icon

Aké máte skúsenosti s kolonoskopiou?

lienocka2808
28. máj 2020

Ahojte, 11.6.2020 ma caka kolonoskopia, prosím máte s tým skúsenosti? kolko to asi bude trvat, je to bolestivé? mám si dat ukludnujúcu injekciu, ci sa to dá zvládnuť bez toho?
ďakujem

zirafienka
31. máj 2020

pánečka, 6 a pol hodiny pri vedomí, to si ako zvládla?

23lenka
31. máj 2020

@marco2 6.5hod 😥 jaaaj..... Ale haluz že to nasla na gynde... Sonom od spodu? Lebo mne na preventívke robí len od spodu sono. Mňa by zaujímalo ci ste mali aj nejaké bolesti pred tým alebo problémy so stolicou 😥
Skore uzdravenie ❤️🙏

marco2
1. jún 2020

@23lenka ano sono odspodu, bolesti som nemala, ona presne nezistila čo to je, len stále sa jej čosi nezdalo, o mesiac nevidela nič a o oka zase

23lenka
1. jún 2020

@marco2 to fakt ptm to už nevidela? No akože zaujímavé 🤔 ale ešte že to nasla 🙏 ze OO mate preč. No ja mam paniku z takýchto veci. Ze už nevieme ani akému lekárovi veriť

angelo23
11. jún 2020

@lienocka2808 ahoj ako to dopadlo ? Komu chodíš ? Ja idem za dva týždne a už neviem či dokážem myslieť na niečo iné

janka169
Odpoveď bola odstránená
zlatusik22
20. apr 2022

@janka169 ahoj,mna to caka tiez🙈 strasne sa toho bojim…prosim ta kde ti to robili?

janka169
Odpoveď bola odstránená
zlatusik22
20. apr 2022

@janka169 vaaaaazne🙏🏻 Super ja som z okr.Velky Krtis tak tiez zvazujem LC alebo BB
Mozem ti/vam nap.sukromnu spravu?🙂

janka169
Odpoveď bola odstránená
ira25
24. júl 2022

@janka169 ahoj,zajtra idem na kolonoskopiu ale pozabudla som na termín a tak sa ťa chcem spýtať,že či nevadí, že som nejedla cca tri dni pred dietnejsie a až dnes bude hladovka a to pitie toho prípravku na vyčistenie čreva..... MUDr nedala pokyny a ani neviem kedy začať piť ....uf a dala by som si kávu ,ale či môžem?

dzina007
24. júl 2022

@ira25 tam nejde o to ze dietnejsie ale bezzvyskove. Hlavne nic so zrnieckami ziaden mak, ziadne zrnka, bobulovite ovkcie, orechy a tak.
Kavu uz dnes nie. Ak tak iba instantnu nescu ta nerobi zvysky.

ira25
24. júl 2022

@dzina007 ďakujem ❤️ no kávu som si už dala myslím, že Velvet je ok.
Nemyslela som diétu ako takú,ale práveže som jedla červenú dyňu ,jogurt s musli ,jahody, čučoriedky a až včera som pozrela do kalendára a ups v pondelok kolono.
Tak dúfam, že sa to vyplaví s tým preháňadlom ,dnes už som neranajkovala iba káva a poobede si dám slepačí vývar bez rezancov a potom to preháňadlo,ale vôbec neviem kedy ho mám začať piť.... MUDr nedal žiadne pokyny...mám clensiu .

dzina007
24. júl 2022

@ira25 nooo drzim palce snad to vyplavi a neostane vela zvyskov... ja som zacinala pit okolo stvrtej piatej poobede a kolono som mala rano. Do polnoci zo mna vyplavilo vsetko. 🙈

ira25
24. júl 2022

@dzina007 ja už od včera hnackujem tak dúfam aj ja ...znovu ti podstúpiť nechcem

krisbar
24. júl 2022

@ira25 ja som posledne roky ziadnu dietu nedrzala. Len okoko obeda som dala moviprep ci co mi predpisala a 4litre vody a vzdy cista ako lalia uz na konci tiekla. To tusim 20r dozadu ked som isla na kolono sa tak cistilo, ze aj dieta predtym. Dnes tie pripravky z teba vsetko vytiahnu. A raz som mala zvysky a uplne v pohode ma popozerali. Oni to uz poznaju.

