icon

Aké lieky a metódy pomáhajú pri bolestiach chrbtice?

kajda2211
5. feb 2025

Prosím Vás poraďte mi. Pred pár dňami má seklo v krížoch , bola som aj na pohotovosť, dali injekciu, na druhý u môjho dr dal mydocalm a nalgesin , prešlo ale cítila som kríže ešte ale vždy keď ma to začínalo bolieť dala som mydocalm a nalgesin a bolo ok, od včera poobedia však ma to začala bolieť tak že celý chrbát, driek, lopatky krk ...... Jemné pod rebrá a neviem či mi je od žalúdka nevoľno či to chrbát ..... Beriem aj Antidepresíva a neurol , mám 29r myslela som , že takéto bolesti chrbtice má dobehnú až neskôr 😭 prosím poraďte mi ako si pomôcť prípadne aké lieky si účinnejšie aj na predpis, budem si pýtať od dr, a jasné že ráno volám dr že čo ako ale nejaké rady sa vždy zídu ..... Ďakujem

janka_266
5. feb 2025

flector a suché teplo.....a cvičenie, keď to prejde

janinah
5. feb 2025

Najsr si neurologa ktory urci postup a vysetri...mozno treba rtg.mr...mozno rehabilitacie.mozno kupele...a hlavne cvicit a cvicit..ale tiez by mal lekar odp.čo presne...mozno pilates.možno sm...

oli18
5. feb 2025

Tak s cvicrnim by som pockala do diagnostiky problemu, lebo niektore cviky ti mozu skor poskodit, ako pomoct. Ja som operovana a pred op mi pomahal jedine Myolastan. Mm ma problemy s krcnou a jemu pomoze na dlhe tyzdne 1 tabl.Ketonal.

katie1
5. feb 2025

@kajda2211 pri akútnych stavoch si davam flector, magnezko a konsku mast a cvičim par uvolnujucich cvikov (nie rotacie) v lahu a na styroch (nasla som na nete) aj každé 2 hodiny, ale aspoň 3x denne. Mimo akútnych stavov chodím aspoň 1x týždenne cvicit na spevnenie stredu tela - sm system, pilates, zdravy chrbat...najdi si nieco zamerané na chrbat a posilnenie stredu tela. Plus samozrejme poriesit matrac, vankus. Bola som aj u neurologa a ct a mam prasknutu platnicku. Akútne stavy sa mi ale aj tak ozvu 2-3x do roka. Veľa robi aj psychika, zameraj sa aj na vedomé dýchanie v kľude aspoň chvíľu každý deň.

urshullita6541
25. mar 2025

ked je ozaj zle jedine flector a po 12 hodinách paralen, ale ako prevencia pomáha jóga a rýchla chôdza a ešte sa mi osvedčilo lepšie sedenie - dosť pomohla kvalitná ergonomická stolička, ktorá mi podopiera celé telo a opierka sa prispôsopuje môjmu pohybu čiže je aj riadne pohodlné a pritom sedím správne ( ja mám cez stolicky24 Ergohuman 2)