icon

Absolvovali ste kolonoskopiu?

stradivariuska
21. aug 2015

kocky, mate to niektora za sebou? Mna caka buduci tyzde. Ako ste to prezili? Napiste mi ci bolelo, nebolelo, napinalo na zvracanie, tlacilo. Ci ste mohli po chodit , sediet, zit..... Len ma zbytocne nestraste bojim sa uz dost aj tak. Chcem vediet realne pocity. Dikes

nikaella
21. aug 2015

Bola som a kolondoskopia je uplne v pohode... Nic nebolelo a sedala som hned po vysetreni.. Horsie je to ked to robia zvrchu. Na to som bola dva krat bez oblbovaku ale na treti (keby nieco) si urcite nieco dam
Neboooj 🙂

janickacrazy
21. aug 2015

Moja sestra na tom bola, tiež sa veľmi bála, ale nejako to prežila. Samozrejme, je to trochu nepríjemné, ale po tom v pohode žila, sedela, jedla, všetko ok.

zbezanka
21. aug 2015

Neboj,dá sa to prežiť.Aj ja som sa bála,ale úplne zbytočne.Nehovorím,že je to príjemné vyšetrenie,ale dalo sa to vydržať úplne v pohode.Dala som si pichnúť nieaký oblbovák a po vyšetrení som si chvílku poležala a išla v doprovode domov.Takže vôbec sa neboj 😉

aristka
21. aug 2015

Daj sa prispat

akab
21. aug 2015

ja som bola 3 tyzdne dozadu, dala som sa uspat.
Po zakroku som bola ok.

anik56
21. aug 2015

Bola som u úžasnej pani doktorky, ktorá bohužiaľ nedávno zomrela pri dopravnej nehode. :( Myslím, že záleží aj od prístupu lekára. Mne stále pripomínala, aby som sa ozvala, keď ma to bude bolieť. A keď som s spýtala, kedy to už má bolieť, tak už bol koniec. Veľmi spolupracovali aj sestričky, pritláčali mi na brucho a tým pomohli hadici pri prechode "zákrutami" čriev. Zhora sa mi to zdalo omnoho horšie, napínalo ma, dusila som sa, lebo mám problémy s dýchaním. Ale po ukľudnení dychu to bolo v poriadku.

amouramour
21. aug 2015

Bola, v celkovej anesteze, odporucam ju🙂

rika1968
21. aug 2015

Ahojte. Tiež som už pár krát prežila spomenuté vyšetrenie. Ja mám dosť pokrutené črevá tak to bolo viac nepríjemné, ale každy človek je iny preto možno že ty to budeš menej cítiť. Neboj sa, to vyšetrenie dlho netrvá a nebudeš mať vedlajšie účinky.

evelynm
21. aug 2015

Bola som dobrovolne, preventivne. Pocula som vopred vselijake horory a vôbec to nebolo hrozne. Trocha neprijemne je, ak mas nejake zrasty (ja som mala po sekciach), vtedy citis taky trochu bolestivy pocit, ktory sa ale v pohode da zvladnut. Dolezite je vopred sa pripravit, dokladne precistit crevo. Po vysetreni ma nechali chvilu polezat - asi 30 minut a potom som normalne fungovala, cestou domov som si aj nakupila 🙂 .

vajanika27
21. aug 2015

Ja som bola na toto vysetrenie asi pred rokom a tiez som sa hrozne bala, precitala som si kadeco, ale strach z problemov ktore som mala bol vacsi ako z vysetrenia. Povedala som si ze ked som prezila porod, tak toto nemoze byt horsie a skutocne aj tak bolo. Nebudem tvrdit ze to bolo prijemne a ze to nebolelo, ale dalo sa to vydrzat, pre mne bolo najhorsie ako mnohi to popisuju vpustanie vzduchu do creva, ale mala som skveleho dr. takze vzdy ked sa to nedalo vydrzat som ho poprosila nech to uvolni a tak aj bolo a pomahalo mi brutalne rozpravanie so sestrickou ked som nato nemyslela. Vysetrenie som absolvovala bez akykolvek oblbovakov. Takze neboj sa dopredu, lebo moze to prebiehat ako u mna, podla mna zalezi aj od toho ci mas akutne problemy, alebo ako to bolo u mna ze v tom case som problemy nemala.
Po vysetreni som bola so synom na ihrisku asi dve hodiny a fungovala som uplne normalne, ziadne obmedzenia 🙂

jahu348
21. aug 2015

zbezanka ahoj...ten oblbovak ....si nieco citila pritom??ci uplne v poho? kolko si platila??Ja mam ist v septemb. a rozmyslam nad injekciou...stoji 19e

cecilia68
21. aug 2015

Bola som už mnoho krát :( Nieje to až také strašné, zakaždým som dostala do žily nejaký oblbovák, čo veľmi nezaberá (bolo mi smiešno, ale keď mi to tam strčil, smiech ma prešiel) ale šla som domov normálne, po vlastných....akurát od hladu som ani nevidela :(

maajka83
21. aug 2015

Ja som bola na tom vyšetrení 4 roky dozadu. A v pohode. Akurát ma viac bolelo okolo jazvy po Sc. Ale v pohode akurát nepríjemne. Žiadny oblbovak mi nedali. Ani som netušila ze nieco take dávaju.