icon

Aké sú príznaky rakoviny žalúdka alebo pankreasu?

13. feb 2025

Ahojte prosím vás poznáte niekoho alebo sami ste si prešli niečím z tohto?ide o to ze už vyše roka má boli žalúdok absolvovala som rôzne vyšetrenia pred rokom a nič nenašli.. teraz ma ale posledný čas už boli tak žalúdok ze nedokážem sa ani hýbať potom to prejde brucho mam ako tehotná, stolicu tmavú ale tie bolesti sú také ze ma aj chrbát boli a mam strašný strach...pôjdem znova k dr ale som po chrípke tak až budúci týždeň ja mam rámy strach naozaj mam brucho ako balón cierna stolica a strašne ale strašne bolesti od rána do rána...ďakujem za každé i fo:(

Strana
z3
autor
13. feb 2025

@henii nie to neberiem ani magnézium ani nič si myslim také co sa týka potravin

autor
13. feb 2025

@alickapusinka ja som ho brala sestre mala predpísaný koli chrbtici ale viacej som ho ja jedla ako ona ja zjem za týždeň 5x minimálne rôzne analgetiká už veľa.rokov

majamat
13. feb 2025

no ide o to, ze tie lieky znizuju tvorbu zaludocnej kysleiny, lekari ich z oblubou pouzivaju, pricom zabudaju na fakt, ze ludia mozu mat kysleiny aj malo. neviem teda ci mas zistene aj to, kolko mas traviacich stiav? mali by to vediet odpozorovat, pri gastrofibroskopii.

liv1
13. feb 2025

Ak je cierna stolica, necaka sa a ide sa kludne aj na pohotovost. Musia vylucit prasknutie vredu, clovek moze tak aj vykrvacat tak bacha. Ak pred rokom nic nenasli, pravdepodobne mas len nejaku intoleranciu, alebo SIBO, mozu ti chybat nejake enzymy. Traviace problemy sa stresom zhorsuju. Co ti pomoze trpiet doma? Ty sa chces tymto neriesenym stavom k tej rakovine dopracovat? Spamataj sa, daj si lieky na ukludnenie, chod na terapiu a hajde k doktorovi. Ries to. Su aj sukromne kliniky a tam ta vezmu skorej.
A prestan jest lieky na bolest. Docasne si kup zaludocne kvapky, daj si totalne setriacu dietu a ries to! Este by ti mohla pomoct aj mastichova kura.

macatt
13. feb 2025

Ja som mala nedávno tiež problém, zvracala som po jedle, hnačkovala, napínalo ma, hrozné kŕče, žalúdok bolel, brucho tvrdé, opuchnuté, vetry že koniec😵‍💫
Rozmýšľala som už nad kadečím🥹, potom som si rozoberala jedlá, ktoré som jedla… zvracala som aj zo suchých piškót, po mastnom jedle mi nič nebolo, praženica ma odpálila do postele na celý deň a potom mi prišlo, že to bude alergia z vajec, z ničoho nič, zrazu takéto stavy zo dňa na deň..
Porozmýšlaj, môže to byť niečo takéto, z čoho už máš podráždený žalúdok..
Držím ti palce, nech ťa ten stres takto nežerie🫶 môžeš ho mať ubolený z nejakého alergénu..

liv1
13. feb 2025

Teraz citam ze beries lieky proti bolesti. No… tak to ak je to len trochu mozne by som vysadila ako prve. A skus nejakych alternativnych dr, fyzioterapeutov kvoli tej hlave, cokolvek. Len aby si nemusela tolko liekov jest

@macatt ja mam najsilnejsiu alergiu na vajcia, az 4. stupen co je ten anafylakticky typ a predstav si, jem ich. Tomuto nerozumiem ako je to mozne. Nemam pocit ze by mi robili zle. Mas tie vajcia aj potvrdene?

macatt
13. feb 2025

@liv1 ešte nemám potvrdené, bolo to minulý týždeň a stalo sa mi to len po vajíčkach..
Teraz keď to viem, tak sa vyhýbam(hrozne ťažké, všade sú vajíčka) a nič sa nedeje..
Dnes som mala cestovinu v polievke, nejedla som ju a za 20 min som cítila ten divný pocit, grganie, ale teda som zjedla mini cestovín tak to nepokračovalo..
3 týždne to viem, najskôr, že viróza, potom 4 dni nič, potom zasa..
Nechápem to vôbec..

