icon

Aká je najlepšia masť na bradavky?

drobec_l
16. apr 2014

Ahojte žienky , chcem sa vás spýtať , som 36 tt taška do pôrodnice ako tak zbalená, chýba mi len masť na bradavky . Neviete mi nejakú poradiť o ktorej ste s vlastnej skúsenosti presvedčená že je dobrá ? 🙂

Strana
z3
sono2
14. apr 2017

Ja som používala túto, nemusí sa umývat. Je ale pravda, že ja som mala bolesti fakt len v pôrodnici, ďalej si už bradavky zvykli, neviem teda, či krém pomohol. Možno áno.

j.a.n.e.7
14. apr 2017

Tak ja som pred pár týždňami volala laktačnú poradkyňu z mamily, lebo som mala hrozné bolesti - zapchatý mliekovod a teda bolestivé prso + prasknutú bradavku, čiže buď ma bolelo to naliate prso alebo potom som videla všetkých svätých keď sa malá prisala...

Poradila mi obyčajný olivový olej, ktorý má antimykotické vlastnosti a objednala mi miešanú masť z lekárne, takže zloženie neviem, ale bradavka sa krásne uzdravila za 5 dní, čomu som nechcela sama veriť.

A v akútnom stave, keď som ešte tú masť doma nemala, mi poslala takú fialovú vodičku gencianovú violeť a tá mi ranku na bradavke už po prvej aplikácii!! krásne zasušila, čiže sa mi to začalo hojiť konečne a neotváralo sa mi to pri každom prisatí.

lilu7
14. apr 2017

@krokodil13 bepanthen sa nemusí umývať používala som ho na popraskané bradavky pri oboch deťoch, ale našťastie len chvilu, nakolko mi ich rýchlo zahojil.

kristinka86
14. apr 2017

Multi-mam. Svokra mi doniesla do pôrodnice, lebo som už mala chrastičky a veľmi ma to bolelo. Za jeden deň to bolo oveľa lepšie, na druhý deň už úplne OK. Veľmi rýchlo pomohla. Odporúčam! A nie je potrebné ju zmývať pred dojčením. 🙂

lilu74
16. apr 2017

Hpa som mala vzorku ale som ju niekde odlozila a uz nenasla 🙈tak som si nechala poradit v lekarni a odniesla si domov bepanthen care nastastie som nemala take vazne problemy ako tu baby pisu ale suche a popraskane bradavky boli, tak som si ich kremovala a pokozka bola casom jemna a hydratovana🤗dieta aj matka spokojna😉

lilu7
24. apr 2017

Paradox je že mi bradavky popraskali až po ukončení dojčenia-mala som ich suché a popraskané-tak som si ich pár krát natrela maleho bepanthenom a už su zahojené🤗

autumn11
3. jún 2017

mne sa osvedčila bepanthen care mastička. Používam ho dodnes keď mám popraskané a vysušené bradavky. Dobre premastí pokožku.

lilu7
20. jún 2017

bepanthen care je najlepsi na popraskane bradavky, pouzivala som ho pri oboch detoch, ktore som dlho kojila.

maykaaa1122
27. sep 2017

Ja som používala care od bepanthenu, nemusí sa umývat. Je ale pravda, že ja som mala bolesti fakt len v pôrodnici, ďalej si už bradavky zvykli..🙂

kallanchoe
27. sep 2017

No mne napr. nepomáhalo vôbec nič ani Bepanten, kalciová masť. .... jedine čo ma zachránilo bola masť na bradavky z Dm-ka baby love. Zloženie mala myslím kokosový a slnečnicový olej ak sa dobre pamätám. Aj keď to niekomu možno bude divne, ale neumyvat bradavku pred každým dojčením. Voda veľmi vysusuje čím viac som umývala, tým to bolo horšie a bolestivejsie, lebo aj to mlieko keď tam ostane to pomáha hojeniu😉

evkacik5
27. sep 2017

Ja som ich vyskusala, ked som kojila a paradoxne mne najviac pomohol hojivy zazrak z oriflamu

lilu7
29. sep 2017

Infadolan a hojivy zazrak mozu byt dobre ale je potrebne ich pred dojcenim umyvat. Bepanthen care je prave na takyto problem a nie je potrebne ho umyvat pred dojcenim.😉

lubka3232
2. dec 2017

aj mne sa osvedčil bepanthen care. nebolo ho treba umývať a pomáhal zmierniť bolesti.

kittykat22
2. dec 2017

@lubka3232 bepanthen je super, nemusela som ho umývať pred kojením.
@lilu7 infadolan je skvelý ale je hrozne mastný. To na bradavky 🙄 by som nedávala pri častom kojení. To je skôr na rany na tele po pádoch alebo popáleniny, alebo na zmiernenie tvorenia jaziev.

lubka3232
2. dec 2017

ved presne, clovek je rad ked nieco zaberie 🙂 hej ani ja som si bepanthen nezmyvala. nemam pocit ze by ho maly citil alebo mu vadil. bol jednoducho fajn 🙂

lilu74
7. dec 2017

Ano bepanthen care je nie len na ritku ale aj bradavky a nie je potrebne ho zmyvat, kojila som 9mesiacov a pouzivala ho casto.

lilu74
23. feb 2018

Bepanthen care krem som pouzivala pocas kojenia pri oboch synoch bradavky mam nadalej pouzitelne aj vdaka nemu😂🤗😉

kallanchoe
23. feb 2018

Mne osobne nepomáhala ani lanolinova mast, calciova, ani bepanthen (na ritku malého je zase super žiadne zapareniny) mne bradavky zachránila mast z DM babylove (asi 2 € stoji) a pritom jednoduché zloženie kokosový a slnečnicový olej myslím, tiež sa neumyva. Hlavne aj keď to znie cudne niekomu, neumyvat pred každým dojčením, lebo voda veľmi vysušuje. Čím viac som umývala tým viac boleli. 😉

janapiestany
23. feb 2018

Calciova mast treba umyvat ale je vyborna hned po prvom natreti je zmena 🙂

jojaii
23. feb 2018

Jednoznačne Multi mum Compresses. Netreba umývať. Nie je to masť, ale také obklady. Okamžitá úľava od bolesti. Je to drahé, ale pre mňa Top. Určite kúp, resp. Nech ti kúpi a donesie manžel, ak to vôbec budeš potrebovať. Ale aj keď to nebolo treba umývať, tak dcéra to asi cítila, tak som radšej zmývala pred kojením. Sú to minikapesníčky napustené mastičkou. Ja som si jeden dávala napoly a mala na obe bradavky.

Strana
z3