovorím že musí byť čierne vyslovene ale nič farebné a vôbec nie bordove
@anonym_c24983 aké tričko by si zvolila?
@anonym_c24983 aké tričko by si zvolila?
@anonym_autor no ja by som 2 r dieťa nebrala ani na pohreb.
@anonym_autor no ja by som 2 r dieťa nebrala ani na pohreb.
@palicka na pohreb nejde, píšem o kare
Zvolila by som nieco slusne, idealne bezobrazkove, neutralne, ak je to dievca, urcite najdes aj tmavsie saty alebo tuniku. Sandale nemas?
@palicka na pohreb nejde, píšem o kare
@anonym_autor nedávno sme boli, deti mali normálne farebné oblečenie, dokonca aj na pohrebe. Rodičia boli v čiernom, deti nie. Nikto sa nad tým nepozastavil.
Kľudne aj biele tričko. Košieľka.
Ja by som sa aj pri deťoch držala striedmo, teda nemusia mať čiernu ale ostala by som niekde čierna, biela, sivá, bezova
na kar by som niečo levandulove, namornicka modra s bielou,béžova , do čiernho by som ho teda neobliekla
Ja by som synovi dala čierne oblečenie, lebo ho ma aj doma. Ak by nemal, išla by som mu kúpiť minimálne čierne tričko a nohavice, ved v takom hmku stoja par eur. Alebo potom farby ako sivá, hnedá. Určite by som ho neobliekala kikiriki. Ale to som ja.
@anonym_autor Moje deti bili veľa krát na pohrebe a oblečenie som vtedy neriešila vôbec.,A nikdy sa nikto na tom nepozastavil.
Tricko skor biele… alebo modre, sive. hocijake len nie odtien cervenej, aj ked suhlasim aj s nazorom, ze je to uplne jedno, no ja - dievca z dediny, by som aj dieta obliekla do tmavych alebo neutralnych (biela) farieb.
Riesit smutocne oblecenie u 2 rocneho je podla mna totalne prehnane, je to dieta, ja by som mu vobec neobliekala nic cierne, normalne ako kazdy den. Teda ak uz na ten pohreb vobec musi ist ze ho nemas kam dat.
Niečo neutrálne a nie farebne moc. Niečo sivé, hnedé, tmavomodré
@anonym_autor na starych fotkach z 1989 na pohrebe dedka som ako 2 rocná bola v satach a bielom svetriku. Aj babka mi hovorievala ze neexistuje male dieta obliect do cierneho/tmaveho. Ja som teda svoje deti pohrebov usetrila kym boli male, ale ak by sa inak nedalo, zvolila by som take neutralne nenapadne farby.... siva, hneda, mozno tmavomodra. Bez vzorov,potlací.... ale nech pojde v hocicom, pri malom dietati to nikto rozoberat nebude.
V rodine mala trojročná biele šatky.
@anonym_autor absolútne by som to neriešila, môj malý bol tiež na pohrebe mojej babky, nemala som ho vtedy komu dať a mal horčicovu bundu a nikto sa nad tým nepozastavil! Je to dieťa a tiež mi bolo povedané, že dieťa sa nemá obliekať na pohreb do tmavého
Normálne by som jej dala nejaké šaty, alebo leginky a tričko a hotovo
@anonym_autor boli sme na pohrebe aj kare a syn mal 10 mesiacov, mal na sebe body s krátkym rukávom tmavomodré, bolo to ale namornicke čiže biele, a tmavomodré kraťasy. Nedalo sa inak, išlo o veľmi blízku rodinu som rada, že sme boli všetci. A 2 ročnej by som dala šaty, nemusia byt čierne, inej farby kľudne, možno tmavomodré a vynosi aj inokedy
@anonym_autor úplne normálne by som obliekla. Čo sa týka farieb tak napríklad u gréckokatolíkov je smutocna farba bordová.
@anonym_autor ked mi zomrela babka,male deti z rodiny prisli na kar a mali uplne normalne oblecenie.nejake saty,tusim aj svetlej farby.ale ani to nikomu neprislo divne,ani na um,zeby riesili farbu.doteraz som si to ani neuvedomila :D za mna ak ide len na kar je to asi jedno..ale zas to je nasa rodina,my to neprehaname so "zvykmi"..zavisi ako to mate vy.
Riesit smutocne oblecenie u 2 rocneho je podla mna totalne prehnane, je to dieta, ja by som mu vobec neobliekala nic cierne, normalne ako kazdy den. Teda ak uz na ten pohreb vobec musi ist ze ho nemas kam dat.
@modrahruska to ani nie že na pohreb , ale na kar. Ja by som teda tiež dvojročné dieťa neťahala na pohreb a už vôbec nie na kar ….
@modrahruska to ani nie že na pohreb , ale na kar. Ja by som teda tiež dvojročné dieťa neťahala na pohreb a už vôbec nie na kar ….
@anonym_d75fe5 keď nie je iná možnosť tak ju vziať musím. Na pohreb som varovanie vybavila, dlhšie u cudzích nevydrží. Všetci blízky idú na pohreb..
Ďakujem za odpovede, pôjdem jej kúpiť jednofarebné šaty, asi biele, béžové, modré.. uvidím čo nájdem
Pokojne by som obliekla to, čo píšeš. Alebo hocičo iné, samozrejme slušnejšie (nie staré vygajdané tepláky a pod. 🙂), nie extra krikľavé, ale na farbe u 2-ročného dieťaťa fakt nezáleží. Skôr by mi asi pripadalo divné, keby som také malé dieťa videla navlečené celé v čiernom.
Asi záleží, ako to máte v rodine nastavené. Keď zomrela moja mamka, všetky vnúčatá si obliekli oblečenie, ktoré im kúpila ona. Aj kvetované šaty či pásikavú košeľu.
Ja brávam 2r dieťa aj na pohreb, aj na kar, aj k truhle ak je to blízky človek.
Oblečenie by som vybrala slušné, tmavšie, ale určite by som kvôli tomu nekupovala nič nové. Úplne v pohode to čo píšeš, topánky by som možno zvolila neutralnejsie, ale ak iné nemáš, tak nerieš. Kar nie je o oblečení (aj keď viem, že staršia generácia má tendenciu to riešiť a ohovárať 😃)
@anonym_autor oblieka som normálne akurát že len tmavé farby ( malé čierne legíny mikinu a tmavomodré body z obrázkom )

@anonym_autor 2r by som vôbec neriešila, pohodlné obliecť. Ved je to dieťa. Aj keby malo ružové šatičky.