icon

Aké je to zaspávať a preberať sa po narkóze?

25. nov 2024

Aký to bol pocit? Veľmi ste sa báli?
A prebúdzanie bolo aké? Je pravda že tam človek môže trepať blbosti či dokonca stratiť pamäť?

marca12
26. nov 2024

Ziadny pocit,rychlo som zaspala akoby ta vyplo. Vraveli,ze ak napocitam do 15,budem spat,ja si pamatam cislo 3 a zrazu nic. Prebudzanie tiez len ako ked sa normalne zo spanku zobudis. Ja si vlastne prve prebudzanie nepamatam,len potom na izbe,ked som sa prebrala,uz si pamatam.

baskustek
26. nov 2024

Zaspávanie v pohode, prebúdzanie horšie. Keď ma uspávali pri MA, tak mi tiekla slza, lebo som si uvedomila, že sa zobudím už bez bábätka, vtedy mi to všetko došlo a keď som sa zobudila, tak som veľmi plakala. Pri ďalšej kyretáži neplánovanej som sa veľmi dlho zobúdzala, mala som pocit, že som v chladničke kde dávajú mŕtvoly už na druhom svete, len som počula hlasy okolo a nevedela som sa zobudiť. Veľmi nepríjemný pocit. Ale dúfam, že som ťa nevystrašila, väčšinou to prebieha bez komplikácií

bambulka1010
26. nov 2024

Bola som 3x uspata .
1x úplne v pohode - zobudila som sa ako po veľmi dobrom a dlhom spánku ( a to som bola pol hodku uspata )
2x to bolo horšie - mala som zle stavy , ledva som na záchod prešla . To som cely deň tak mala ( uspata cca 1 hodku )
3x super - po zobudeni som hneď riešila firemne veci 😂😂 ani som nevedela že som bola v narkoze ( cca 1hodinu uspata )

tamitamitami
26. nov 2024

Pri zaspávaní to bol celkom príjemný pocit, také mravenčenie v hlave. Anestéziológ ma pohladkal a už som spala, ani som nestihla počítať. Zobudila som sa 5 minút po zákroku keď ma prekladali na posteľ. Bola som celý deň extrémne unavená a len som spala, ináč som sa cítila dobre. Ja som ešte v deň operácie šla domov.

bubinkaaa
26. nov 2024

Nemáš sa čoho obávať🙂,mám za sebou plno narkóz....ale verím ti,tvoj strach je opodstatnený...bojí sa každý....zvyknú dávať aj "náladovku" predtým ,aby sa človek tak nebál

maryetta
26. nov 2024

Absolutne netusim. Mala som celkovu pri akutnej sekcii. Ani netusim. Rodila som a zrazu zobudte sa 😂
Ale ja som uz bola zo vsetkeho mozneho tak oblbnuta ze to do teraz nechapem 😂

sono2
26. nov 2024

Ja som bola veľakrát ale najdlhšie hodinu a viem, že som si pospala luxusne. Celý čas sa mi niečo snívalo. Normálne som sa zobudila čerstvá vyspata. A či trepeš? Kým ti to nikto nepovie, to nezistíš. Ja osobne narkózu milujem. Je to fakt.

tiezjedna
26. nov 2024

Mala som narkózu trikrát a trikrát v pohode ako zaspávanie tak prebudenie. Prvú ako 20 ročná, druhú ako 30 ročná a 3 ako 40 ročná😂 Pozerám, že to mám na dekády😂

sono2
26. nov 2024

Tu niekto spomína fackanie. Veru som zažila, vedľa ženska pri prebúdzačke. Normálne vidím ako jej prsia lietali. Boli sme prirodzene nahe. Mne to bolo jedno. Mne bolo teplučko taký zážitok. Je tomu 9 rokov.

