icon

Prečo niektoré deti nenosia funkčné zimné oblečenie?

9. jan 2026

Opakovane sa stretávame s tým, že deti chodia do zimného počasia neprimerane oblečené a počas pobytu vonku doslova premoknú. Sneh sa im dostáva do topánok cez nefunkčné oteplovačky, majú mokré nohy, holé uši,... Chodievame s deťmi von a reálne vidíme, ako sa v tom hýbu, ako si sadajú do snehu a ako im sneh pri každom pohybe vchádza priamo do čižiem. Vidíte to aj vy doma? Skúšali ste s dieťaťom ísť do snehu v tomto oblečení a pozorovať, čo sa deje po desiatich minútach? Lebo niekedy to pôsobí tak, akoby dieťa v snehu nikdy reálne nebolo. Následne však prichádzajú sťažnosti na častú chorobnosť. Je preto na mieste položiť si otázku, či problém naozaj vzniká v škôlke, alebo už doma pri výbere oblečenia. Zimné oblečenie má dieťa chrániť, nie len dobre vyzerať.
Aj vaše deti chodia z MŠ zmočené? V čom vidíte chybu vy?

Strana
z5
viestta
Včera o 11:34
@anonym_autor

@senta_sofia nikde sa nepíše o zákaze, je to len odporúčanie. Existujú aj kukly, ušianky, baranice na magnety a tisíc iných systémov.
Ty len hľadáš spôsob ako si dokázať že si najmúdrejšia a aby si našla čokoľvek čím dokázať že decko musí byť mokré a neexistuje cesta ako zabezpečiť aby ostalo suché. Nedokážeš do tej svojej lebene dostať informáciu že existuje tisíc iných možnosti a nemusí to byť overal za 500e. Len sa chceš hádať a hádať. Si totálne prízemná a trápna už s tými svojimi debilnymi príspevkami a teším sa na ďalšiu odpoveď. Krásnu nedeľu prajem

@anonym_autor dieta neochorie z toho, ze mu na vychadzke trcalo ucho z ciapky, ani z toho, ze mu zasiel sneh pod nohavice alebo malo mokre rukavice. Uz si uvedom, ze sople, kasle, kychanice su infekcne ochorenia, ktore sa najlepsie siria vtedy, ked su deti v uzavretom priestore, teda v triede kde je teplucko a su suche. Ci ma ciapka snurky, ci nie to nijak neovplyni. A ani "prievan do ucha" nie je z toho, ze ucho ofuklo, to je tiez iba a len zapal z infekcie, ktora sa rozsirila z nosa.

aurora33
Včera o 12:08
@anonym_autor

@senta_sofia nikde sa nepíše o zákaze, je to len odporúčanie. Existujú aj kukly, ušianky, baranice na magnety a tisíc iných systémov.
Ty len hľadáš spôsob ako si dokázať že si najmúdrejšia a aby si našla čokoľvek čím dokázať že decko musí byť mokré a neexistuje cesta ako zabezpečiť aby ostalo suché. Nedokážeš do tej svojej lebene dostať informáciu že existuje tisíc iných možnosti a nemusí to byť overal za 500e. Len sa chceš hádať a hádať. Si totálne prízemná a trápna už s tými svojimi debilnymi príspevkami a teším sa na ďalšiu odpoveď. Krásnu nedeľu prajem

@anonym_autor prízemná a trápna si tu len ty.

autor
Včera o 17:28
@viestta

@anonym_autor dieta neochorie z toho, ze mu na vychadzke trcalo ucho z ciapky, ani z toho, ze mu zasiel sneh pod nohavice alebo malo mokre rukavice. Uz si uvedom, ze sople, kasle, kychanice su infekcne ochorenia, ktore sa najlepsie siria vtedy, ked su deti v uzavretom priestore, teda v triede kde je teplucko a su suche. Ci ma ciapka snurky, ci nie to nijak neovplyni. A ani "prievan do ucha" nie je z toho, ze ucho ofuklo, to je tiez iba a len zapal z infekcie, ktora sa rozsirila z nosa.

@viestta presne to som chcela aby tu odznelo

viestta
Včera o 17:34
@anonym_autor

@anonym_autor a toto som ti napisala uz vo svojom prvom(?) prispevku. Zopakovala som to aj dnes, lebo si to z toho prveho nepochopila.

senta_sofia
Včera o 17:57
@anonym_autor

@anonym_autor chcela si, aby odznelo, ze deti su chore z virusov, ale v uvodnom prispevku pises o tom, ze je to zo (zleho) vyberu oblecenia 😀

tiezjedna
Včera o 18:09

@anonym_autor pokiaľ viem, tak zo zimy, ktorú popisuješ, ešte nikdy nikto neochorel... Ale aby som ti odpovedala - naše deti chodia oblečené normálne, do snehúl im sneh nelezie, zimné veci majú s vysokým vodným stĺpcom atď. Ani nemáme v okolí nikoho, kto by deti strojil, ako píšeš. Na druhej strane, naše decká cca od 5 rokov trávia každý druhý zimný večer otužovaním v bazéne, ktorý má napr. dnes -2. Lezú tam v neoprénových ponožkách a s čapicou na hlave👍Prepdokladám, že keby som ich vyhodila do mrazu so šušťákmi z Poľska a v teniskách, tak by si skôr zlomili nohu, než že by sa to podpísalo na kašľoch a sopľoch...

ibatanecnica
Včera o 18:16
@anonym_autor

@anonym_3c4138 lebo som asistentka a nie je to v mojej kompetencii

@anonym_autor a coho asistentka? Predaja? Ak.ano ved im odporuct nieco lepsie kvalitne

viestta
Včera o 18:42
@senta_sofia

@anonym_autor chcela si, aby odznelo, ze deti su chore z virusov, ale v uvodnom prispevku pises o tom, ze je to zo (zleho) vyberu oblecenia 😀

@senta_sofia obaam sa, ze ten koment o 18:28 mal byt ironia... Lebo ak by to vedela nazalozi tuto hlupu diskusiu, kde XY krat argumentovala oblecenim ako jedinou ochranou pred soplami, kaslami a kychackami u predskolakov a deti vo vseobecnosti.

anonym_8fd51b
Včera o 18:55
@minenkaa

@anonym_autor ja som to tiež nezažila a ani u seba a to máme kvalitne oblečenie ,ako udržis tie nohavice na tých topánkach ,ja keď chodím na kopce musím mať štucne kvalitne a popod topánku klasicky uchytené ,inak sa to nedá

@minenkaa Mojim som ponasivala gumicky zo spodu oteplovakov a pekne davam popod cizmu/topanku. Tak je to najlepsie. Aj ked moze sa zosunut pri hre, ale vacsinou to tam vydrzi, oteplovaky sa nevyhrnaju, nedostane sa do topanky sneh.

senta_sofia
Včera o 19:01
@viestta

@senta_sofia obaam sa, ze ten koment o 18:28 mal byt ironia... Lebo ak by to vedela nazalozi tuto hlupu diskusiu, kde XY krat argumentovala oblecenim ako jedinou ochranou pred soplami, kaslami a kychackami u predskolakov a deti vo vseobecnosti.

@viestta to je taky super pocit, ze si nevies dieta obliect a nakoniec zistis, ze nevies ani citat, lebo sa zapajas do prispevku, ktory nemal byt o obleceni, ale o virusoch. Jedine, preco som tu je, ze dufam, ze mi tu posle fotku tych zmacanych deti a dozviem sa, v akom regione Slovenska sa tato drama odohrava

Strana
z5