icon

Ako často sa sprchujete?

20. okt 2023

Ako často?

rebekamarcusko
20. okt 2023

Ja 1 x večer pred spaním,aj keď zaspím na gauci a zobudím sa o 3 ráno aj vtedy idem do sprchy, do postele bez sprchy nejdem. Muž sa mi ešte zuduje,že sa sprchujem len raz. On 2x,rano a večer. Keby čítal,že niektoré ženy sa sprchuju raz za 3 dní,tak by mu asi ostalo zle😅

1angelika
20. okt 2023

@patus_2 ja nemám žiadne ekzémy ani suchú kožu. To môže byť skôr z agresívneho pracieho prostriedku ako zo sprchovania. Okrem iného má sprcha aj iný význam, "spláchnuť" zo seba večer všetok prach z celého dňa aj všetky energie , aj tie negatívne.

nikoletta1712
20. okt 2023

@omg1992 No ja grcám, prepáč…

slavomira236
20. okt 2023

@guliver19 ja aom zistila ze pri sprche miniem viac vody ako pri kupani. Dokazem pod nou stat teda dlho. Je mi prijemnejsie lezat vo vani pohodlnejsie a prehrejem si vsetky kosti. V sprche mi to nejde a necitim sa komfortne

slavomira236
20. okt 2023

@marsmykkok inak toto je pravda. Aj ten pot sa vekom meni. Moj chlap tiez ma ten pot po 50tke nejaky agresivnejsi..rano sa osprchuje nic nerobi a poobede ho citim. Niekedy aj po oprani citim pot pod pazuchami na trickach jeho. Zato nohy mu nebudu smrdiet aj keby ich mesiac neumyl..

hefo
20. okt 2023

V lete aj 3x za deň, v zime tak 2x za týždeň, alebo keď sa cítim spotený/zlepený/smradľavý.

thoughtfulweirdo
20. okt 2023

@marsmykkok Presne tak. Mala som kamarátku, ktorá vyšla zo sprchy voňavá a za 15 minút razila potom, akoby sa týždeň neumyla. Hľadala zdravotnú príčinu. Takže skutočne zápach potu nerovná sa automaticky neumývaniu sa.

laurita285
20. okt 2023

@marsmykkok čo to je za diagnóza že niekto smrdí ako tchor hodinu po sprche? žeby diagnoza lenivec ? 😀 ktorý chodí v neopratom oblečení a zubná hygiena a sprchový gél s antiperspirantom mu nič nehovorí?

0silvia0
20. okt 2023

@slavomira236 to nie je o veku, ja sa praveze vekom potim ovela menej. Moj muz ma 60 rokov a on v zivote nikdy nesmrdel od potu.

viestta
20. okt 2023

@laurita285 neuveris, ale su diagnozy, ktore sa prejavuju aj nadmernym potenim, aj zapachajucim potom

laurita285
20. okt 2023

@viestta že hodinu po sprche napriek použití antiperspirantu a čistého oblečenia keď sa osprchuješ sprcháčom? že to stihne preraziť aj cez oblečenie a smrdíš popod nos ostatným ľudom?

viestta
20. okt 2023

@laurita285 ludia s chorobnym potenim nemaju pouzivat antiperspiranty, pretoze tie upchavaju potne zlazy. Asi si takeho nestastnika este nestretla...Cloveka, ktoremu 20 po sprche steka pot po chrbte a nespravi s tym nic...

marsmykkok
20. okt 2023

@slavomira236
@thoughtfulweirdo mama sa potila vždy veľa, ale veľmi zapáchať pot začal tak okolo 40tky jej. A fakt vyjde zo sprchy, dá si čisté vypraté oblečenie a o 2 hodiny smrdí.
@laurita285 je tam u nej viac faktorov, prvý že sa potila vždy veľmi, druhé že zapácha veľmi aj kvôli hormonálnym problémov, má problémy s trávením, vyšší cukor (hraničný) a to dokopy asi nejako spôsobuje ten nepríjemný zápach toho potu. Antiperspirant používa a minie ho dosť, sprchuje sa vždy ak niekde ide aj viackrát denne, veci perie aj po hodine čo má na sebe a vždy má čisté a aj tak ju proste cítiť. Dúfam, že toto ja nezdedim po nej. Lebo ja sa nepotim zase kým nie je 30 a viac stupňov. Oblečenie mi nepachne nikdy, deodorant používam len pre svoj dobrý pocit (okrem leta-tam sa trocha potím), vôbec ho nepotrebujem.

