Aká je cena sterilizácie?

tetkabetka
25. jan 2013

Nenašla som tu aktuálnu diskusiu o tomto, tak zakladám nové vlákno. Chcem podstúpiť sterilizáciu a je to finančne náročné. Okolo 500€, ale poisťovňa mi to preplatí zo zdravotných dôvodov. Lenže môj gynekológ operuje len v nemocnici - akciovke, kde sa iba z princípu platí za úkon 155€, ďalej cena za izbu.....atď.....A to mi už poisťovňa nepreplatí. Tak sa chcem spýtať, či nemáte s týmto niekto skúsenosti, že ako to je s cenami napr. v Bratislavských nemocniciach? A či ma tam zoberú, aj keď chodím ku gynekológovi mimo BA?

lea641981
25. jan 2013

zoberu ta ked im zacvakas

cemi
25. jan 2013

Co ja viem, tak to poistovna nepreplaca. U nas je to 200€. Ale ze kazda nemocka to ma inak.

lea641981
25. jan 2013

ze u nas 300

tetkabetka
autor
25. jan 2013

@lea641981
@cemi
A to je cena čoho? Lebo mne samotný úkon poisťovňa preplatí. Inak by som platila okrem tých 155 ešte aj 500.

cemi
25. jan 2013

To je cena toho zakroku, lebo mne to poistovna nepreplati a to ma caka treti cisarsky. Ako vies ze tebe to preplatia? @fafa @davita viete o tom nieco?? Ze nejaky zakon sa neschvalil, ktorym by sa to dalo preplacat...

tetkabetka
autor
25. jan 2013

@cemi Viem, lebo mi gynekológ dal žiadosť na poisťovňu a došla mu odpoveď, že preplatia. (Dôvodom nie je počet detí, ale choroba, počas ktorej by som nemala otehotnieť. )

cemi
25. jan 2013

@tetkabetka aha, ok. Tak to mas fajn 😉

fafa
25. jan 2013

@cemi ja si to tiez budem platit, ale nevidim rozdiel medzi rizikom otehotnenia pri chorobe a po tretom cisarskom....
@tetabetka prosim ta, v ktorej poistovni si poistena?

cemi
25. jan 2013

@tetkabetka teda myslela som ze mas fajn, ze to nebudes musiet platit, nie tu chorobu samozrejme. Prepac.

tetkabetka
autor
25. jan 2013

@fafa Aha, ono to vyznelo dvojzmyselne. To malo byť, že U MŇA nie je dôvodom počet detí. Neviem, ako to má poisťovňa s takýmto dôvodom 😀
Ja som v dôvere.

fafa
25. jan 2013

@tetkabetka to nebola narazka na teba, ale na poistovnu. Skusim zavolat ako sa vyjadria.... Nechcem rypat do citlivych tem, len by ma zaujimalo ci si to hradi ozaj kazda, bez ohadu na rasu, statnu prislusnost a pod..... 😖

zzzz128
25. jan 2013

@cemi ja som mala dva SC-po druhom som podstúpila sterilizáciu-plne hradenú ZP.vybavovala somsi to cca od 25tt-treba aby to podpísal lekár a aj riaditeľ nemocnice.A keď to bude,nadobúda to platnosť až po mesiaci.

cemi
25. jan 2013

@zzzz128 to ja uz asi nestiham. Mne teda porodnik povedal ze mam nieco podpisat, ale ja k nemu idem az v 36tt. No asi som to premeskala. A robili ti to v spinali? Ziadne problemy potom? Ako iba ked mas obycajnu sekciu?

dionyzka
25. jan 2013

@fafa no podla mna, ked Ta caka treti cisarky, z lekarskeho hladiska to nie je dovod na sterilizaciu, a preto Ti to poistovna nechce preplatit. Zavisi to od toho, co v ziadosti gynekolog uvedie ako pricinu sterilizacie. Ak vsetko prebehlo v ramci moznosti v poriadku, operacia, pooperacny stav atd. navrhnu Ti antikoncepciu alebo teliesko, no nejaky druh antikoncepcie, ktory poistovna povazuje z jej hladiska za menej financny.

