icon

Sú drahé detské oblečenia naozaj lepšie než lacné?

20. mar 2024

Ahojte žienky. Prosím Vás, teraz si pripadám totálne hlúpa, ale fakt nerozumiem, môžete mi to vysvetliť, prosím?
Pozerala som tričká pre deti v Pepcu a v Sinsay, myslela som, že zloženie bude šmejd, nejaká umelina, keďže všade čítam v skupinách, kde je dopyt po detských veciach, aby tieto značky ženy neponúkali, len kvalitné...no bola som prekvapená, väčšina veci je v týchto obchodoch stopercentná bavlna, veľa veci ešte má na štítku dodatok "organic"...Kde je teda háčik prosím? Prečo sú tieto bavlnené veci horšie ako u veľa iných, drahších značiek, ktoré tiež uvádzajú rovnaké zloženie? Ďakujem. Príjemný deň prajem. 🙂

Strana
z2
lauriik
20. mar 2024

Lebo vela veciam z pepca a sinsay sa po prvom vyprani pokrutia svy, vyblednu alebo su na nich zmolky.

klarissa25
20. mar 2024

Ale to ze je niečo 100% bavlna neznamená ze je to kvalitne a ze to aj niečo vydrží

lasona
20. mar 2024

Bavlna ma rôznu kvalitu. Závisí to od dĺžky vlákna. Napr. Egyptská ma dlhšie vlákna a tym pádom je kvalitnejsia. Čím kratšia,tým kvalita klesá. Takisto závisí od gramáže látky.

thereisabear
20. mar 2024

Podľa mňa látka je v pepcu najmenší problém. Skôr sa hneď zničí potlač a osobne tiež nemám dôveru k tomu, ako látky farbia.

ms_green
20. mar 2024

Farbia to kadečím. Vyperieš to na vyššiu teplotu už to nemá ani farbu ani tvar.

basulaak
20. mar 2024

Sinsay napr. Ano kupujem tam synovi tricka/teplaky. A vzdy si potom nadavam lebo zabudnem, ze po prvom vyprati sa mu vytaha golier na tricku okolo krku, pokruti a takisto aj vsetky svy. Navyse maju hnusne papierove visacky ktore skrabu aj po odstrihnuti. Omnoho radsej mam tesco f&f (pre babatka nic moc to sa zmensilo a vytahalo po prani) ale pre vscie napr 3 rocne deti uz su tricka a teplaky ok.tiez bavlna.

camelie12
20. mar 2024

@lauriik, veru. Alebo sa hned rozparaju a v susicke sa zbehnu snad o 2 cisla 🙈

ksebejka
20. mar 2024

Keď kúpiš čokoľvek z Pepca, tak to raz operies a je to zničené. Oproti tomu napríklad pyžamá z Nextu vynosia aj tri deti a pri častom praní vyzerajú rovnako. V konečnom dôsledku tá vyjdú drahé veci lacnejšie ako lacné, pretože ich posunies ďalej. O Tom, že nevytváras odpad kúpou takých nekvalitných výrobkov uz ani nehovorím...

buducamama
20. mar 2024

Neviem ako je na tom Pepco a Sinsay, ale nam svokrovci nosili veci z Turecka a uz nechceme nic, je to 100% bavlna, ale sprava sa to ako umelina, v tricku sa clovek dusi vo vlastnej stave a ponozky detto.

svetlonos
20. mar 2024

ahoj,
mspisem ti zo skusenosti. Bavlna z pepka sa rychlo spere , chtan Boze dat do sušičky a mas veci v háji. Ajbked! zo sinsai mam rastuce body a tie prezili aj susicku.
Zato veci z hm bavlnené hadzem do susicky a su pekne. Teda hlavne take tie zakladne kusky ako body. Ok jedny stoja sice skoro 7 € ale uz mi vydrzali aj 60ku a o susicke ani nehovorim. Tie jedny body so synsay boli nejaka vynimka asi 🙂