alickapusinka
13. feb 2025

tak to máš s toho môžeš mať liekovu cirhozu a to ti neskôr bude zlyhavať pečeň.Môj brat teraz zomrel vlani nebol darca na pečeň.

macatt
13. feb 2025

@liv1 *3 týždne dozadu to začalo, nie že to viem., po 2 týždňoch som pochopila z čoho.. napr kebab s majonézou, som sedela celú noc na WC, potom 3 dni úplná pohoda a zas piškótová torta, potom varené vajíčka..
Potom len samotné piškóty.. a po praženici ma osvietilo,.

macatt
13. feb 2025

@alickapusinka och, to mi je ľúto úprimne, koľko mal rokov?

henii
13. feb 2025

Takže veľa rokov chodíš po lekároch lebo máš bolesti a zatiaľ fyzicky neprišli na nič? Hm, zaujímave, asi bude chyba naozaj niekde inde.. potom stačí otvoriť uja googla a diagnóza rakovina je na svete
Neviem, celé je to divné... Psychika je mocný čarodej.. držím palce v skoré uzdravenie

faith6
13. feb 2025

Netreba si hneď dat sama diagnózu, môj otec schudol behom mesiaca 15kg ,prestalo mu chutiť jest ,stolica tmavá, veľké bolesti žalúdku na zvracanie,jeho obvodná mu zobrala krv ,krv v poriadku, až jedného dňa ho mama zobrala na pohotovosť keď sa už nemohla na neho pozerať, zobrali krv urobili CT ,hneď ho brali ňu ze on ma niečo na žalúdku ale nevedia že čo..O 2 dní mal ísť na magnetickú a plus gastro, išiel na magnetickej ukázalo nádor , zobrali vzorku , otec na druhý deň odpadol skončil na JIS,prvá biopsia sa nepodarila že zle zobrali vzorku,ďalšia na hadica, bol tam 17 dní, transfúzie vo veľkom množstve,infúzie ,chceli ho operovať vybrať nador ale nevedeli ci je zhubný alebo nezhubny, pustili otca domov , došli výsledky zasa sa nedá zistiť aký nador , tretia hadica , výsledky VRED ! Už ho posielali na onkológiu všetci sme boli hotoví, vred sa zmensuje a vyšusuje sledujú to každé 3mes chodí na hadicu.. treba spraviť vyšetrenie kompletne a hlavne nedávať si sama diagnózy držím palce

mandarinka555
13. feb 2025

Ako môžeš cítiť sústo jedla, keď ti "spadne" do žalúdka? Čo za nezmysly tu píšeš? Môžeš mať aj chronickú pankreatitídu, vtedy sú výrazne bolesti v epigastriu, ako uvádzaš...a rakovina pankreasu nebolí, tam sa to zistí už pri pokročilom štádiu, kedy niet pomoci a vtedy sú už bolesti ukrutné.

autor
13. feb 2025

Ďakujem každému za názor a sama chápem ze sama si skodim strach je mocný nepriateľ.. pôjdem na vyšetrenia len ma zaujímalo ci niekto nikoho poznal a ako to začína prebiehalo..ja si nevravím ze to mam len všetko tomu nasvedčuje viem ze najmúdrejší bude lekár ale opakujem sa len mazaujimal aj pohľad niekoho kto mal skúsenosť.. každopádne ďakujem za všetky správy vážim si váš čas

autor
13. feb 2025

@mandarinka555 cítim to ze keď prehltnúť jedlo strasne to boli až kým mi nepríde do zaludka neviem ako to opísať keď ti prehĺbenie strašne to boli par sekúnd a potom.je zrazu úplne dobre nepíšem nezmysly lisem to co cítim nemám dôvod si vymýšľať nerobím si z týchto veci srandu

mandarinka555
13. feb 2025

Tak potom možno to bude aj pažerák, lebo ty skutočne nemôžeš cítiť, ako ti padne jedlo do žalúdka. Smer lekár a hlavne nečítaj uja google , na to sú lekári zvlášť hákliví🙈

cukroska
13. feb 2025

@mircalla Tak ak neužíva železo,alebo neje často cvikľu,čučoriedky, černice či iné potraviny čo sfarbujú stolicu tak treba hľadať príčinu inde

cukroska
13. feb 2025

@alickapusinka Celkom to tak nie je..závisí od organizmu. Jedine ak ich človek užíva ako lentilky.
Áno ibalgin je rovnaké svinstvo ako mnohé iné..chémia a aj závislosť.

