Ako ďalej s problematickou pleťou?
Takze prv nez nieco. Obehala som kožneho obvodneho alergologa. Nikto neporadil nic co pomaha. Takze tento problem mam dlhodobo. Akne v puberte take ze sa uz nemali kde pupaky vmestit. Teraz mam po 30tke akne stale no uz len obcas no taketo flaky mam po celej tvary. To nie je akne ale proste len flaky. Ja mam depresie plakavam z tej mojej pleti a nikto mi nevie pomoct. Minuli rok mi pomohli u kozmeticky chemicke peelingy. Plet super a prejde rok a zasa to iste. Lenze ja musim ist aspon na 5 sedeni aby pomohlo a to su peniaze cca200€ a to proste nemam 😔 kozna mi poradila antikoncepciu ale tu ja nemozem zo zdrav.hladiska. Cize ja uz neviem som bezradna a musim sa topit pod makeupom. 😔 pozrem sa na svoj veru uz xich krajsie tomu nemozem povedat a je mi na zvracanie z toho

@janhe mozem ti poradit jednu fakt vybornu koznu lekarku, pomohla aj mne a pritom som neuzivala ziadne horm.lieky, ak chces viac info, kludne sa mi ozvi do spravy. Neviem ci este robi, lebo ja uz k nej nechodim (naposledy som bola pred 3 rokmi), ale mala by robit a podla mna, ona by ti vedela pomoct.
Ahoj a o kozmetike a vyzive od Nuskin si pocula? Ak vy si bola otvorena si vypocut aj moznosti riesenia tvojho problemu tak mi napis. Rada pomozem a poradim a spolu tvoj problem vyriesime.
@janhe Ja ti môžem poradiť len jedno- jednoznačne zmeniť komplet stravovacie návyky.. Alebo zlozvyky teda.. Odkysliť organizmus- no zdravo samozrejme. Piť veľa tekutín, menej kávy, jesť zdravé potraviny, čo najmenej chémie v strave a veľa čerstvého vzduchu.. Chápem, že sa hanbíš za sv. pleť, no make-ap jej škodí, keď ho kilá natrieš na pleť.. A ešte v lete.. Je som mala veľké problémy s pleťou- to je už dávno- a mne pomohla v Nemecku dermatologička- hĺbkové čistenie pleti..no niečo úžasné- náročné (zo začiatku trojhodinová záležitosť) so všetkým: uvoľnením pleti-naparením, krémami vypichovaním hnisu ihličkou, vytláčaním a podobne- už si nepamätám. Bola to naslovovzatá odborníčka, ktorej vďačím za moju bezproblémovú pleť dnes- a aby som neopomenula- mojej sestre, že ma k nej zaviedla. Keďže je to už zhruba 20 rokov, asi už je p.buď na odpočinku alebo už nežije. S láskou na ňu spomínam.
U mňa je to čokoláda hlavne, skús si odsledovať 😉
@janhe Ahoj, poradim Ti tiez to gastro. Treba hladat pricinu problemu a nie len osetrovat a zmiernovat nasledok. Osobne som mavala tiez hnisave puky, take podkozne bolestive..a az po dlhej dobe mi zistili celiakiu a alergiu na mlieko, isla som tam kvoli problemom s nafuknutym bruchom...a po drzani diety mam plet super. Drzim palce 😊
@janhe ja sa len pridam....ak chces zistovat alergiu na mlieko tak určite nie testami z lekarne. Akurat mi to teraz povedala kožna, že to je paradny marketingovy odrb. Treba ist za normalnym imunoalergologom.
Ja mam tiez plet zrovna nie taku po akej tuzim. Tak mi predpisala kozna na cistenie Yarish roztok a na natieranie Acnatac gel - je to antibioticka masticka ktora brani šireniu mikrobov na pleti ktore sposobuju zapal. Takze uvidim ci budu nejake pokroky.
Este jedna vec - čisti mobil, neprikladaj si ho na tvar a skus sa odpozorovať či sa často nedotykaš pleti cez den rukami. Ja som to na sebe odpozorovala ze ked som nervozna a triem si nejake miesto na tvari, tak sa mi tam potom vie spravit pekny podkožák 🤮 ....doslova si ho tou masažou vyženiem na povrch tvare. Aj slnečne okuliare (ramy na boku) mi občas robia galibu na ksichte.
