icon

Šaty na prijímanie a habit

18. máj 2025

Ahojte. Je čas prijímaní a nás to čaká teraz. U nás majú habity. Dcére sme kúpili aj biele šaty, vybrala si sama a plánujeme dať na oslavu v reštaurácii. A teraz neviem či jej tie šaty mám dať už na prijímanie pod ten habit alebo rýchlo domov prezliecť. Ako to mávate u vás ? Ja sa neviem vôbec rozhodnúť. Nechcem aby dcéra ,,vytŕčala" z davu...ďakujem

kacena4
18. máj 2025

zalezi ako honosne ich ma, ak jemne a nebudu vytrcat extra kludne jej ich daj pod, avsak ci sa ona v tom bude dobre citit treba to vyskusat. moja mala pod tym nohavice a tricko prave pre tu pohodu pocas omse

dzulli1980
18. máj 2025

Moja dcéra mala včera prijímanie ... šaty mala úplne jednoduché, žiadne tortové, dvestovrstvové, takže rúcho mala na nich ... čo som odsledovala, všetky dievčatká mali šaty a na nich to rúcho, chlapci obleky a takisto mali na nich rúcho ... lenže u nás bola včera zima cca 9 st. ... takže moc teplo im takto oblečeným nebolo.

viky7
18. máj 2025

dcera minuly rok dievcata prisli z domu v satach, prezliekli sa v kostole na omsu to tych rovnosiat a po omsi zase do siat

sense
18. máj 2025

Akurát som dnes bola na prijmani , dievča malo šaty pod habitom , pred kostolom habit vyzliekla , a v reštaurácii sa aj tak prezliekala do normálneho oblecenis

zuzinka888
18. máj 2025

Moje baby mali saty pod habitom- no kupili sme " obycajne" spolocenske saty ktore potom vynosili.

gab1sol
18. máj 2025

Čo ja viem, tak šaty pod habit. Ale záleží teda aké šaty, dcéra mala včera s tylovou sukňou, to by jej tam nepasovalo. U nás išli deti vo svojom oblečení.

araavdva
18. máj 2025

My sme mali dnes. Dcéra mal šaty pod habitom. Ale čo som si pozerala bola jediná. Ale zas na druhej strane jej to skoro nebolo vidno. Kruh si dala až keď sme šli do reštaurácie aj to taký jemný iba.
Takže záleží aj od toho aké ma šaty. A aké bude počasie. Dnes bolo u nás chladno takže v pohode zniesla dvoje šaty.

lilian183
18. máj 2025

Sa opýtaj ostatných rodičov ako budú ich deti

ada12345
18. máj 2025

U nas mali vsetci saty a obleky pod habitom. Lebo vsak prisli v satach/oblekoch, zhromazdili sa v kostole, potom im az rozdali habity a po omsi tie habity aj hned vratili. Je ale pravda, ze bolia asi 2 dievcata, co pod tym mali take obrovske saty, jedna este aj s vleckou, ze to vyzeralo cudne. Normalne klasicke saty na prijimanie vyzeraju pod habitom pekne.

nevenka
19. máj 2025

Nasa mala v sobotu, mala saty pod ruchom, aj vsetky ostatne dievcata, ziadna nemala tortoidne saty, ale pekne tylove sukne, bohate, ale nie prehnane, nicomu to nevadilo. Po omsi vyzliekli, vratili a fotili sme sa potom spolu uz v satach.

zdenka67
19. máj 2025

Ahojte, ideme na 1.sv prijímanie, sme krstni rodičia, koľko peňazí sa dáva ako dar? Ďakujem za info

dominikamacakova
19. máj 2025

Načo domov, veď môže sa prezliecť aj v kostole, alebo v aute.

mamusa123456789
20. máj 2025

Náš to čaká v nedeľu a budú mať šaty a pán farár to odôvodnil tak, že kedysi mávali habity a dievčatá co mali pod hsbitom šaty vyzerali ako jaternice

autor
20. máj 2025
@mamusa123456789

Náš to čaká v nedeľu a budú mať šaty a pán farár to odôvodnil tak, že kedysi mávali habity a dievčatá co mali pod hsbitom šaty vyzerali ako jaternice

@mamusa123456789 🤣🤣🤣 dobré 😅

lilian183
26. máj 2025
@zdenka67

Ahojte, ideme na 1.sv prijímanie, sme krstni rodičia, koľko peňazí sa dáva ako dar? Ďakujem za info

@zdenka67 ja som ako krstná peniaze nedávala, kúpila som drahšie hodinky čo môže nosiť aj neskôr

autor
26. máj 2025
@zdenka67

@zdenka67 toto je asi veľmi individuálne a každý podľa svojich možností. My sme mali teraz prijímanie a moja dcéra dostala od krstných tortu, zlatú retiazku s krížikom a do obálky jej dali ešte 50€. Chceli kúpiť zlaté náušnice ale to ich už iný rodinný príslušník predbehol
Čo sa týka tých šiat čo som písala tak pod habit sme ich nedali. Nie preto,že sme nechceli ale vyzeralo to dokopy divne. U nás mali tie habity tak na úzko šité a čo som si všimla iba jedno dievčatko malo šaty pod