Prečo niektoré deti nenosia funkčné zimné oblečenie?
Opakovane sa stretávame s tým, že deti chodia do zimného počasia neprimerane oblečené a počas pobytu vonku doslova premoknú. Sneh sa im dostáva do topánok cez nefunkčné oteplovačky, majú mokré nohy, holé uši,... Chodievame s deťmi von a reálne vidíme, ako sa v tom hýbu, ako si sadajú do snehu a ako im sneh pri každom pohybe vchádza priamo do čižiem. Vidíte to aj vy doma? Skúšali ste s dieťaťom ísť do snehu v tomto oblečení a pozorovať, čo sa deje po desiatich minútach? Lebo niekedy to pôsobí tak, akoby dieťa v snehu nikdy reálne nebolo. Následne však prichádzajú sťažnosti na častú chorobnosť. Je preto na mieste položiť si otázku, či problém naozaj vzniká v škôlke, alebo už doma pri výbere oblečenia. Zimné oblečenie má dieťa chrániť, nie len dobre vyzerať.
Aj vaše deti chodia z MŠ zmočené? V čom vidíte chybu vy?
@senta_sofia nikde sa nepíše o zákaze, je to len odporúčanie. Existujú aj kukly, ušianky, baranice na magnety a tisíc iných systémov.
Ty len hľadáš spôsob ako si dokázať že si najmúdrejšia a aby si našla čokoľvek čím dokázať že decko musí byť mokré a neexistuje cesta ako zabezpečiť aby ostalo suché. Nedokážeš do tej svojej lebene dostať informáciu že existuje tisíc iných možnosti a nemusí to byť overal za 500e. Len sa chceš hádať a hádať. Si totálne prízemná a trápna už s tými svojimi debilnymi príspevkami a teším sa na ďalšiu odpoveď. Krásnu nedeľu prajem
@anonym_autor prízemná a trápna si tu len ty.
@anonym_autor dieta neochorie z toho, ze mu na vychadzke trcalo ucho z ciapky, ani z toho, ze mu zasiel sneh pod nohavice alebo malo mokre rukavice. Uz si uvedom, ze sople, kasle, kychanice su infekcne ochorenia, ktore sa najlepsie siria vtedy, ked su deti v uzavretom priestore, teda v triede kde je teplucko a su suche. Ci ma ciapka snurky, ci nie to nijak neovplyni. A ani "prievan do ucha" nie je z toho, ze ucho ofuklo, to je tiez iba a len zapal z infekcie, ktora sa rozsirila z nosa.
@viestta presne to som chcela aby tu odznelo
@viestta presne to som chcela aby tu odznelo
@anonym_autor chcela si, aby odznelo, ze deti su chore z virusov, ale v uvodnom prispevku pises o tom, ze je to zo (zleho) vyberu oblecenia 😀
@anonym_autor pokiaľ viem, tak zo zimy, ktorú popisuješ, ešte nikdy nikto neochorel... Ale aby som ti odpovedala - naše deti chodia oblečené normálne, do snehúl im sneh nelezie, zimné veci majú s vysokým vodným stĺpcom atď. Ani nemáme v okolí nikoho, kto by deti strojil, ako píšeš. Na druhej strane, naše decká cca od 5 rokov trávia každý druhý zimný večer otužovaním v bazéne, ktorý má napr. dnes -2. Lezú tam v neoprénových ponožkách a s čapicou na hlave👍Prepdokladám, že keby som ich vyhodila do mrazu so šušťákmi z Poľska a v teniskách, tak by si skôr zlomili nohu, než že by sa to podpísalo na kašľoch a sopľoch...
@anonym_3c4138 lebo som asistentka a nie je to v mojej kompetencii
@anonym_autor a coho asistentka? Predaja? Ak.ano ved im odporuct nieco lepsie kvalitne
@anonym_autor chcela si, aby odznelo, ze deti su chore z virusov, ale v uvodnom prispevku pises o tom, ze je to zo (zleho) vyberu oblecenia 😀
@senta_sofia obaam sa, ze ten koment o 18:28 mal byt ironia... Lebo ak by to vedela nazalozi tuto hlupu diskusiu, kde XY krat argumentovala oblecenim ako jedinou ochranou pred soplami, kaslami a kychackami u predskolakov a deti vo vseobecnosti.