ira25
24. júl 2022

@krisbar ďakujem ❤️...uf prvá dávka za mnou,ale druhú nedám, už teraz mi je zle na vracanie ,potim sa a mám vysoký tep.

krisbar
24. júl 2022

@ira25 ale das...zameraj sa na to co bide zajtra.

ira25
24. júl 2022

@krisbar si zlatá,ale je mi z toľkej vody navracanie...asi ja nenaucena toľko piť a vôbec nie toľko naraz....už ide stejne len žltá voda ak dám tak budem piť dlhšie než odporúčajú a a dlhšou prestávkou.

krisbar
24. júl 2022

@ira25 to som aj ja robila. Daj si tam napr jablkovy dzus trosku. To nemusis za 4h vypit. Proste ako ide.. aj za 6 kludne.

ira25
25. júl 2022

Ahojte,mám kolonoskopiu za sebou...mala som jeden polyp a ten mi vybral.
Pochválil ,že perfektné čisté črevo.
Vyšetrenie prebehlo lepšie ako včerajšia
priprava🤣
Teraz ešte som stále nafúknutá a črevá sa ešte búria 😂
Ďakujem za rady a som rada, že to mám za sebou.

janka169
Odpoveď bola odstránená
janka169
Odpoveď bola odstránená
rudoslav
1. dec 2023

@kopytko03 prosím prestaňte písať takéto veci...o točenie hlavy atď...iba stresujete ľudí

kopytko03
2. dec 2023

@rudoslav hlboko sa ti ospravedlňujem za to, že moja osobná skúsenosť nebola podľa tvojej chuti a sľubujem, že nabudúce sa pokúsim mať inú skúsenosť

lienocka2808
autor
4. dec 2023

ahojte, tu je pôvodná prispievateľka 🙂 čo sa bála kolonoskopie v r.2020. Bolo to úúplne v pohode. Ja som úprimne necítila absolútne nič. Iba na začiatku troška tlak ako mi siel hadickou v tom ohybe hrubého čereva potom už nic. Za 10 min bolo po tom, všetko bolo ok. Za mňa aj 5x za mesiac samotné vyšetrenie nebolo nič. Omnoho horšia bola tá príprava na vyšetrenie.

dusko1345
20. jún 2024

aj ked je to neaktuálne, tak aspoň do budúcna, drgastro.sk , za mňa najvačšia spokojnosť. Kolonoskopia bola bezbolestná, išiel som v analgosedácií (ekvivalent celkovej anestézie) a top. Nič som si nepamatal, odstránili polypy, histológiu som mal do dvoch týždňov a personál bol neskutočne milý. Človek príde vystresovaný na hadičku do zadku a tak milý lekár, sestra a recepčná urobili taký efekt, že zase by som išiel. Doslovne sa teším o 3 roky keď idem na kontrolnu kolonskopiu :D a vraj tam robia aj to, že prídeš na kolonoskopiu ale vedia ti zaroveň urobiť gastroskopiu v tej analgosedácií, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a máš pokoj a ešte aj dobry pocit.. skutočne odporúčam, aj som im povedal, že budem všade iba pozitívne feedbackovať 🙂 takže šup šup dr.gastro 🙂 D.

zirafienka
22. jún 2024

@dusko1345 a kde sa takéto super zariadenie nachádza?

bubuakubko
14. aug 2024

@dusko1345 ahoj,ja idem k nim o týždeň,tak mám dosť veľký strach.
Vnímal si niečo? Či tá injekcia ozaj zabrala?

dusko1345
3. jan 2025

@zirafienka v Bratislave 🙂