laurita285
20. okt 2023

@viestta nie fakt nestretla, pri tom špindírov stretávam na každom kroku 😂

viestta
20. okt 2023

@laurita285 no vidis, dnes si sa zas nieco nove naucila

dogblock
20. okt 2023

raz tyzdenne vana staci pre mna

jablkovastrudla
20. okt 2023

@laurita285 moja kolegyna mala nieco so stitnou a ona sa chudatko potila strasne. A naozaj smrdela od rana, antiperspirant pouzivala tiez tak to nebol nedostatok hygieny. Kamaratka ma kolegynu ktora ma iste lieky a tiez sa z nich strasne poti, riesili to aj cez HR a tam im vysvetlila svoje zdravotne problemy.

heni79
20. okt 2023

Denne. Minimálne raz. Ak si to okolnosti vyžadujú (šport, horúčavy, práca v záhrade......) pokojne aj dvakrát.

kulumulu123
20. okt 2023

Na vianoce a obcas aj na velku noc👍

mistymay33
20. okt 2023

Ja žasnem! Naozaj vleziete do postele k manzelke/manzelovi smradlavy,s neumytimi nohami po celom dni v ponozkach a topankach s neumytym penisom/vaginou a neumytou ritou??? A potom aj sexujete?
Prosim vas ako moze pokozka tak hrozne trpiet kazdodennou sprchou, vsak hadam si kazdy den niekolkokrat umyjete ruky a tvar a to nie je pokozka??? Vsak to je ta ista koža… tak si najdite mydlo alebo sprchac, ktory vas nevysusuje a urobte nam odstatnym radost a umyte si kazdy den aspon pazuchy. To si ani zuby denne neumyvate?

sissy27
20. okt 2023

@patus_2 zaujimave, sprchujem sa minimalne 1x denne, chodim plavat, takze dalsie 2-3 hodiny v tyzdni sa macham v naozaj chlorovej vode, dokonca si holim telesne ochlpenie a cuduj sa svete - ziadny ekzem. Takze tato vyhovorka “aby som mala zdravu pokozku” u mna neobstoji. A tiez nemam fyzicky narocnu pracu, pri ktorej by som spotila, ale jednoducho je nechutne sa aspon vecer neosprchovat. Uz len z ucty k mojmu cistemu pyzamu a perinam 😂
@minenkak hej jasne, niekto kto si mysli, ze bidet je len pre zeny, si urcite tu prdel a vtaka mydli v umyvadle 🙈 pre mna sprcha 2-3x za tyzden je za mna definiciou nedostatocnej hygieny 🤷‍♀️

minenkak
20. okt 2023

@sissy27 ja si myslím ,že bidet je iba pre ženy?to som kde napísala

oli18
20. okt 2023

Tato tema sa vylycuje s tou, kde ste pisali, ako setrite vodou. 😄

ivangeline
20. okt 2023

..v lete aj 2x,v chlade a bez spotenia ob den.. ked cvicim alebo turistika (to uz je aj dieta v nosici a hodinova
prechadzka..),tak denne. :D

viestta
20. okt 2023

@oli18 pri dobrej sprchovej hlavici a spravnej technike neminies vela vody. Voda sa da setrit aj inac, nie na ukor hygieny.

sissy27
20. okt 2023

@minenkak nie ty, tuto nejaky pan vyssie… tam vzniklo aj to o (ne)umývaní spodnych partii

minenkak
20. okt 2023

@sissy27 tak možno sadne na vaňu a osprchuje si čo mu treba

sissy27
20. okt 2023

@minenkak hej hej, urcite 🤡

minenkak
20. okt 2023

@sissy27 s možno má spršku namontovanu pri záchode,teraz je strašne veľa vychytávok

oli18
20. okt 2023

@viestta mne to nepis, ja po okupani sa pradlo v tej vode nenamacam, ani nou nesplachujem wc.