icon

Reklamácia detských capačiek

14. aug 2025

Ahojte, capacky maju 2 mesiace. Myslite ze to mam reklamovat alebo sa nemam strapnovat a brat to proste ako vynosene.

Reklamácia detských capačiek
Strana
z2
katusik456
18. aug 2025

@anonym_autor čítala som komentáre, capacky nie sú určené na dlhodobé chodenie po vonku, nie je len začínajúci chodec ale chodí viac ako 3 mesiace. Nie všetci fyzioterapeuti toto odporúčajú 😀 ja by som odporučila topánočky, barefoot napríklad. Áno všetky detské topánky sú drahé hlavne barefoot…. Bohužiaľ treba hľadať sledovať výpredaje. Podľa mňa sú zničené preto lebo už sa v nich dieťaťu nechodí dobre, asi ak zakopava, možno sa v tom veľmi mu šmýka noha. Je potrebné vybrať iné už naozaj topánky

lienka.7
18. aug 2025
@anonym_autor

@benit
@mamina7070 bezne chodia deti von v capackach. Odporucaju to pediatri, fyzio aj podo. Ale ok beriem. Necham to tak

@anonym_autor mas mat obuv s pevnou pätou... nie hento paneboze. Opýtaj sa ortopeda, keď mu budu "padat" členky.

autor
18. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor mas mat obuv s pevnou pätou... nie hento paneboze. Opýtaj sa ortopeda, keď mu budu "padat" členky.

@lienka.7 dakujem, mam to odkomunikovane s podologom aj s pediatrom. Ty si vekova kategoria 50+ ze?

kaca222
18. aug 2025
@anonym_autor

@lienka.7 dakujem, mam to odkomunikovane s podologom aj s pediatrom. Ty si vekova kategoria 50+ ze?

@anonym_autor som jej chcela napísať to isté zrovna. A ešte ti sem za chvíľu hodí článok z denníka N od nemenovanej podologičky. To je tak, keď sa niekto priebežne nevzdelava, lebo predsa naše babky vedeli najlepšie 😃

lienka.7
18. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jasne, lebo podologicka je lekárka, vsak? Potom nechápem, naco ľudia s deckami s plochými nohami a vpadnutymi clenkami lozia otravovať ortopéda? 🤔 Ale ok, nemienim sa s tebou hádať. A ano mam 90+, vlastne už píšem zo záhrobia pani moderná...

kaca222
18. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor jasne, lebo podologicka je lekárka, vsak? Potom nechápem, naco ľudia s deckami s plochými nohami a vpadnutymi clenkami lozia otravovať ortopéda? 🤔 Ale ok, nemienim sa s tebou hádať. A ano mam 90+, vlastne už píšem zo záhrobia pani moderná...

@lienka.7 vieš čo ja sama som lekárka, aj keď úplne iného odboru a zopakujem čo som napísala - treba sa priebežne vzdelávať a to platí aj pre lekárov. Bohužiaľ aj medzi lekármi naprieč generáciami sú rôzne názory, stále sú pediatri čo budú deťom násilne sťahovať predkožku, stále sú zubári, čo nechajú deťom rozvŕtané zuby, stále sú lekári čo povedia, že deti nesmú používať slnečné okuliare.
Často to súvisí s vekom, ale nie vždy. Česť výnimkám.
P.S.: k ortopédovi ide človek už väčšinou s problémom, čo je trochu iný prípad než fyziologicky sa vyvíjajúce chodidlo dieťaťa

autor
18. aug 2025
@lienka.7

@lienka.7 preco znevazujes podologov? Bola som u takeho ktoreho nam odporucila priamo pediatricka. A sledujem aj mnohych fyzio, kde sa tiez vacsina priklana k makkym botam u malych deti

timea301196
18. aug 2025
@lienka.7

@lienka.7 presne ako nám…

sense
18. aug 2025
@anonym_autor

@lienka.7 preco znevazujes podologov? Bola som u takeho ktoreho nam odporucila priamo pediatricka. A sledujem aj mnohych fyzio, kde sa tiez vacsina priklana k makkym botam u malych deti

@anonym_autor mne zas podologicks, dokonca aj ortopéd a fyzioterapeut povedal ani čisto barefoot ani čisto pevný členok nie je dobrý. Na tvrdý povrch (betón, asfalt, dlazba) by malo mať dieťa nohu spevnenú, na mäkké povrchy piesok ,tráva,drobné kamienky , plávajúca podlaha sú lepšie barefooty alebo úplne boso. Ako profilaxia proti valgozite, alebo tendencii deti špičkovat.

autor
18. aug 2025
@sense

@anonym_autor mne zas podologicks, dokonca aj ortopéd a fyzioterapeut povedal ani čisto barefoot ani čisto pevný členok nie je dobrý. Na tvrdý povrch (betón, asfalt, dlazba) by malo mať dieťa nohu spevnenú, na mäkké povrchy piesok ,tráva,drobné kamienky , plávajúca podlaha sú lepšie barefooty alebo úplne boso. Ako profilaxia proti valgozite, alebo tendencii deti špičkovat.

@sense jasne, tak chodime na ihrisko s kocikom a tam beha po trave, kamienkoch, po piesku. Ale tak ked ideme napr do obchodu tak tam tiez bol v capackach.

anonym_e6c8ea
18. aug 2025
@anonym_autor

@sense jasne, tak chodime na ihrisko s kocikom a tam beha po trave, kamienkoch, po piesku. Ale tak ked ideme napr do obchodu tak tam tiez bol v capackach.

@anonym_autor taketo capacky su fajn na doma, do detskych kútikov, ale urcite nie na von. Nie je sanca aby toto vydrzalo chodzu vonku. Ved su viditelne mechanicky zničené aj špinavé. Syn nosil taketo capacky do 4 rokov na doma. Na vonku kup normalne bf topanky, napr. nejaké prewalker ako ti radili.

Strana
z2