d_anica
26. nov 2024

Ja som bola 2x v narkóze, obe plánované. Prvý raz som sa veľmi bála, ešte ako mi to pichali na sále som im vravela aby ma nezabudli zobudiť 😆 potom ma v momente vyplo, to sú fakt sekundy. Zobúdzanie oba razy úplne v pohode. Nemala som žiadne následky. Ale ten prvý raz som mala lepší,, koktejl" to bol najlepší šlofík čo som kedy mala. A asi mi do toho dali aj nejakú náladovku, lebo som bola pár hodín v úplne povznesenej nálade 🤣

rivini
26. nov 2024

Dnes uz narkozu vedia perfektne a presne nadavkovat, nejake starosti naozaj nemusis mat. Ani so zaspavanim, ani s prebudenim a nevolnosti dnes uz schytas asi len z narkozy u totalneho neprofesionala. Celkovo som mala narkozu 3x a nikdy s tym nebol problem

dixitka
26. nov 2024

Pri zaspávaní som pozerala okolo seba a do stropu a zrazu som cítila, že sa mi oči strašne pomaly hýbu a potom ma vyplo 🙂 pri prebúdzaní som mala zimnicu, ale inak mi bolo mega dobre. Keď mi povedali, že už ma vezmú na pooperačku, tak som povedala, že netreba, že sa mi dobre leží tam, kde som 🤣

vyhuelka
26. nov 2024

Ja som bola v narkóze veľa krát, možno aj 10 😁 vždy som sa tešila, bol to fakt super pocit 🤩 vnímaš vnímaš, potom akoby ťa opili a čau, už o sebe nevieš 😁 ja mám len dobré spomienky 👍

elisebah91
26. nov 2024

Posledne som sa tešila na narkozu že si dobre pospim 😅...výborne sa spalo. Mala som celkovo 4 narkozy za život.

alba13
26. nov 2024

Ja som sa extrémne bála narkózy. Hádam som bola prípad aj pre psychiatra v tomto 😀 Anesteziologicka ma hladkala a upokojovala. Keď mi dávali dávali kanylu, skoro som sa rozplakala 😀 Pamätám si, že som najprv cítila taky horúci hrejivý pocit na ľavej strane v hrudi, ktory isiel vyššie do krku a do hlavy a bum, spala som. Bolo to do dvoch sekúnd. Keď som sa zobudila, rozplakala som sa od stastia, že som prežila 😀😀😀 ti sa na mne museli smiat. Absolútne nič ma nebolelo, stále som sa pýtala, kedy už môžem vstať, bola som úplne ok. Mala som pocit, akoby som sa veľmi dobre vyspala, čo pri mojom hektickom živote som už dlho nezažila. Zákrok trval asi 20-25 minút. Po hodine mi dali najesť a napiť, po dvoch hodinách som išla domov. Keby som si mohla vybrať, už by som išla na všetko do narkozy 😀 keby sa tak dal aj pôrod, bolo by to skvele 😀

lindahhh
Odpoveď bola odstránená
gaborka28
26. nov 2024

V narkoze som bola dvakrat a prvý raz si pamatam, ako ma prevážali do zelenej sály a riesila som, že doktor je krasny a mam ich vsetkych rada 😂 a ešte či sa zmestim na stol 😀 potom už mam okno 🙈 pri druhej operácii si len pamatam, ako ma viezli na vozíku na operačnú sálu, ale už nepamätám, že sme tam prisli. Ak som trepala blbosti, vobec si nepamätám a vnímam to tak, že ma videli raz a naposledy snad 😂 prebúdzanie som mala ok. Bala som sa predtym, ale musim povedať, že zbytocne

lalilla
26. nov 2024

Za mna v pohode. V strese som ku podovu nebola, vzdy mi povedia ze uz mi to pustili do zily, hned zacnem citit teplo a tocit sa hlava, vtedy zavrem oci a uz neviem nic. Zobudenie tiez chvalabohu ok, raz mi bolo od zaludka tazsie ale inak ok. Neboj sa, zvladnes to

dooodka
26. nov 2024

Mne narkóza nerobila dobre, zimnica a kedže som bola nalačno vracala som na prázdno. Takýto scénar 2x, potom som to spomenula na anesteziologickom a dali mi domprrmedikácie niečo navyše a už ok, takto ďaľšie 3 razy. Prebudenie u mňa bezproblémov, ja som sa snažila veľa spať aj keď sa mi nejak extra nechcelo. A podotknem ja som pýtala lieky na spanie pred operáciami a aj aj tú noc po operáciach.

lienka434
26. nov 2024

Dnes som sa z nej prebudila,o16.45 som zaspala,o17.20 sa prebrala.Zakrok bol rýchly.Narkozu mi pichli a za 2min som spala.