@anonym_autor ja som to tiež nezažila a ani u seba a to máme kvalitne oblečenie ,ako udržis tie nohavice na tých topánkach ,ja keď chodím na kopce musím mať štucne kvalitne a popod topánku klasicky uchytené ,inak sa to nedá
@minenkaa Mojim som ponasivala gumicky zo spodu oteplovakov a pekne davam popod cizmu/topanku. Tak je to najlepsie. Aj ked moze sa zosunut pri hre, ale vacsinou to tam vydrzi, oteplovaky sa nevyhrnaju, nedostane sa do topanky sneh.
@senta_sofia obaam sa, ze ten koment o 18:28 mal byt ironia... Lebo ak by to vedela nazalozi tuto hlupu diskusiu, kde XY krat argumentovala oblecenim ako jedinou ochranou pred soplami, kaslami a kychackami u predskolakov a deti vo vseobecnosti.
@viestta to je taky super pocit, ze si nevies dieta obliect a nakoniec zistis, ze nevies ani citat, lebo sa zapajas do prispevku, ktory nemal byt o obleceni, ale o virusoch. Jedine, preco som tu je, ze dufam, ze mi tu posle fotku tych zmacanych deti a dozviem sa, v akom regione Slovenska sa tato drama odohrava
@anonym_autor my sme boli včera na lyžiarskom a sankarskom výcviku a z 20 detí boli 2 mokré na nohách... Všetky boli zakasané, oteplovacky potiahnuté až na topánky... Lenže keď sa deti váľajú po snehu tak sa im naberie, takisto pri bobovaní... Preto mali zo sebou náhradné veci... Som rodič.
Mám dve deti, keď s mini ideme na boby, tak tá staršia školáčka je vždy mokrá aj napriek zakasaniu, gumičke na topánkach. Mladšia s gatami s Lidla je suchá...a to teda ich nenahanam na kopci či majú všetko upravené tak, ako keď sme tak prišli. Deti musia zažiť aj diskomfort.
Pokiaľ deti majú normálne oblečenie do snehu.Vcera niektoré prišli bez rukavíc a čiapok...
@anonym_autor chyba je podla mna v tom, ze kopa ludi nakupuje tieto veci v lidli, sinsai, pepcu atd. A pri tom taky decathlon alebo exisport maju tiez fajn veci.
Pre pripad, ze by sa niekto chcel rozculovat nad cenami - moje deti nosia dupeto, moe, northface a reimu, froddo a jonap topanky. Vacsina kupovana v bazari a nepremoka im to. Treba trosku rozmyslat a nekupit zakazdym prvu blbost, ktora mi pride do cesty. Ceny su polovicne a po starsom dedi mladsi.
@senta_sofia ja som v každej triede, rotujem. Čo by si chcela vidieť? Ako vyzerá oblečenie deti ktoré sú po 10 minútach mokré a tých, ktoré ostanú v suchu aj po 2 hodinovej guľovačke? Myslíš, že niekto založí diskusiu aby písal o mokrých deťoch a vymýšľal si že existuje aj suché dieťa po sánkovačke/guľovačke?
To vážne dievčatá? Je pre vás až také scifi uveriť, že sú funkčné veci ktoré udržia deti v suchu a v teple? Tak sa tu zišli dotknuté mamičky ktorých sa to výsostne dotýka a zrejme neviete dieťa obliecť správne.
Tak nedám dieťaťu cizmy po členok ale vyššie a otepľovaky stiahnem dole, majú aj Gumičku ktorú zavadite o podrážku čižmy. Ako sa tam podľa vás dostane sneh??? Ak to má dieťa takto poistené. To isté rukavica, ak sa natiahne na bundu a poriadne zatiahne lepakom, ako dnu vojde sneh? A čo je na zavazovacích čapiciach? Že pri prvom otočení hlavy sa nedvihne nad uši? Mať šnúrky je trápne?
