icon

AIMOVIG-biologická liečba migrény-brala ste niektorá?

laskonka80
23. feb 2020

Ahojte, mala ste niektorá na liečbu migrény novú liečbu -injekcie Aimovig?Pomohla Vám?

simma42
16. jan 2021

No takže dnes som si bola vybrať aimovig, doplácala som niečo málo vyše 23e, aj s drmax kartičkou... Porazí ma z tej lekárničky, večne mi dáva zle informácie, mam pocit ze jej je zatazko objednávať lieky, ktoré nemajú na predajni 😡🙈

chiccco
17. jan 2021

Baby a pred tou liečbou musim niečo spĺňať? Lebo moje migrény su uz neúnosne,neurologicka mi predpisuje len migrenalne čipky a Cinie ale ja mam tak casto uz migrény ze az mi je z!e ked sa sta!e tymi liekmi napchavam,to jej nemozem asi ja navrhnúť ten Aimovig že?

andullinka
17. jan 2021

@chiccco musis splnat podmienku ze si vyskusala aspon 3 z 5 profylaktickych liecieb. Je tam liecba Metropolol, Naproxen, Pizotifen, Topiramat a Amitriptin.

lula2912
17. jan 2021

Musí byť profylakticka liečba topiramat, depakine chrono, sandomigran, nalgesin, tiež betablokatory napr. nebilet a antidepresíva. To musí tvoj neurológ vedieť aby to spĺňalo podmienky na podanie žiadosti na úhradu biologickej liečby.

kvalasekova
17. jan 2021

@chiccco musis mat aj inu liecbu predtym, poziadaj neurologicku o napr antidepresiva alebo atiepileptika. Alebo zmen neurologa

kvalasekova
17. jan 2021

@kacenkahrab a ako sa vola ten liek prosim?

kvalasekova
17. jan 2021

@simma42 ono to nemusi byt az tak o neochote. Im totiz naozaj system najskor ukaze doplatok 119€, nakolko to je realny doplatok pacienta podla kategorizacie lieku. Ten zvysok co preplati vyrobca im asi ukaze uz realne pri platbe🤷🏼‍♀️

lula2912
17. jan 2021

Dáte sa zaočkovať proti covid? Ak beriete aimovig?

chiccco
17. jan 2021

@kvalasekova no tie antidepresiva by som teda nechcela aj to je podmienka? Skúsim jej zavolať,lebo tie Cinie mi vôbec uz nezaoberajú.

lula2912
17. jan 2021

Treba skusit Relpax to je eletriptan. Mne osobne zaberajú ergotaminove čipky, ktoré môže predpísať aj obvodný lekár a v lekárni ich zarábajú.

chiccco
17. jan 2021

@lula2912 tie čipky zaberajú aj mne len ja mam migrény aj 3x do týždňa a nechcem si ich dávať tak často

lula2912
17. jan 2021

@chiccco ja mávam 15 záchvatov mesačne, striedam to raz čipky raz tabletky, keď nezaberie jedno ani druhé tak algifenove kvapky si dám ešte.

andullinka
19. jan 2021

@lula2912 ja sa planujem dat zaockovat. Mam zajtra termin u mojej neurologicky, tak sa budem informovat ako to je s ockovanim pri Airmovig bio-liecbe...

laskonka80
autor
19. jan 2021

@simma42 ahoj a v akej si poisťovni?

simma42
20. jan 2021

@laskonka80 VšZP 🙂

timka112
20. jan 2021

@andullinka čo vám povedala neurologická na očkovanie?

andullinka
21. jan 2021

@timka112 tak moja neurologicka ockovanie neodporuca... a teda ak som ja presvedcena ze sa chcem dat zaockovat, tak urcite 15. den od podania Airmovigu.

andullinka
21. jan 2021

Baby daval niekto uz 3. ziadost na poistovnu? Schvalila Vam na pol roka, ci opat len na 3 mesiace?

laskonka80
autor
21. jan 2021

@andullinka na 3mesiace

laskonka80
autor
21. jan 2021

Povedal niekomu neurológ ako to je, či sa nám migrény budú redukovať iba pokiaľ si budeme pichať Aimovig, alebo aj keď si ho prestaneme dávať po nejakom roku napríklad. Ako by to vlastne malo fungovať?

andullinka
21. jan 2021

@laskonka80 Jaj no lebo aj mne zas len na 3 mes a dr. vravela ze teraz by to malo byt uz na 6 mes....

lula2912
22. jan 2021

@andullinka ja sa idem zaočkovať. Mne povedala neurologická že mám vynechať mesiac aimovig a potom sa dať zaočkovať. Tento týždeň som ho mala aplikovať tak som si nepichla a idem sa očkovať.

andullinka
22. jan 2021

@lula2912 a ides uz v priebehu tohto mesiaca na ockovanie? Lebo mne vravela ze pre nas to bude aktualne najskor v aprily...

laskonka80
autor
22. jan 2021

@andullinka sami asi nevedia, alebo čo

lula2912
23. jan 2021

@andullinka idem už v pondelok lebo som terénny sociálny pracovnik

lula2912
23. jan 2021

@andullinka na očkovanie je 11 fáz a po starých ľuďoch idú biologické liečby atď.

kacenkahrab
26. jan 2021

Dievcata ak ste vo VSZP viete si uplatnit doplatok 25€ v ramci penazenky zdravia, minimalnr teda do.sumy 100€, potvrdili mi to v poistovni.Len k tomu treba ziadost cez aplikaciu a prilozit foto.blocku, ja som ho vyhodila lebo som to netusila ale tak dalsie mesiace skusim. 👍

kvando
26. jan 2021

Ahojte. Tiež cakam na schválenie aimovigu poisťovňou. Chcela by som sa spýtať, či niektorá užívate aj nejake iné lieky,napr. na alergiu,alebo nejaké iné ochorenia ,a či to nie je prekážka pri podávaní biologickej liečby. Ďakujem.

kvalasekova
27. jan 2021

@kvando tak to by snad mal vediet Tvoj neurolog. Ak on povedal, ze je to ok, tak snad to je v poriadku😌

laskonka80
autor
27. jan 2021

@kvando pravidelne nie, ale v období alergie antihistaminiká bez problému