lusilla
20. mar 2024

Tak ja neviem ci som ja vadna alebo co ale teda mame doma skutocne kopu veci povodom z pepca ktore drzia ci uz farbu, sviky, tvar vsetko. Tricka lepsie ako ktorekolvek ine a to mam doma vselijake znacky. Teplaky z pepca ked su to take tie lepsie bavlnene nie umele ma uz piate dieta v poradi lebo si ich posuvame so susedou po detoch co som neverila. Ale zato Gap mikina farba teda kadejaka, dalsie tricko tej znacky dokrutene dotrhane po jednom dietati. Do susicky davam vsetko bez rozdielu mam vedla seba pracku a susicku len to z pracky rovno strkam do susicky nepreberam to ani nahodou, nic sa nescvrkava, nepara a neviem co. Ked sa mi pokrutilo tricko ci nohavice boli to znacky reserved a H&M to bol extrem. Dcera ma tricko z pepca a teda tak prijemny material som uz dlho nechytala a nevidela, ma ho velmi rada a uz ho ma dlho. Je pravda ze v Sinsay nenakupujem to pepco obcas ale vyberam si vela veci mame posunutych co svedci o tom ze to uz prezilo co to.

miadi
20. mar 2024

@lusilla Ja som mala par veci z pepco pre malu ked mala 10m a kvalita bola fajn nic sa nerozpadlo a ja periem kazdy den . dokonca aj podprdu z kik za 10e som mala super . A to vacsinou kupujem La senza ci VS handre Guess . Tiez vsetko hadzem do susicky na nizkej teplote. Gap moc nemam rada Lebo ich farby su hnet onicom . Ta cena je v nepomere ku kvalite. Na mikinach ok ale tricka su hnet ako stare.A HM pre mna uplne najhorsie. To uz vyzera nove Akoby to 3 deti nosili. Teraz som “ objavila” znacku forever21 Lebo zacali viac bavlnene a lanove veci robit a uplne lacne. Mozno zalezi aj na kvalite pracky a susicky. A prasku na pranie.

sashabb
20. mar 2024

@lusilla tiež pozerám o akej hroznej nekvalite sa tu píše. Nikdy sa mi tričká netočili, tepláky sú taktiež všetky fajn a to dávam všetko bez rozdielu do sušičky.

banalu
20. mar 2024

Vies co, ja mam doma teoriu, ze co u nas neprezije susicku k nam nepatri 😂 a na prekvapenie tricka zo Sinsayu jej drzia porovnatelne ako HMkove. A to periem dookola a susim, az som sama prekvapena. A to idu aj na 60tke kolkokrat..
Ja napr. naopak nechapem co je take uzasne na Lindex pyzamach, sprali sa rovnako ako HMkove ci Nextacke 🤣
Ale teda najdes u nas vsetko od lacnych az po drahe, kazde ma nieco lepsie, ine horsie.

jaroe
20. mar 2024

@lusilla aj ja som asi vadna, tiez mi tie veci z pepca a sinsay funguju normalne. Ale treba vediet aj vybrat. Ak niekto nerozozna bavlnu od polyesteru, hmatom, zrakom, potom sa moze "prekvapivo" bavlna zmolit alebo sa v tom clovek poti.

angeli121212
25. mar 2024

@lusilla súhlasím s tym pepcom da sa tam ozaj nakúpiť aj fajn oblečko akurát minule som tam malemu kupovala body a bola som prekvapená ake sú parádne, išla som tam účelovo nechcela som nič drahe kedže je vo veku že skoro nič nevydrží u neho bez fľakov ale teda zostala som ozaj milo prekvapená

angeli121212
25. mar 2024

@banalu ja som s lindexom skončila za tie peniaze som čakala lepšie a nie aby sammi urobila na pyžamku dierka a pod .

gleep1
25. mar 2024

Moja 3 rocna dcera okamzite zbada rozdiel medzi lacnotou a kvalitou. Ono okrem spomenutych zlych vlastností je dalsia ktorú asi nikto nespomenul a to elastickost danej veci, tie lacne sa casto vobec nedaju natiahnuť a obliekat do toho dieta je ako za trest. Kvalitné veci si vie dcerka obliecť aj vyzliecť sama, lacne nie lebo s tym nevie pracovat, nenatiahne sa jej to pri vyzliekani, zasekne sa v tom stale a podobne... Neznasam lacne veci

sashabb
26. mar 2024

@gleep1 s akou konkrétnou značkou máš prosím ťa takúto skúsenosť? 🙄 akože ja mám dve deti s dosť veľkým vekovým rozdielom, ale toto sa mi v živote pri ničom nestalo.