Nehnevajte sa na mňa ale naozaj odpovede typické pre presne tie mamičky ktoré kúpia snehule v ccc a overal z lidlu.
Končím túto diskusiu a nestaram sa viac o to ako sú (NE)oblečené cudzie deti.
@anonym_autor ved rodicom normálne povedzte, ze dnes ideme do snehu, mozno bude mokro nech prisposobia tomu oblečenie, lebo veľa detí je úplne premocenych. Neviem ako teraz ale overal z lidla sme nosili pravidelne a za nas to bola topka. A to môžem porovnať aj s drahšími značkami...
Ja davam synovi vrchne nohavice, dokonca z lidla, su super aj zateplene, aj volnejsie- pod tym ma tenke uzsie teplaky, nema vyslovene snehule, ale zimne topanky, zatial v pohode - mame aj zimne oteplovacky, ale tie su na traky a nie je to uplne prakticke - to davame len ked sa ideme raz za rok sankovat. Tu na zapade naozaj nie je velmi sneh, len obcas ... takze mi to pride postacujuce.
Tak hlavne treba chodit na primerane dlhy cas von, zabezpecit ze ak su vonku tak su v pohybe a vnutri maju suche oblecenie. Ano maju mat deti oblecenie do zimy na von. Je kontraproduktivne aby mali vnutri xvrstiev a bolo im.horuco a na to si daju zimnu vrstvu a idu velakrqt spoteni von... problem so skolkarmi (ale vidnp tu aj debatu so skolakom), je ze sa nevedia/nechcu deti obliect. Bohuzial riesit treba to. Trucky ako si v -5, -10stupnoch neda niekto termopradlo alebo oteplovaky ak vonku nakydalo 40cm snehu??? A idu sa hrat? No to si musia rodicia vyriesit.
To ze sa detom nahrnie sneh do topanok je najmenej... vytrasie si ho a ide dalej.. kolkokrat sme msli sneh vsade a prezili sme to. Mam skusenost ze dieta mi neochorelo ked behalo po vonku, lyzovalo, skoncilo v potoku... dieta mi vacsinou ochorelo po kratkych presunoch ked sme z tepla do zimy a naopak chodili, do studeneho auta a do skolky atd... lebo vsak na co navliekat to a ono ved sme tam za par minut. A toto iste mam aj ja.. a potom ked pridu dnu a neprezlecu sa z mokreho... cize hned do sucheho na kompet...
Ja by som napr lyziarske drah3 a funkcne veci dcere do skolky nedala, cize tie.lacnejsie verzie = proste za urcity cas premoknu. Cizmy by mali mat riadne zaimpregnovane, nepremokave 😆 ale to vacsina rodicov vie, skolkarov iste neposlu v teniskach.
@anonym_autor predávam v športovom obchode, momentálne lyže, korčule a funkčné prádlo, termo prádlo. Nevidím logiku v tom. Aby som dieťaťu dala termo tielko, legíny a nezakásala mu to tielko do nohavíc, aby nemal holý chrbát, v takom prípade to ani nemá nič s termo, a za ďalšie dostane sa tam sneh tak či tak. Čiže skôr kúpiť obyčajne tielko, trošku dlhšie, dať ho do gatí, pančušky, legíny, vysoké ponožky. Oteplovačky s gumou ja čižmy, nie do čižiem a bundu s rukávnikom. Tam nie je šanca, aby sa sneh dostal na telo. Šál do krku, nakrčkník, čiapka priliehavá, malým deťom na viazanie, alebo aspoň s "ušami"
A snehu sa netreba báť, moje deti keď majú mokré rukavice, daju dole , zohrejú si ruky vo vrecku a oblečú druhé.
