Aké máte skúsenosti s kolonoskopiou?
Ahojte, 11.6.2020 ma caka kolonoskopia, prosím máte s tým skúsenosti? kolko to asi bude trvat, je to bolestivé? mám si dat ukludnujúcu injekciu, ci sa to dá zvládnuť bez toho?
ďakujem
@lienocka2808 ahoj ako to dopadlo ? Komu chodíš ? Ja idem za dva týždne a už neviem či dokážem myslieť na niečo iné
@janka169 ahoj,mna to caka tiez🙈 strasne sa toho bojim…prosim ta kde ti to robili?
@janka169 vaaaaazne🙏🏻 Super ja som z okr.Velky Krtis tak tiez zvazujem LC alebo BB
Mozem ti/vam nap.sukromnu spravu?🙂
@janka169 ahoj,zajtra idem na kolonoskopiu ale pozabudla som na termín a tak sa ťa chcem spýtať,že či nevadí, že som nejedla cca tri dni pred dietnejsie a až dnes bude hladovka a to pitie toho prípravku na vyčistenie čreva..... MUDr nedala pokyny a ani neviem kedy začať piť ....uf a dala by som si kávu ,ale či môžem?
@dzina007 ďakujem ❤️ no kávu som si už dala myslím, že Velvet je ok.
Nemyslela som diétu ako takú,ale práveže som jedla červenú dyňu ,jogurt s musli ,jahody, čučoriedky a až včera som pozrela do kalendára a ups v pondelok kolono.
Tak dúfam, že sa to vyplaví s tým preháňadlom ,dnes už som neranajkovala iba káva a poobede si dám slepačí vývar bez rezancov a potom to preháňadlo,ale vôbec neviem kedy ho mám začať piť.... MUDr nedal žiadne pokyny...mám clensiu .
@ira25 ja som posledne roky ziadnu dietu nedrzala. Len okoko obeda som dala moviprep ci co mi predpisala a 4litre vody a vzdy cista ako lalia uz na konci tiekla. To tusim 20r dozadu ked som isla na kolono sa tak cistilo, ze aj dieta predtym. Dnes tie pripravky z teba vsetko vytiahnu. A raz som mala zvysky a uplne v pohode ma popozerali. Oni to uz poznaju.
Ahojte,mám kolonoskopiu za sebou...mala som jeden polyp a ten mi vybral.
Pochválil ,že perfektné čisté črevo.
Vyšetrenie prebehlo lepšie ako včerajšia
priprava🤣
Teraz ešte som stále nafúknutá a črevá sa ešte búria 😂
Ďakujem za rady a som rada, že to mám za sebou.
ahojte, tu je pôvodná prispievateľka 🙂 čo sa bála kolonoskopie v r.2020. Bolo to úúplne v pohode. Ja som úprimne necítila absolútne nič. Iba na začiatku troška tlak ako mi siel hadickou v tom ohybe hrubého čereva potom už nic. Za 10 min bolo po tom, všetko bolo ok. Za mňa aj 5x za mesiac samotné vyšetrenie nebolo nič. Omnoho horšia bola tá príprava na vyšetrenie.
aj ked je to neaktuálne, tak aspoň do budúcna, drgastro.sk , za mňa najvačšia spokojnosť. Kolonoskopia bola bezbolestná, išiel som v analgosedácií (ekvivalent celkovej anestézie) a top. Nič som si nepamatal, odstránili polypy, histológiu som mal do dvoch týždňov a personál bol neskutočne milý. Človek príde vystresovaný na hadičku do zadku a tak milý lekár, sestra a recepčná urobili taký efekt, že zase by som išiel. Doslovne sa teším o 3 roky keď idem na kontrolnu kolonskopiu :D a vraj tam robia aj to, že prídeš na kolonoskopiu ale vedia ti zaroveň urobiť gastroskopiu v tej analgosedácií, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a máš pokoj a ešte aj dobry pocit.. skutočne odporúčam, aj som im povedal, že budem všade iba pozitívne feedbackovať 🙂 takže šup šup dr.gastro 🙂 D.
@dusko1345 a kde sa takéto super zariadenie nachádza?
@dusko1345 ahoj,ja idem k nim o týždeň,tak mám dosť veľký strach.
Vnímal si niečo? Či tá injekcia ozaj zabrala?
@zirafienka v Bratislave 🙂

pánečka, 6 a pol hodiny pri vedomí, to si ako zvládla?