icon

Ako často sa sprchujete?

20. okt 2023

Ako často?

minenkak
20. okt 2023

Inak ja poznám rodiny kde sa všetci kúpu v tej istej vode a sú to rodiny na ktoré by to nik nepovedal a všetci z tých rodín to berú úplne normálne, všetko je to uhol pohľadu a u každého je normálne niečo iné

nicicka
20. okt 2023

@simka1454 no tak v prvom rade každý je iný. Ja som chodila s kamoškou do posilky, ona spotená ako myš, ja nič. Rovnaký tréning. Je to individuálne...Myslím ze 90% ľudí so sebarefexiou vie posúdiť kedy je to nutné...

viestta
20. okt 2023

@oli18 ani ja. Setrim inde

marca12
20. okt 2023

@omg1992 nerobim v bani,ale chodim na wc,tak mi pride normalne sa kazdy den osprchovat.

patus_2
20. okt 2023

Presne tak, každý sa potí inak. Ak človek vyjde zo sprchy a za chvíľu je cítiť potom, tak je zrejme niekde problém a je len na danom človeku, či to chce reálne poriešiť alebo to bude iba maskovať vonavymi veľmi a deodorantmi.

sissy27
20. okt 2023

@minenkak este nejake “mozno”, ktorym by si skusila ospravedlnit absenciu hygieny? Kludne ich daj vsetky naraz, nech to nenatahujeme.

minenkak
20. okt 2023

@sissy27 ja nemám čo ospravedlňovať

nepic
20. okt 2023

Ako vodič kamiónu,sa veľa krát nemám kde osprchovať,pretože nie vždy zaparkujem pri sprche,alebo veľa krát som aj išiel do sprchy,ale keď som ju zbadal,tak som sa otočil a povedal som si,že ešte vydržím. Cez leto sa dá aj vonku pri aute koľko toľko umyť,keď si do plastovej fľašky urobím dierku do vrchnáku,tak sa opláchnem a namydlim a znova opláchnem. Ale ine som chcel. Ešte keď som ja bol malý,tak bolo normálne sa kúpať iba v sobotu. A ja teda nie,ale viem, že veľa spolužiakov nemali ani kúpeľňu doma,tak sa kúpali v jednej vani,do ktorej sa nahriala voda a prvé išli dievčatá a ženy a potom chlapci a chlapi. Dievčatá boli vždy niečo viac,ktoré sú slabšie,ktoré treba ochraňovať,ktoré majú byť krásne a voňavé a chalani boli vždy akože niečo menej a mali by viacej vydržať. Potom neskôr keď sa chodilo na vojnu,tak bolo normálne, že nás na poschodí bolo okolo 100 vojakov,v umývarke dve sprchy a teplá voda tak pre prvých desať možno.
Ale čo som chcel tým povedať,je ten človek niečo menej,alebo nejak menej cenný,keď sa okúpe raz za týždeň,ako ten,čo sa sprchuje dva krát za deň?

spratek
20. okt 2023

@laurita285 áno, napríklad pri cukrovke alebo pri ochorení štítnej žľazy

sissy27
20. okt 2023

@nepic nieco ine je ked nemas moznost sa osprchovat a nieco ine je, ked mas moznost ale tvoja volba je lahnut si po celom dni spoteny spinavy do postele, mozno este aj k zene, a este mozno aj chces intimnosti…
A take to “ja nevylucujem ziadne telesne tekutiny a exkrementy uz vobec, chranim si pokozku a urcite ma necitit” nie je pravda.

nepic
20. okt 2023

@sissy27
Samozrejme,otázne je, čo v ten deň robíš,ale pokiaľ ako píšeš že špinavý,tam to je samozrejme,že zoberiem solvinu a sa umyjem a až potom si idem ľahnúť.
Ale vieš si predstaviť takú variantu,že kedysi sa chodilo na stanovačky a kadejaké čundre a celý týždeň sme sa nesprchovali a boli tam aj intímnosti. A áno,aj sme vylučovali "telesné tekutiny". Maximálne sme sa okúpali v Nitrianskom Rudne resp na Šírave. A sme tu,živý a zdravý. Neuveriteľné,že??? 😆