@kavasmliekom na to, ze robite s funkcnym oblecenim by ste si mohli nieco o tom aj nastudovat. Dat dietatu bavlnu namiesto terma je proste blbost. Tam sa nemusi dostat sneh, ale dieta sa spoti, bavlna navlhne a ostane dietatu zima a ochorie. Ale samozrejme termo je na nic, ked na to hodite lacnu polyesterovu nepremokavu bundu, v ktorej sa dieta dopoti jak cibazol... Ja to stále vravim, ludia sa nevedia obliekat do zimy a uz tym duplom nevedia obliekat svoje deti
Vážená pani učiteľka, oznamujem vám, že ochorenia nie sú spôsobené zimou, ale vírusmi a baktériami.
Čo je to funkčné a nefunkčné???? 🤣🤣🤣🤣
To je teraz nový výraz z LIDL??? 🤦🏼🤦🏼
@dianaaaaa nie, nie je to novy vyraz z Lidlu. Termin funkcne oblecenie sa pouziva dlho, urcite nie rok ani dva a je to rozne sportove a pracovne oblecenie s roznymi vlastnostami. Funkcne neznamena nepremokave, ani teple, pretoze kupis aj funkcne cyklisticke oblecenie na leto, aj funkcne pracovne ponozky.
@anonym_autor prečo sa niektoré matky starajú do všetkého a všetkých, aj keď im do toho nič nie je?
@dianaaaaa podla nej je nefunkcne funkcne oblecenie z Lidla. Vacsina veci je vsak nefunkcna, ked sa nepouziva spravne.
@kavasmliekom na to, ze robite s funkcnym oblecenim by ste si mohli nieco o tom aj nastudovat. Dat dietatu bavlnu namiesto terma je proste blbost. Tam sa nemusi dostat sneh, ale dieta sa spoti, bavlna navlhne a ostane dietatu zima a ochorie. Ale samozrejme termo je na nic, ked na to hodite lacnu polyesterovu nepremokavu bundu, v ktorej sa dieta dopoti jak cibazol... Ja to stále vravim, ludia sa nevedia obliekat do zimy a uz tym duplom nevedia obliekat svoje deti
@jozoraz píšem niečo o Tom, že termo je blbosť a mám dať radšej bavlnu? Reagovala som na to, že termo keď nie je správne oblečené, neplní tiež žiadnu úlohu. Keď si dám termo nohavice a krátke ponožky, členky budem mať holé tak či tak. Tiež keď si nezakašem tričko do nohavíc, alebo ináč nekrilyhem chrbát, sneh sa mi tam dostane tak či tak a bude mi zima. Termo nie je na to, aby dieťa neochorelo, ale aby sa nespotilo a nepremoklo. Ak sa správne používa.
Baby viete čo, ja som tento rok kúpila babám topánky každej za 60e, snehule Superfit s goratexom a druhej Primigy tiež s goratexom, riadne naimpregnované... a nikdy nemali nohy mokrejšie ako v nich, oteplovačky mali riadne zapravené a ponožky sa dali žmýkať, skoro ma vyrútilo... Ako také náhradné majú snehule z lidlu a musia nakoniec nosiť tie lebo v nich majú nohy v suchu.... Tak ja už neviem 😄 ak viete poradťe ozaj dobré topánky čo nepremoknú.... Niekedy ozaj nie všetko lacné je aj horšie...
@anonym_autor ja už síce deti mám školopovinné, ale stretávala som sa stým v MŠ bežne aj ja. Veľa detí malo nedostatočné oblečenie. No tie kvalitnejšie materiály a čo to stoja a nie každá rodina si to môže dovoliť ale povedzme si pravdu je aj kopec rodičov ktorym je to šuma fuk, idú do potravín na nákup , zbadajú oteplovačky za 15e, zbadajú snehule za 10e a tak to kúpia- pre nich vybavené. To že dieťa bude mat mokrú nohu alebo mu bude zima na to nepozerajú a už vôbec nepozerajú vodný stĺpec, z čoho je to vyrobené atď.. každý rodič/rodina je iná a kladie dôraz na niečo iné.
