icon

Aké vyšetrenie podstúpiť, ak sa mi neustále robia kútiky na perách?

simsalabim
30. sep 2019

Zienky, potrebujem radu. Uz 4mesiace sa mi sustavne a tym myslim naozaj stale, robia kutiky v ustach. Jeden sa zahoji, urobi sa druhy, velakrat mam na oboch stranach kutiky sucasne. Krvne testy OK, uzivam B komplex Forte na radu lekarky uz 4 mesiace, 2 mesiace zelezo, zinok, magnezium a kalcium, okrem toho probiotika. Kutiky sa nezahoja spontanne, musim natierat sucasne antibakterialnu aj antimykoticku masticku, ktora v priebehu 1-2 dni kutiky uplne odstrani (samozrejme natieram este niekolko dni potom). Naposledy som ju na radu lekarky natierala este dalsie 2 tyzdne po zahojeni, usta v pohode, pocas natierania ziaden kutik. 2 dni po vysadeni som zacala pocitovat palenie, dnes som sa zobudila s kutikom na pravej strane a citim, ze uz sa robi aj vlavo. Co mam este robit, ake vysetrenie ziadat? Zaujimave, ze v lete som bola 3x tyzden mimo domu, tam sa mi kutik nikdy nespravil a to jedno z tych miest malo pochybnejsiu hygienu. Nemyslim, ze by to bolo sposobene napriklad stresom, doma aj v praci vsetko ok.

Strana
z2
simsalabim
autor
1. okt 2019

Tak som dnes cez obed odbehla na kozne, sefka suhlasila s dlhsou obednou pauzou (usta mam v hroznom stave momentalne a to som nemastila antibakterialnou a antimykotickou mastou iba 4 dni) Zavolala som sestricke na kozne (dcere tam chodim po recept na krem na akne), vysvetlila situaciu a bola velmi mila, povedala, nech dobehnem na odber. Doktora som videla len cez dvere, nakazal zatial tuto mast https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty... Kupila som si aj propolisovu mast, tu mam teraz a je pocitovo velmi prijemna. To od doktora skusim na noc, asi ju na tvari bude dost vidno, kedze to je pasta. A uvidim, co bude vo odbere.

katrin21
1. okt 2019

Treba nie becomplex,ale Pyridoxin a Riboflavin. Zvlast tieto Bečka..😉

katrin21
1. okt 2019

Tie 3t,co si bola mimo domu, rozmyslaj,co bolo inak? Bozky s ludmi atd..strava..

simsalabim
autor
2. okt 2019

@katrin21 neviem identifikovat, co bolo mimo domu po tie 3 tyzdne ine...strava na jednom mieste ako doma (varili sme si), druhe luxusny hotel ( strava tam), tretie poznavacka, tak vacsinou streetfood, Burger King a pizza a nejake ovocie. Zubna pasta z domu.... bozky aj tam od manzela....Kutiky sa mi vratili vzdy v priebehu 2-3 dni od navratu. A tie vitaminy smv akej davke? Lebo su sj v ZB komplex forte.

katrin21
2. okt 2019

@simsalabim normalne ako pisu v baleni.. si aj v komplexe ale menej ako samostatne

simsalabim
autor
2. okt 2019

@katrin21 hm ale v Bkomplex forte je denna davka jedneho viac ako 1000nasobok dennej referencnej hodnoty a druheho viac ako 700nasobok...to uz je dost, ci?

eliska13
2. okt 2019

@simsalabim Moja švagriná to má snáď celoživotné vždy po väčšom vypätí stres v práci, veľa cvičenia nárazového, služobná cesta mimo republiku vždy herpesy.aj odbery u imunoligicky na bunkovú a celkovú imunitu mala dobrú.Povedali,že to je reakcia tela na stres.B vitamíny, probiotiká, antimykotika...nič z krvi sa nezistilo

katrin21
3. okt 2019

@simsalabim ja mam vyskusane samostatne.. forte mi nepomohlo. To vysad a daj same. Vyskusaj, naco polemizovat? Stoji to asi 2e

simsalabim
autor
4. okt 2019

@katrin21 skusim. Vysledky vyteru negativne. Hoci pri vytere aj sestricka skonstatovala, ake to je skarede. Ani kvasinky ani bakterie, normalny nalez. Nerozumiem tomu, lebo po vytere som si opat zacala natierat Fungicidin ( teda len na kvasinky a za pol dna sa kutiky scelili, ostalo len zacervrnanie). Zvazujem, ci fakt nie je problem v paste. Kupila som si dnes Curaprox zubnu pastu podporujucu hojenie sliznic aj Citrovital. Ak nepomoze, budem postupne skusat dalej.

katrin21
4. okt 2019

@simsalabim no tak som sama zvedava, podla mna aj stres... ked si bola mimo na dovci, stres nebol..doma je iny zivot.. casto sa stres prehavi na kozi.

a ešte niečo neviem či si na také veci ale na Facebooku je stránka Vytvoř si svuj život a úplne krásne veci sú tam a jedna z nich sú také vecičky ktorými si vlastne máš zlepšiť to čo ani sama si nemyslíš že sa zlepší dá a to štýlom takto:
Chcem Všetko to čo mi bráni vo vyliečení mojich kútikov zahodiť pretvoriť A zmeniť? Ako sa to este zlepsi? Odpoved necakaj,ale mozno ta aj napadne..😉 ktovie.
Su to otazky, nie vety. Opakuj si ich pocas dna.
Alebo: ako krasne by bolo zbavit sa kutikov! Komu to patri? Ako sa to zmeni?

simsalabim
autor
4. okt 2019

@katrin21 praveze nemozem povedat, ze mam doma stres. Doma vsetko ok, rodina v poriadku. Robota tiez ako zvycajne, ak nie lepsie ako obvykle, stresy ziadne. Snad sa mi podari objavit spustac... a mozno zaberie nieco z toho, co mi tu uz radili.

Strana
z2