Aké môžu byť príčiny príznakov tráviacich problémov?
Dobrý deň,
mali ste niektorí takéto príznaky ako ja?
Pred týždňom som mala neskutočné pocity hladu, takže som prijala veľa cukrov a všeobecne jedla. Potom ďalší deň mi bolo neskutočne nevoľno, hnačka a nakoniec som cestou v mhd odpadla. Po prebratí som bola viac menej v poriadku.
No celý tento týždeň mám problémy s trávením - pocity hladu ale zároveň nevoľnosť, zjem veľmi málo (snack) a už nevládzem. Mám nepríjemné škvŕkanie a bolesť v bruchu ako pri hlade, zmierni sa, keď niečo zjem, no akoby sa nemôžem najesť normálne. Sem tam ma pichne pod ľavým rebrovým oblúkom. A v noci sa budím na nepríjemné pocity a rána mám dosť nevoľnosť z hladu.
A dnes som si našla akoby vriedok s hnisom v ústnej dutine.
V pondelok idem k lekárovi, no nejaké skúsenosti by mi možno pomohli.
Ďakujem. 🙂
@marhulka13 neviem, pred polrokom som bola na preventívnu a bol okej. Môže to byť cukrovka?
Tehotna nie si? Ja som prve tyzdne tehotenstva mala take pocity ze mi chyba cukor, vkuse by som jedla a zaroven mi bolo zle+problemy s travenim. Budila som sa aj 3x za noc ze musim daco zjest. Lebo inak mi bolo zle.
@jajaja mne to príde ako rozlietaný cukor. Telo ihneď spracováva energeticky výdatné jedlo na monosacharidy. Glukózu a neviem či nie aj fruktózu. Bunky a mitochondrie v nich ale spaľujú len glukózu a kyslík a premieňajú ich na energiu. Podobne ako motor v aute spaľuje benzín a kyslík. Výfukom je kyselina mliečna, ktorá sa po prechode bunkovou stenou mení na laktát čiže soľ kyseliny mliečnej a lymfatickým systémom je odvádzaná preč. Rafimovaný cukor je už disacharid a telo ho musí rozložiť na monosacharidy glukózu a fruktózu. To ide rýchlo. Stäle je to rýchly cukor. Trávi a dostáva sa ihneď do tela dokonca už v ústach lebo amyláza v slinách rozkladá cukor na monosacharidy. Ako šprtovec som nosil so sebou glukopur - čistú glukózu. Zaberala okamžite a keď som si ju dal v pauze medzi cvičeniami zvykla sa mi až zatočiť hlava a priślo mi na moment zle. No ihneď som mal pocit ako keby som vypil gumidžús. Problém bol keď som to s cukrom alebo glukózou na začiatku výkonu prehnal a počas výkonu som nedoplnil ďalší cukor. Pokles cukru je velmi veľký a to spôsobilo hypoglykémiu. Možno u teba je to podobné. Po najedení ti stúpne cukor ale nasledne ti velmi rychlo klesne.
choď na biochémiu k obvodnému, takto tu bude každý len hadat
@butterflyeffect Nie som tehotná, neni šanca.
Mne sa tiež zdá, že veľmi často tu rozoberás zdravotné problémy. Podľa mňa u teba ide hlavne o psychiku. Snaz sa toľko nepozorovať, respektíve chod za psychológom, alebo psychiatrom.
Podobne som mala,hlad,po jedle mi bolo zle,nafukovalo ma,skrrkalo mi v bruchu,travenie hroza,uz 5 rokov mam intoleranciu na mlieko a potvrdili mi aj histamin,drzim dietu,stravujem sa ako mam a je dobre
@jajaja mne sa takto prejavovalo SIBO.

@jajaja cukor máš ok?