Baby viete čo, ja som tento rok kúpila babám topánky každej za 60e, snehule Superfit s goratexom a druhej Primigy tiež s goratexom, riadne naimpregnované... a nikdy nemali nohy mokrejšie ako v nich, oteplovačky mali riadne zapravené a ponožky sa dali žmýkať, skoro ma vyrútilo... Ako také náhradné majú snehule z lidlu a musia nakoniec nosiť tie lebo v nich majú nohy v suchu.... Tak ja už neviem 😄 ak viete poradťe ozaj dobré topánky čo nepremoknú.... Niekedy ozaj nie všetko lacné je aj horšie...
@viktoria63 nohy mali spotene tym padom,.. moj ked bol mladso msl tiez superfit. Nikdy nemal nohy mokre..
A moji teraz nosia Geox a ecco.
@viktoria63 nohy mali spotene tym padom,.. moj ked bol mladso msl tiez superfit. Nikdy nemal nohy mokre..
A moji teraz nosia Geox a ecco.
@anonym_5da53d určite neboli spotené, boli úplne premočené zvonku aj zvnútra. Geox sme mali minulý rok, tie boli fajn ale nevystrájali tolko v snehu ako tento rok, možno skúsime o rok.
@anonym_5da53d určite neboli spotené, boli úplne premočené zvonku aj zvnútra. Geox sme mali minulý rok, tie boli fajn ale nevystrájali tolko v snehu ako tento rok, možno skúsime o rok.
@viktoria63 si prvy clovek, ktoreho poznam, co mal problem so Superfit 🤷♀️
Primigy neviem, snehule sme nemali, kupujem iba tenisky.
Ale teraz som spokojna s ecco a Geox 🙂
@viktoria63 si prvy clovek, ktoreho poznam, co mal problem so Superfit 🤷♀️
Primigy neviem, snehule sme nemali, kupujem iba tenisky.
Ale teraz som spokojna s ecco a Geox 🙂
@anonym_5da53d no však to, aj ja som ich kúpila na základe recenzií, no neviem čo sa stalo, či chybný kus.... Nedávam im ani hrubé ponožky a teda bola som nemilo prekvapená, komplet celé ponožky boli mokré, nie len na chodidlách, proste celé ako vytiahnuté z práčky.....Ecco sme ešte nemali, skúsime.
@viktoria63 ja uz desatrocie kupujem tie lidlove, tiez som to zobrala najprv len na dvor dokopat, ale nedam na ne dopustit, rovnako ako na lyziarske oblecenie, co sme tiez kupovali ako nahradne a zistili, ze je rovnako dobre ako drahe supravy, co sme mali pred nim.Inak chvalia aj tie gumaky mamut s vlozkou, ale mne pridu moc siroke na behanie.

@senta_sofia nikde sa nepíše o zákaze, je to len odporúčanie. Existujú aj kukly, ušianky, baranice na magnety a tisíc iných systémov.
Ty len hľadáš spôsob ako si dokázať že si najmúdrejšia a aby si našla čokoľvek čím dokázať že decko musí byť mokré a neexistuje cesta ako zabezpečiť aby ostalo suché. Nedokážeš do tej svojej lebene dostať informáciu že existuje tisíc iných možnosti a nemusí to byť overal za 500e. Len sa chceš hádať a hádať. Si totálne prízemná a trápna už s tými svojimi debilnymi príspevkami a teším sa na ďalšiu odpoveď. Krásnu nedeľu prajem
@anonym_autor dieta neochorie z toho, ze mu na vychadzke trcalo ucho z ciapky, ani z toho, ze mu zasiel sneh pod nohavice alebo malo mokre rukavice. Uz si uvedom, ze sople, kasle, kychanice su infekcne ochorenia, ktore sa najlepsie siria vtedy, ked su deti v uzavretom priestore, teda v triede kde je teplucko a su suche. Ci ma ciapka snurky, ci nie to nijak neovplyni. A ani "prievan do ucha" nie je z toho, ze ucho ofuklo, to je tiez iba a len zapal z infekcie, ktora sa rozsirila z nosa.