kulumulu123
26. mar 2024

Neviem ja kupujem veci v pepcu mam 4r syna a vzdy ked vyrastie z veci tie vyzeraju ako nove ziadne zmolky ani pokrutene svy.. Nosi ich denne do skolky aj teplaky nema vytahane kolena.. Ale zasa ja periem veci na 40'C s tym ze do kazdeho prania pridam namiesto avivaze ocot kvomi dezinfekcii, a susicku nepouzivam... Veci su v super stave a ak by niekto namietal ze smrdia pi octe tak vobec nie...

gleep1
26. mar 2024

@sashabb nestalo sa ti co? Ze oblecenie nebolo elastické? Tak si potom asi nikdy nezazila kvalitne oblecenie lebo by si vedela hned. Ale ore mna je shit popravde aj H&M a next..

sashabb
26. mar 2024

@gleep1 nestalo sa mi, že by dieťa nevedelo niečo obliecť, všetko oblečko sa dá bez problémov natiahnuť.

pralinka86
26. mar 2024

Myslim, ze každá znacka ma lepsie aj horsie veci. Vseobecne asi najvacsia spokojnost s hm, lindex, tchibo, next, name it, lebo tie veci nezmenia tvar po vyprati na 60tke, prežijú susicku, neparaju sa.
Ale niektore veci z 1 znacky sa vedia skor ozmolkovat, ci farby menit nez druhe. Cena danej veci z tej znacky to myslim, ze neovplyvňuje.
Napriek tomu kupujem tieto poväčšine, lebo vyperu a osusia sa u nas milion krat, dvomi detmi, aj tak su suce este na posunutie/podarovanie niektoré. Plus kupujem to v akciach, ako 2+1, ci 20-25% dole, takze nemyslim, ze su predrazene za to, co vsetko preziju 🙈

pralinka86
26. mar 2024

@pralinka86 a este vlastne kupujem len pár veci, lebo ich stale tocim, takze nemame toho vlastne vela

angeli121212
26. mar 2024

@gleep1 jaaj ty s tym tvojim shit...

misinka0611
26. mar 2024

Pepco išlo cenovo hore už sa ani neoplatí. F&F mi príde pomer cena a kvalita o dosť lepšie a hlavne majú aj zľavy často. Aj teraz majú akcie ako pekne príjemne tričko aj kvalitou aj výzorom pre dcéru jedno za 1€ a druhé za 1,75€? 🙂 Dá sa tam vybrať aj basic jednoduchá kolekcia kto nie je na veľké vzory, ale aj farebnejšie.

angeli121212
26. mar 2024

@misinka0611 teraz som aj ja zohnala v tescu malemu komplet teplakove nohavice na traky a Basic body maslovej farby za 5 eur čiže na to čo potrebujeme som s. Tescom spokojná, inak ešte aj kaufland čo má značku tak boli tiež minule zľavy jedno body za 2 eurá vyšlo a tiež za mna prijemná kvalita

gleep1
26. mar 2024

@angeli121212 prepac, jednoducho odpad 😊🙏

angeli121212
26. mar 2024

@gleep1 vidim že si so sebou spokojná že si nás oboznámila 😂

tamitamitami
26. mar 2024

Pepco, Sinsay (občas niečo kúpim keď sa mi veľmi páči) ale teda kvalita strašná, veľmi rýchlo sa veci zničia. Veľmi výnimočne tam nájdem vec ktorá je pekná aj po pár noseniach.
Tesco mám celkom rada ceny sú ok a aj kvalita je veľa krát dobrá. V Lidli napríklad kupujem mikiny, svetre, zimné overaly, občas bundu a gumáky (body a legíny sa mi tam až tak nepáčia kvalitou).
Lindex a HM majú super body a aj celkom kvalitné pyžamá, tie kupujem iba tam.

Strana
z2