icon

Veľkosť topánok pre dieťa s 13 cm nožičkou?

pokahontas123
27. feb 2024

Prosim vedeli by ste mi poradit aka velkost by bola vhodna pre dieta ktore ma 13cm dlzku? Uz som z toho trochu jelen…

petamich
27. feb 2024

tazko sa da povedat, co znacka to ina vnutorna dlzka, dokonca niekedy aj jedna znacka ale iny model, takze sa neda povedat, ze 20,21 (ale tu niekde)

kazdopadne mala by si mat minimalne 0.5 cm nadmerok, odporuca sa 1 cm - takze ak ma 13 cm nohu, vnutorna dlzka by mala byt 14 cm optimalne

pokahontas123
autor
27. feb 2024

@petamich dakujem pekne za odpoved, no ono to skor vyzera na 22, lebo ma 21 a ked dam nozicku na vlozku tak uz ju ma nadoraz.. len som si teda nebola ista, ze aka rezerva by tam mala byt…

anavixy
27. feb 2024

A nezabudni, ze je dolezita aj sirka nohy a topanky, aby sa dalo povedat, ze topanky sedia. Vlozka je mensia, nez realne topanka. Vzdy par mm tam bude rozdiel, pri nadmerku 0,5 cm by sa vraj uz topanky mali menit za vacsie, ale zacinajucim chodcom je asi lepsie dat mensi nadmerok (ale nie menej ako 0,5 cm) nez vacsi, aspon u nas to tak bolo 🙂

petamich
27. feb 2024

@anavixy u nas tiez, ked mal vacsi nadmerok tak zakopaval a zacal bojkotovat topanky, kupili sme mensie a dobre bolo