zazalienka
26. nov 2024

Ja som bola tesne pred kovidom v decembri, poobede pred operáciou ma prišiel pozrieť kamoš kňaz, tak čudne na mňa v bufete kukali .. ráno na sále nič, len ma vyplo za dve sekundy ( vybrali mi štítnu), na izbe som sa zobudila, sanitar ma odviedol na WC, potom som tak zaspala ze chirurg jak došiel tak odišiel, že nebuďte ju .. druhý deň poobede už som bola v bufete na šalát, dva rožky a kávu.. 🙈 ja som stresmen, neskutočný, ale na prekvapenie teda pohoda .. u gynekológa zákrok v narkóze o 7 ráno, o 9 už som bola doma na sedačke..

sono2
26. nov 2024

@gaborka28 tak, dúfam, že si doktorovi nesklamala😂😂

nufafa
26. nov 2024

@oktobermimi nieeee. Od smiechov nezaspim 🤣🤣🤣. By ma zaujímalo, či majú aj nejakú klauzulu v zmluve; 1. O mlčanlivosti, 2. nerobili si prdel potom z tých ktorých pacientov 😂😂.

miruska123456789
26. nov 2024

@luccija ja som tak pred sebou tlačila operáciu žlčníka, tiež som sa hrozne bála uspavania a to už jednu operáciu som za sebou mala...a prvá veta po prebudení bola že ja som sa zobudila ja žijem a plakala som 😄😄😄 je to hnusný pocit ale určite to zvládneš 🙏

dancingqueen321
27. nov 2024

Ja som sa bala viac operacie a buducej jazvy, lebo sa mi robia tie otrasne keloidne… narkozu som mala prvykrat a len raz, takze nemam s cim porovnat, ale bolo to presne ako vo filmoch, po par sekundach bolo po mne… a budili ma este na sale tusim stylom “pani (meno), vstavameeee :D “a “ze sobre rankoooo” :D :D a bolo asi 21 vecer…. a tusim so mnou trochu drgla alebo ma potlapkala po pleci ci co, a jej vravim ze jezis jak dobre som si schrupla :D asi ako ked lahnes o 22 vecer a preberies sa zajtra o 11 🙂) dokonca sa mi nieco snivalo, kym ma operovali. Po operacii vsetko ok. Akurat dalsie dni ma iritovali, ze som sa sotva posadila, neschopna som sa citila, furt skoro rano na izbe otravovali sestricky svetlo furt zapli a dupotali ako take kone furt, isli mi na nervy, dokonca sa mi zapalila zila z kanily co davali infuzie a kdeco od bolesti po operacii

linkapaulinka
27. nov 2024

@nufafa nesmieme hovoriť o pacientoch ,ani čo robia😉

linkapaulinka
27. nov 2024

Milá autorka , sama som bola uspávaná xy krát no i pracujem na pracovisku, kde je anestéza súčasť môjho života, každý pacient , každá anestéza je individuálna. Vôbec nikto Vám nepodá skúsenosť akú môžete zažiť ,pretože je to vždy "šité na mieru pacienta" . Moja rada je : neplakať pred anestézou , ovládnuť sa a snažiť sa povzniesť nad situáciu ,pretože čím lepšie ste naladená psych. pred operáciou ,tým lepšie sa zobudíte. NEFACKÁME a NEBIJEME pacientov. Sú techniky budenia. Po prebudení v prípade bolestí si treba pýtať analgetiká.
Zvládnete to , verím tomu a držím palce. Len sa nechajte viesť inštrukciami personálu. Všetko dobré prajem

sudocek
27. nov 2024

Zaspávanie bolo ani neviem ako.Ale prebúdzanie bolo už iné.Prebudzali ma po cisárskom a baba čo bola somnou na na jiske,tak mi vravela že som sestričky poslala do riti a že nech mi dajú pokoj.Lebo som si nejako vrtrhla hadičky keď ma cievkovali.Strašne som sa hambila.Ospravedlnila som sa im.A ony že už sa im stalo aj iné.

kocko
27. nov 2024

Povedali že mám počítať, a ja som nechcela. Že vraj nech skúsim. Pri čísle tri má vyplo. Horšie bolo pre mňa sa po narkoze úplne prebrať.

kocko
27. nov 2024

@sudocek presne aj ja som bola zlá...to este tie zbytky narkózy. Som vykrikovala na celé oddelenie