kristina2412
13. feb 2025

No ja si nemyslím, že by si pri rakovine pankreasu rok normálne aj keď v bolestiach fungovala... Čo sa týka sfarbenia stolice, stačí cvikla, pohár červeného vína, ovocnej šťavy, čučoriedky u niekoho aj horká čokoláda. Máš vylúčený reflux? Chronický zápal žalúdka? Vredy? + Keď sa prídá tvoja úzkosť z choroby.....choď k lekárovi , ja sama tiež nevysedávam u lekára, idem až keď mi je naozaj zle , ale rok je dlhý čas a sama si nepomôžeš.... Kým sa dostaneš k lekárovi skús si kúpiť puškvorec a urobiť z neho čaj alebo macerát, mne mnohokrát pomohol ..

liv1
14. feb 2025

Ked chces vediet ako zacinala rakovina zaludka u mojho pribuzneho, tak boli to bolesti po jedle. Ktore sa zvacsovali. Bolo to tym, ze priechodnost bola extremne zuzena. Rakovina pankreasu zas u nas v rodine netypicky, ziadne bolesti (pri rakovine pankreasu byvaju velke bolesti a clovek umre vacsinou velmi rychlo). Nemusis mat rakovinu. Mozes mat vsetko podrazdene, mozes mat vred, zapal, hocico. Treba prestat jest tie lieky a iat k dr. Nie v pondelok. Ale dnes

karmen118
14. feb 2025

Určite choď k lekárovi aj hneď teraz! Nemusí to byť hneď rakovina. Obleč sa a choď. Môj oco ako ty tvrdohlavý - asi sa aj bál -ako ty, za nič k lekárovi. Mal veľké bolesti žalúdka - to na ňom bolo vidieť, hrozne bol bledý a potom mal aj tmavú stolicu, ale nikomu nič nechcel povedať - to sa mama dozvedala, až od lekára. Ešte po nás dobreže nekričal, keď sme ho posielali k dr. celá rodina, že sa nemáme starať, bol celý nervózny. A potom sa doma v jeden deň odrazu zrútil, odpadol - jediné šťastie že nebol v ten deň sám! Mama musela volať záchranku, nevedela ho prebrať, v nemocnici mu zistili, že mu praskli vredy v žalúdku a krvácal niekoľko dní vkuse zo žalúdka - preto tá tmavá stolica a bolesti, v hodine dvanástej prišili, už tu nemusel byť! Museli mu dávať v nemocnici krv, toľko jej stratil...takže nevymýšľaj a pobehaj si vyšetrenia!

mircalla
14. feb 2025

@cukroska Moze to byt cokolvek, nie sme lekari. Riesit to tu a odmietat lekara je fakt absurdne a nepochopitelne

liv1
14. feb 2025

@karmen118 presne tak, clovek moze vnutorne vykrvacat ani o tom nevie

cukroska
14. feb 2025

@mircalla Tak nikdy nič sa na MK nevyrieši pretože názory su rôzne a iba zneistia.

ikonica
18. mar 2025

@choco6 prosim ta aky je to faktor ktory ti chyba? Ake cislo?

choco6
20. mar 2025

@ikonica Neviem zrovna ci mi chyba lebo vo výsledkoch mam napísané IF +/- ale protilátky mam pozitívne proti parientalnym bunkam zaludka, sama tomu neviem ci dobre rozumiem proste nevstrebavaju sa mi živiny, je to dosť komplikovane 😁

ikonica
20. mar 2025

@choco6 diky uz som si to nejako vypatrala v ten vecer ako som polozila otazku. A na hematke to hladali cielene? Ja chodim na hematku, ale netusim, ci mi toto skumali. Musim kuk do papierov.

choco6
21. mar 2025

@ikonica No ja som mala nizke zelezo v tehotenstve, povedala som ze mam podozrenie na celiakiu a ja som netušila ze niečo také existuje, hematologicka sama dala spraviť testy na ten I-faktor a protilátky a to boli výsledky až o 2 týždne. Neviem ci bežne toto vyšetrujú hematologovia lebo môžu byť aj dobre výsledky B12 vitamínu a predsa sa potvrdí anemia.

tinkav
13. apr 2025

Ahoj, ako si prosim dopadla na vysetreniach? Verim, ze je vsetko v poriadku

Strana
z3