icon

Aké lieky zaberajú na migrénu?

3. jan 2024

Viete mi poradit ake lieky zaberaju na migrenu? Dakujem.

lukbe
3. jan 2024

Od neurológa sumatriptany. Ak nemáš, tak mne zaberal panadol sumivy s kofeínom, myslím rapid to bol.

nikiki29
3. jan 2024

Od neurológa alebo Migralgin (ideálne 2 naraz) hneď v začiatkoch bolesti.

iwuskaaa
3. jan 2024

Mne jedine Flector a to tiež nie vždy 🙈

calypso
3. jan 2024

Quarelin, niekomu Flector

taktotedanie
3. jan 2024

Quarelin, flector prasok na predpis len flector tablety su slabsie ale kupis v lekarni
Najlepsie sumatriptany od neurologa

deti95060810
3. jan 2024

Sumatriptan.... len mne to predpisuje aj obvodný.... u neurol. som bola pred min. 10 rokmi.

martina803
3. jan 2024

Mne na ozajstnú migrénu len Sumatriptán, na bolesť hlavy Flector prášok.

beatrixx1525
3. jan 2024

Ako ti radia sumatriptan najlepšie len pozor na precitlivelosť, ja som po ňom mala pocit akoby na mňa išiel infarkt fakt bez srandy, používam panadol ultra Rapid šumivý a ozaj je dobrý

simsalabim
3. jan 2024

Sumatriptany, ale este pred nastupom bolesti, pri pri aure, vie zabrat aj ibuprofen, migralgin, panafol ultra rapid a podobne. Dolezite je necakat a liek si dat okamzite. Flector tablety su slabsie, ake ak si das 2, je to ako davka na predpis.

banderaska29
3. jan 2024

ja som zo sumatriptanov odpadla nie raz, nemozem ich bohužial užívať.
takže počas aury flector a zaspať. ak mam stastie, po zobudení už mi nie je nič, ale občas sa mi stane, že sa zobudim a mam nanovo auru a takto sa mi to točí cely den :( je to šialene, ale pomohla aj strava na miernu elimináciu migren

banderaska29
3. jan 2024

inak baby ako často sa vam ukazuju migreny s aurou ?

jana_eyre_2
3. jan 2024

Treba to podchytiť len v rozbehu, ak už je rozbehnutá, tak ťažko už niečo zaberie (mne ani triptany nezaberajú v takom rozbehnutom prípade) ale z voľno predajných mi pomáha panadol migréna, ale 2 naraz.. je dobrý aj acyklofin, ale to už u nás myslím nepredávajú..

Z predpisovych flektor alebo namiesane čipky, keď bolo najhoršie a zvracala som..

kacena4
3. jan 2024

zalezi ako casto mas zachvaty ake velke ci chodis neurologovi....

autor
3. jan 2024

@kacena4 nie nechodim tak raz za mesiac ked mam mat svoje dni.

pluss
3. jan 2024

anopyrin 400....aspirin....flector....algifen

lukbe
3. jan 2024

@autorka Tak ak migrény súvisia s menzesom, mne poradila neurologicka nasadiť 2 dni pred ním, preventívne panadol, ešte kým neprišla bolest, pomáhalo to.

autor
4. jan 2024

@lukbe skusim. dakujem.

iwuskaaa
4. jan 2024

@banderaska29 ja aj 1-2x do mesiaca 🙈😓.
Ináč mne raz kamoška dala na skúšku Quarelin, že určite mi zaberie. Baby, ja som myslela, že je to môj koniec, také stavy som mala🤦🏼‍♀️

banderaska29
4. jan 2024

@iwuskaaa quarelin je totalne peklo. poznam bravala som :( kadejaké liečivá, avšak mne pomohlo aj masáže krčnej chrbtice (1x/mesačne) a celkovo cvičenie. ta mrcha aura sa ukazuje aj ked maš cviknute nervy. no a ja mam vyrastok na krčnej :( Ale zasa je pravda že ja tu auru mam už pomaly 20 rokov, od decka :(

iwuskaaa
4. jan 2024

@banderaska29 ja práve naopak, po masáži mám migrénu 🙈. Tak už ani na tú nechodím.