Aké sú príznaky rakoviny kostí?
Stretli ste sa s tým niekto? Aké sú príznaky?
@dadis pretrvávajúca ktorá sa stupňuje? Alebo taká že chvilu trvá potom prestane a zas sa vráti?
Kamaratka to mala a bolest je trvala a vyrazna, urcite taka, ze vyhladas lekara, neda sa odignorovat.
@dadis mňa vyše mesiaca nepretržite boleli na oboch nohách potom to na pár dni prešlo a zas sa to vrátilo. Bojím sa toho že je to rakovina
Ju to bolelo na jednom mieste. Kolko mas rokov? Takto bolia nohy, ked rastu, tzv rastove bolesti.
Preco hned rakovina? Zapalove ochorenia ti nenapadli (artritida, dna)? kazdopadne diagnozu ti stanovi lekar, nie MK.
@dadis 21 mám takže z rastu to nebude
@kp7333 mala som robené vyšetrenia na rezmatoidne ochorenia a nič sa nepotvrdilo
rast moze prebiehat az do 25 rokov. Takze pokojne to rastove bolesti stale mozu byt.
Jej to diagnostikovali rychlo, zajdi za lekarmi a ak aj nezistia, co ti je, rakovinu kosti vedia vylucit spolahlivo a rychlo.
@dadis ako sa to prosím ta diagnostikuje? Obehala som kadejakých lekárov ale ani jeden ma neposlal ani na ct ani na mr. Akurát mi robili rtg pred vyše mesiacom kde sa nič nepotvrdilo,krv mám v poriadku ukážkové výsledky
Nohy kľudne môžu bolieť zo zlého postoja, preťaženia, chrbtice, nadvahy...čo ťa bolia kosti, svaly?ploché nohy, zlá obuv...veľa moznosti
Bola si u ortopéda?
Na rtg jej to zistili, az potom nasledovali dalsie vysetrenia. Rakovinu nemas, ak mas rtg v pohode, aj krvne testy. Skus ortopeda este...
to kludne moze byt aj reuma, nehladaj hned rakovinu 😉
Ja mam od detstva reumu a nebolia ma klby ako vacsinu ludi s reumou, ale kosti. Ked ma pri ZVS pri preverovani znovu diagnostikovala reumatologicka, skoro padla zo stolicky, ze tak mladeho reumatika este nemala 😁😅
@luccija bolia ma stehenné kosti. Najprv ma bolel sval a teraz kosť. Vtedy ortopéd povedal že je to preťažené lenže keby to bolo preťažené tak už by to preslo a netrvalo to tak dlho keďže som nevykonávala žiadnu fyzickú aktivitu.
@egonsk mňa boli ta kosť nad kolenom a vlastne asi aj koleno. Ráno je to najhoršie a mám to také jak keby stuhnuté a pri rozcvičeni ma to boli.
a pri, resp. po sexe a orgazme ti bolest nachvilu ustupi?
@dadis pred vyše mesiacom mi robili rtg len jedného kolena a doktor nič nehovoril žeby tam dačo bolo len do správy napísal že bez štrukturálnych zmien že nič nie je polámané. No neviem asi sa budem pytat znova na rtg , ten doktor vyzeral vtedy ako keby práve vyšiel zo školy možno niečo prehliadol
daj su urobit MRT. Mna tiez bolela vnutorna strana kolena. Dlhoooo. Typovali menisku. Nic nenasli. Nakoniec ortoped skonstatoval, pretazenost. Znizit uíntenzitu ptreni gov uplne na nulo, po znizeni bolesti len zlahka behat, nie na ausfalte. Bolest presla az po vyse roku. Mna rakovina ani nenapadla. Skor so ja sama tipovala na artrozu, artritidu, reumu.
Mohlo by sa za mesiac niečo tam zmeniť? Že rtg by bol iný?
@yanni práveže ja som za ten čas nevykonávala žiadnu fyzickú aktivitu ani som necvicila ani nebehala vôbec nič a ono to neprešlo. Teda prešlo na pár dni a sa to zas vrátilo
Netreba nový rtg
Preťažené to nemusíš mať zo športu, ale zo zlého držania tela môžeš mať vypučený zadok, pretazujes kolená atď...pýtaj sa na rehabilitácie
Inak pomohla by ti viac x dobrá masáž nôh,chrbta môžeš mať spazmy, stiahnuté skrátené svaly cvic si strečing podľa YouTube ja cvičím podľa rýchla fyzioterapia krk a nohy a veľmi sa mi polavilo...
Predtým si intenzívnejšie cvičila?
Nestojis veľa v práci?dávaj si magnézium dlhodobo a skús toho fyzio a hlavne masáže svaly na nohách bývajú najviac skrátené a to potom boli a ťahá ..nenosis vysoké opätky, baleríny?
@luccija chodila som do fitka asi pól roka dozadu a cvicila som dosť intenzívne niekoľko rokov. Začalo ma to boliet z ničoho nič keď som už necvicila. Pociťujem bolesť v kosti a niekedy aj v kolenách a ráno keď vstanem tak to je stuhnuté a boli to asi najviac z celého dňa, urobím pár drepov kým to aspoň ako tak rozcvicim. Pár dni dozadu ma to úplne prestalo boliet až som sa čudovala a teraz sa to zas vrátilo.
@luccija užívam magnezium aj iné vitamíny ale nepomáha mi to. Nosím jedine tenisky nič iné
Mne sa tiež reuma nepotvrdila z krvi. A bolesti ukrutne. Ale celého tela. Našťastie mi lieky zabrali.Mala som len tie základné. Niekedy sa to v krvi hneď neukáže.
Testy na boreliozu?
@mmoonna negatívne
Ty si ta, co si kazdy tyzden diagnostikuje rakovinu?? Ak ano, uz ti tu radili psychiatra. Ale urgentne.
@stanulienkat nie nie som ta 🙂

Bolest.