dionyzka
25. jan 2013

@tetkabetka ja si myslim, i ked nie je si z BA - dobrovolne sa mozes rozhodnut podla svojho zvazenia pre nemocnicu a operatera. Nemocnicu by si mala mat zdarma (ak neberies nadstandart izby), ak si vyberies vlastneho operatera platis cca do 200E (zavisi od nemocnice). Ak si operatera nevyberies, ukon by si mala mat zdarma!

dionyzka
25. jan 2013

@cemi a neuvazovala si nad sterilizaciou manzela? Ved to je omnoho jednoduchsi zakrok, robi sa ambulantne. Rizika minimalne, rozhodne mensie ako u zeny.

cemi
25. jan 2013

@dionyzka mne budu robit treti cisarsky, tak ked uz budem otvorena...lekar povedal ze to trva 15 sekund... Ja to mam dokladne zvazene. Manzel by isiel ak by musel, ale ja uz ked budem v takejto situacii, dam sa ja.

vulka
25. jan 2013

@tetkabetka Mne to pred vyše rokom urobili zo zdravotných dovodov zadarmo pri druhom cisárskom. V Martine.

cemi
25. jan 2013

@vulka no vidis.... Vsade je to inak, to je bordel teda!

fafa
25. jan 2013

@vulka zdravotne dovody boli ake? Ci stav po dvoch sekciach?

fafa
25. jan 2013

Tak som volala do poistovne. Odpoved je nasledovna, som vo VsZP- ak uzna lekar, ze som rizikova a vraj v mojom pripade rizikova som, treba vypisat jedno tlacivo, kde uvedie indikaciu na sekciu a vtedy to poistovna preplati. Takze idem do toho, budem vas informovat. Este musim dodat, ze ta pani v telefone nebola velmi presvedciva, no uvidime 🙄

katkarv
25. jan 2013

@fafa ahoj aj ja som vo Všzp a ak by som chcela ešte jedno dieta asi by to bolo tiez sekciou,ciže moje tretia sekcia takze mi sterilizaciu preplatia a ja neplatim nic?

davita
25. jan 2013

@cemi ale sak ziadost mas podanu, micka nemotaj! sak sme si pisali .... to je ono, ku tomu iny papier nie je, len podat ziadost na to pracovisko, kde ti to maju robit ...... najneskor mesiac pred zakrokom za co sa mozeme podakovat vychodniarkam z romskej komunity ...

davita
25. jan 2013

@cemi poriesime, dame vediet ... ja zavolam fafa preveri ... spolahni sa

vulka
25. jan 2013

@fafa Dovodom bol diabetes. Písala som žiadosť, ktorú podľa gy ekologa muselo schváliť riaditeľstvo nemocnice. A sranda bola, že som ešte vlastnoručne musela napísať, že niesom Rómka.

zzzz128
25. jan 2013

@cemi ja som bola v celkovej anestáze,počas celej sekcie. Mne doktorka hovorila,že je tu takámožnosť,sterilizácia.Ja som mala v tom jasno,viac detí som nechcela a ani pre zdravotné problémy zrejme nedonosila.a stíhaš,v pohode.skús sa na to spýtať svojho lekára.

tetkabetka
autor
25. jan 2013

Baby, ale ja nebudem rodiť, potom koľko ma to bude stáť, že kvôli mne budú musieť pripraviť operačku? Keby som tušila, kam mám na Kramáre zavolať, tak zavolám, ale počítam, že ma tam budú prepájať od diabla k čertu.

nibiru
26. jan 2013

@tetkabetka jednoznačne zavola rovno na gynekologicku kliniku na nete najdeš čislo aj priamo do gynekologickej ambulncie na kramaroch ak plati poistovna budeš to mat bezplatne aj hospitalizaciu,aj potrebne vyšetrenia dokonca sa može stat že ti daju na vyber operacia alebo laparoskopia treba sa informovat.

penn
1. mar 2016

Baby. Ako je to dnes? Pocula som, ze poistovne uz nechcu preplacat zo zdravotnych dovodov...nakolko sa mozte pred tehu chranit inak? Ma niekto skusenost najma s doverou?

penn
1. mar 2016

@tetkabetka toto aj mna zaujima. Ine priciny ako pocet deti, skratka, ze nemozes brat hormony. Ako to dopadlo?