Ahoj,ja mám tiež to isté....v tehotenstve super pleť a pôrode otras...ja mám crohna, veľa operácii za sebou ale už dva roky kľud,som na bio liečbe.... len tá tvár :/ kožná mi povedala, že je to rosacea a zatiaľ mi pomáha krém soolantra,no to ti len zmierni.......ale aj gastroenterologička mi povedala, že pleť je odrazom stavu tvojich vnútorných orgánov a hlavne čriev....tam je tvoja imunita... určite choď na testy, niečo nebudeš mať isto v poriadku... problém musíš hľadať vo vnútri,koža je len zrkadlo... Dúfam,že sa ti podarí nájsť príčinu ;)
naozaj si ochotna urobit vsetko? tu mas kolaz ako som vyzerala pred a po, rozdiel bol 2-3 tyzdne, vysadila som sacharidy, hlavne cukor a lepok. predošlé príspevky som nečítala. 😊 podotykam, ze som bola na vsetkych testoch, nemam ziadnu intoleranciu, ani na lepok, ani na laktozu. ale moje telo zjavne nema rado sacharidy.
na tej fotke, som bola uplne bez sacharidov, cize bez muky, cestovin, ryze, zemiakov, sladkeho,.... za ty plet to stalo, teraz jem zemiaky a ryzu z toho. ale plet je ok, najviac neplechy robi cukor normalny a muka. alevani sladidlo nie je dobra volba, je horsi ako cukor, nech tocje akokolvek zdrava stevia, klame telo, ze dostane cukor (v ustach) a ziadny nedostane (rychla energia) a tak telo blbne, vysad sladkosti, trosku budu chybat, ale to prejde, len muso vyprchay abstak, daj si sladke ovocie, ked uz tak velmi horku kvalitnu čokoládu.
Mňa by zaujímalo čo používaš na starostlivosť o pleť. Nie veci od kožnej na predpis, ale také tie drogériové. Napíš konkrétne nejaké produkty 🙂 A ešte ako si odličuješ tú utopenú pleť v makeupe? (ako pekne si to nazvala 😀 )
Pre začiatok, píšeš, že sú to fľaky po akné. Teda zjavne trpíš hyperpigmentáciou, preto bez vysokého SPF na tvári ani vyniesť smeti 🙂 A najmä nie, ak používaš aktívne látky od kožnej.
A pravidelne čistenie u kozmetičky si neskúšala? Vitamín C v kréme mne pomáha zosvetlovat fľaky, plus používam kopec špeciálnych ser, podľa potreby aktuálnej 😁 mne veľmi pomohlo. Mne toto robili hormóny😁
Mlieko ked vynechat, tak uplne a na dlhsie, nielen mlieko a jogurty, ale aj syry, cokoladu s obsahom mlieka, vsetky cukrovinky, keksiky, pecivo s obsahom mliecnej bielkoviny, dokonca aj v niektorych cajoch a sunkach alebo parkoch, v chrene a pod. je. Treba citat zlozenie. Vynechaj to uplne a za mesiac uvidis, ci to pomohlo.
@janhe aahoj, presne takuto plet som mala aj ja, a dokonca horsiu, mala som ju v takom stave ze som sa jej ani dotknut nemohla, tak ma bolela, nikto mi nevedel pomoct, nakoniec mi zistili celiakiu, odvtedy s pletou nemam problemy, takze baby dobre radia, okolo 30 taketo akne su traviace problemy
Ešte jedna vec, ked pojdes na gastro, ci imunoalergologicke, tak predtým treba normálne jesť, nie vylúčiť potraviny.. inak tam pôjdeš vlastne zbytočne
ahoj ja som začala používať zinkovú masť z lekárne za 2,99eur a ustupuje mi akné. akurát vždy keď si dám makeup alebo púder tak sa mi začnú tvoriť vyrážky. Nenašla som žiaden púder ani makeup z ktorého by sa mi netvorili vyrážky a možno keby som to vôbec nepoužívala nemala by som takéto problémy ale hanbím sa takto chodiť po svete. No cez víkend keď sa nenamalujem mám aj pleť o dosť lepšiu. Skúšala si nepoužívať makeup a púder? A zinkovú masť používam týždeň a zdá sa mi že to pomáha
@janhe obklad so salviovy caju normalne uvaris kvalitny sypany caj nie Tu zmesku vo vreckach ia pouzijes namiesto pletovej vody... Alebo si kup salviu lekarsku v kvetinaci ako bylinku ziadna specialna starostlivost ziadne hnojenie podla potreby poliat a mas to super bio na cca 1dcl caju 1-2 listky zaliat... Musis to uvarit vzdy cerstve pred pouzitim dezinfikuje a lieci zapal vysledok by mal byt po par dnoch...
@janhe skús odstaviť všetky sacharidy...teda múku, sladkosti, cukor, ovocie tiež pomenej...veľa vody
Aano od zajtra idem na to 😮🤦🏻♀️ Drzte mi palce
Vela veci sa dokazem vzdat ale sladke och sice mam 46kg ale sladke milujem 😊🙊 a slane chrumky,tycinky 🙈 vsetko co neni dobre 😭
@janhe sestra to má ešte horšie. :( Tiež sa toho nevie zbaviť. Je to veľmi nepríjemné.
Kožná lekárka z hnisu vyrážky môže zistiť, či tam nie je baktéria. Známa sa roky takto trápila, mala to horšie ako ty, nakoniec zmenila koznu lekárku, brala vtedy 3 mes atb, odvtedy sa jej to nevrátilo

@liv1 Uplne jednoducho vytlacim citron a potriem si stavou jazvicky :D necham posobit kolko mam cas a umyjem. Teraz to uz flakam, ale v puberte som to robila skoro kazdy den a uplne mi vybledli flaky na ramenach.