icon

Ako často sa teraz treba testovať antigénovým testom?

sweet20
15. apr 2021

Ahojte, chcem sa spýtať, či ešte stále musím mať každý týždeň nový test. Ide o to, že ja som študentka na VŠ a každý deň som doma na dedine. Ak chcem si ísť od pondelka napr kúpiť topánky to kvoli tomu musím ist na test? aj ked som stale sama doma? ci uz sa testuje iba kazde dva tyzdne? som z toho salena a nikde som sa o tom nedocitala.

panelacikova
15. apr 2021

@sweet20 bohužiaľ, áno, musíš. ja som od minulého leta PN, som doma, dcéra takisto (dištančné vzdelávanie), prakticky sme sústavne doma od októbra, ak nepočítam prechádzky (mimo ľudí) a občasný rýchly nákup. nestretávam sa so susedkou, kamarátkou ani rodinou. ale ak chcem zájsť do zásielkovne alebo ako ty píšeš, na 10 minút do predajne pre niečo, musím sa dať otestovať. choré... bohužiaľ, nemáme ako dokázať, že to tak je. hoci som PN, to neznamená, že tu nemám denne 20 ľudí na návšteve, chápeš...? čiže test bude asi potrebný. jedine, že to prevádzky prestane baviť a nebudú to kontrolovať. alebo žeby sa zrušilo celé nezmyselné testovanie tam, kde je akože fakt zbytočné.

sweet20
autor
15. apr 2021

@panelacikova ved to, ze vsade to od teba pytaju a najviac sa bojim, ze ma zastavi policajtov ale tak im vies povedat, ze ides na testovanie

lindous
15. apr 2021

Ako Slovensko sme podľa automatu v bordovej a teda podľa jednotilivých okresov je platnosť testu rôzna - v bordovom a červenom ti test platí 14 dní, v ružovom 21 dní .. ale áno, potrebuješ ho na vstup do obhcodu

sweet20
autor
15. apr 2021

@lindous takze mozem mat aj dvojtyzdnovy test ked hovoris, ze kazdych 14 dni?

sweet20
autor
15. apr 2021

@lindous lenze neviem v akej farbe je presov lebo tam pise, ze treti stupen

ella_price
15. apr 2021

Ja som na to už prdla bobek, stiahla z internetu Potvrdenie o vykonaní testu, vypísala ho s negatívnym výsledkom a pečiatku mesta som tam dala cez photoshop zo starého tlačiva. Už proste toto fakt ne.

panelacikova
15. apr 2021

@sweet20 14 dní do práce. 7 do prevádzok. choré na hlavu :(

lucks6
15. apr 2021

akurat sme sa na tom smiali, sme sa tak naivne tesili, ze sa budeme chodit davat testovat len raz za 14 dni a poto prislo vytriezvenie, kedze vsade mas limit 7 dnovy test. to ta mapa ani nemusi potom existovat

andrejka1974
15. apr 2021

@sweet20 do obchodov 7 dnovy a staci ak mas dieta v skole tak tiez 7 dni hlavne ze do prace staci aj 14

kikus7
15. apr 2021

@sweet20 Áno, musíte sa ísť dať otestovať, ak chcete si ísť kúpiť len tie topánky. I keď neviem, či oblečenie a obuv sa bude môcť dať skúšať. Ale do potravín test netreba..

sweet20
autor
15. apr 2021

@kikus7 ved toto je podla mna taka somarina.. ze si predstav, ze mas tooanky aj potraviny pod jednou strdchou a do jddneho mozes ist bez testu a do druheho nie 😂😂😂😂

katenka858
15. apr 2021

@ella_price sem to radsej ani nepis...za falsovanie peciatky sa sedi a nikdy nevies kto vsetko to tu cita...

ella_price
15. apr 2021

@katenka858 Áno, teraz každý bude sledovať odkial a z akých serverov sa prihlasujem, aby ma vypátrali a zavreli :D :D :D

katenka858
15. apr 2021

@ella_price to ani nemusia robit 😉

ella_price
15. apr 2021

@katenka858 Určite sa vyznáš v etickom hackerstve, tak nás tu môžeš všetkých zasvätiť a povedať mi, čo neviem :D :D :D

kikus7
15. apr 2021

@sweet20 Veď to. Ale zase konečne budú môcť predávať obchodné reťazce oblečenie a topánky. Možno to je plus pre niektorých. 😉 Ale testovať sa len kvôli oblečeniu sa mne teda nechce. Aj tak mám plnú skriňu. PS: Inak do potravín, drogérie, lekárne test netreba. Ide o zabezpečenie základných životných potrieb. To len k jednému Vášmu príspevku, že keď by Vás niekto kontroloval..

stefi_k
15. apr 2021

Ale neztazujte sa ja chodim na tety kazdych 72 hodin, raz tyždene by som brala.

hettinka
15. apr 2021

@sweet20 aj moja dcéra je na VS a keď je iba doma, ide len do potravín, drogerie, netestuje sa. Ide na test len ak by niekam isla, Napr teraz do obchodov. Zatiaľ treba 7-dňový. U nás je viac MOM, takze sa otestuje aj po ceste.

strongi
15. apr 2021

Podľa mňa zbytočne strašia ľudí. Mňa ešte nikto test nepýtal, ani na úrade, ani u lekára a policajti uz vôbec nie. Ani za rúško nenapomenú a to ho ozaj vonku nenosím, lebo chcem dýchať čerstvý vzduch. Tak ako u nás sa netestuje nikde a je to celé na hlavu. Možno sú niekde premotivonaní, ale mne sa zatiaľ vyhýbajú. Aj cesta cez okres v pohode.

whitejasmin
Autor odpoveď zmazal
hettinka
16. apr 2021

@strongi od nás policajti pýtali na ceste, ja som mala, muž siel na ockovanie (výnimka) a cvičili nás tam ako malé deti. Musela som googlit vyhlášku, aby videli, že cesta do zdravotníckeho zariadenia je bez testu.
A kontrolujú aj u mna v práci. Chvalabohu, od pondelka už žiadne testy nepotrebujeme.

whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
whitejasmin
Odpoveď bola odstránená