sissy27
20. okt 2023

@nepic este raz - ist na cunder, stanovacku, do himalaji, atd je NIECO INE, tam jednoducho nemas moznost sa osprchovat (alebo velmi obmedzenu), si tam na urcity casovy usek a vsetci zucastneni ste na tom rovnako. Ale byvat v 21.storoci v civilizacii, kde otocim kohutikom a tecie mi voda kedy chcem aku chcem a mydlo je lacnejsie ako chlieb, je neumyvanie sa len ciste humusactvo. A este ked takito cestuju mhd, pracuju v kolektive, stoja za tebou v rade na pokladnu, paradicka 😅 Hej, boli casy, kedy neboli ani zachody a exkrementy sa vylievali z okna a tiez to niektori prezili, ale to neznamena, ze sa budeme vracat spat na stromy a do jaskyn…

0silvia0
20. okt 2023

@nepic ty si zrejme dieta 70tych rokov, kedy sa kupavalo len raz do tyzdna, vsak? Neboj, zazili sme. Fakt je, ze dnes su hygienicke standardy niekde inde.
Ale fakt, byvali sme v panelaku, voda tiekla stale a aj tak sme sa kupali raz do tyzdna ako deti, dufam, ze aspon rodicia sa sprchovali castejsie🙈

guliver19
21. okt 2023

@slavomira236 sa z toho nepokakaj z pocitu komfortnu. Niekto nema ani na tu mintovu sprchu, lebo voda je jednoducho vzacna alebo jej niekde niet. Ale ty si prehrievaj stare kosti nadalej a pusti dole odlievkou stovky a stovky litrov kazdy den.

nikkix
21. okt 2023

Úplne každý deň večer .Keď mám svoje dni, alebo je horuco, alebo cvičím tak aj viac krát za deň. Podľa mňa je to hygienické minimum a zaklad. Aj moje deti vedia že bez večernej sprchy sa späť nejde

svokrinjazykmonika
21. okt 2023

Minimálne 1x denne.

dididudu
21. okt 2023

2x za deň (ráno, večer) a v lete aj 3-4x

sissy27
21. okt 2023

@guliver19 dalsia co nechape rozdiel medzi “nie je moznost” a “nechce sa” 🙈 tak potom aj vypnime elektrinu, ved to tiez nemaju vsade, nechod autom alebo autobusom, ved v afrike chodia peso desiatky km lebo inu moznost nemaju, preco ty vyuzivas vymozenosti tejto doby?? Preco zijes v dome / byte, ked mozes postavit chatrc z hliny niekde na periferii? A vobec, preco kupujes potraviny z obchodu, co si tu muku nevyrabas sama?

januelik
21. okt 2023

kazde rano studena sprcha a vecer po celom dni normalna sprcha

alickapusinka
21. okt 2023

ráno sprcha a večer vaňa v zime v lete každý deň aj 5 krát.

guliver19
21. okt 2023

@sissy27 obmedzena osoba si velmi

sissy27
21. okt 2023

@guliver19 obavam sa, ze obmedzeny je tu niekto iny… a este aj spinavy 🤷‍♀️

katkaa01
21. okt 2023

Kupem sa každý den

simka1454
21. okt 2023

Tak dnes som cítila to ako sa niekto sprchuje alebo nesprchuje. V obchode, potraviny, to bol des čo tam bolo. Som ponáhľala rýchlo preč a hneď som si spomenula na túto diskusiu. Ano je to hnus, keď pri pečive je taky smrad, že rozmýšľate, či si vôbec ten chlieb odtiaľ kúpite. To je tak keď sa niekto nesprchuje aj niekoľko dní, tak to potom vyzerá.

omg1992
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. okt 2023

@omg1992 ale ritnu dierku mate uplne rovnako skonstruovanu a uplne rovnako ju aj pouzivate

omg1992
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. okt 2023

@omg1992 kazdy ho vola ako sam uzna za vhodne. Nuz a mykozu ani ziadnu inu lahodku ty ani nemas ako chytit, vsak na ine ako na curanie si ho nepouzil, vsak mas o tom napisanych tisicky riadkov len na MK.

omg1992
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. okt 2023

@omg1992 no este daco daj